Logo
Des de l'Oncolliga disposem de convenis de col·laboració on s'ofereix el nostre voluntariat als malalts i familiars a:

· Hospital Trueta de Girona
· Hospital Santa Caterina de Salt
· Hospital de Figueres i Sociosanitari
· Bernat Jaume de Figueres

És un voluntariat d'acompanyament i suport i demanem als voluntaris/es un compromís mínim de 2 hores setmanals, entre setmana i a la tarda.
Per a poder dur-lo a terme és necessària un prèvia formació que va a càrrec de la l'Oncolliga.Curs de voluntariat hospitalari

Des de l'entitat, ens correspon formar, donar eines i recursos que facilitin als voluntaris l'acollida, i així fer-li més senzill l'encontre amb el malalt i/o la família.
Quan parlem d'eines i recursos ens referim al dret i al deure de rebre una formació considerada imprescindible i que consisteix en una preparació bàsica sobre el càncer i el malalt de càncer; la relació entre persones, en què treballem l'impacte emocional; la gestió de les emocions, principalment en processos de dol i última etapa de la seva vida, i sobretot de l'acompanyament i la qualitat de la relació.

Des de l'Oncolliga Girona oferim un curs cada any, organitzat juntament amb la FECEC (Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer) i la FCVS, a les quals estem federats.

Aquesta formació bàsica es va completant, amb el seguiment individualitzat dels casos:

· Reunions periòdiques cada mes
· Contacte continuat amb la psicòloga
· Sessions trimestrals de "Els Voluntaris Pregunten", mitjançant la FECEC.