Logo
Mimosa
Presentacio Tu pots girar la truita

Tu pots girar la truita” és la primera d’una trilogia de campanyes solidàries que l’Oncolliga vol englobar sota el lema “Tu pots!”, amb l’objectiu d’empoderar les persones afectades de càncer i els seus familiars i ajudar-los a supera els reptes que sorgeixen després del diagnòstic. El càncer genera un impacte que sacseja la totalitat de la persona i el seu nucli familiar. Per això és important que uns i altres, malalts i familiars, puguin rebre el suport d’un professional que els ajudi a gestionar les emocions i els canvis generats per aquest impacte.

Aquesta és, precisament, la tasca que duen a terme les sis psicòlogues que formen part de l’equip d’atenció psicològica de l’Oncolliga, presents a Girona, Blanes, Campdevànol, Figueres, Olot i Palamós. Facilitar la comprensió del procés i ajudar a guanyar confiança, orientar les famílies amb infants i adolescents, assessorar en l’enfrontament de la malaltia, acompanyar en el procés pal·liatiu i de final de vida o fer seguiment en l’elaboració del dol són alguns dels objectius d’aquest servei, que és, juntament amb el de fisioteràpia a domicili, un dels més demandats de l’entitat. A més de l’atenció individualitzada, també es fan intervencions en grup (actualment hi ha un grup de suport a Olot) i s’ofereixen tallers de dol i pèrdua a instituts i cicles formatius i sessions a escoles, quan el centre ho demana perquè tenen algun alumne afectat de càncer. Precisament, un dels objectius de la campanya és obtenir recursos per engegar un programa estructurat de suport a les escoles, amb un equip multidisciplinar format per un psicòleg i un pedagog.

Les dades
L’any 2018, l’Oncolliga va oferir atenció psicològica a 563 usuaris (entre afectats i familiars) en un total de 3.660 visites, segons dades recollides a la memòria. D’aquestes 3.660 visites, el 66% es van fer en l’àmbit hospitalari (consultes externes i a planta) i al CAP de l’Escala, el 15% a la seu de la fundació a Girona, el 13% a domicili i el 4% als Pades.

Participa al concurs d'Instagram
Tu també ens pots ajudar a fer girar la truita. Pots col·laborar comprant l'espàtula solidària de la campanya i animar altres persones a fer el mateix publicant una foto o gravant un vídeo i penjant-lo a Instagram amb l'etiqueta #tupotsgirarlatruita i citant el perfil @oncolligagi. Entre tots els videos penjats, sortejarem dos tiquets pel Sopar Benèfic que l'Oncolliga celebrarà al Mas Marroch del Celler de Can Roca (data pendent de confirmar). 

Consulta les bases aquí: ACTUALITZACIÓ BASES CONCURS INSTAGRAM TU POTS GIRAR LA TRUITAAquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació