Logo
Fes una donació
1. Inscripció
Al final d'aquesta pàgina trobaràs el  formulari de petició per a formar part de l’equip de voluntariat. Igualment, et pots posar en contacte amb nosaltres via telefónica demanant formar part de l’equip de Voluntariat d’Oncolliga.

2. Entrevista
Després de rebre la teva sol·licitud, et convocarem a una entrevista personal amb els tècnics de Voluntariat de la Fundació. Un cop definit quin tipus de voluntariat pots realizar participaràs en una formació bàsica (si vols ser voluntari logístic) i una formació específica (només en el cas que el teu voluntariat impliqui un contacte directe amb el malalt). La formació anirà a càrrec de la nostra organització.

3. Formació bàsica
L’objectiu d’aquesta formació és donar a conèixer als futurs voluntaris de l’Entitat aquells aspectes generals que tot voluntari ha de conèixer, desenvolupar i aplicar.

4. Formació específica
En aquest cas, l’objectiu és capacitar el futur voluntari per a la realització de la seva feina de manera eficaç i preservar-lo del desgast emocional que el contacte directe amb els malalts comporta en molts casos. Des de l'entitat  ens correspon formar, donar eines i recursos per fer més senzill l'encontre del voluntari amb el malalt i/o la família.
Quan parlem d'eines i recursos ens referim al dret i al deure de rebre una formació considerada imprescindible i que consisteix en una preparació bàsica sobre el càncer i el malalt de càncer; la relació entre persones. En aquesta formació treballem l'impacte emocional i  la gestió de les emocions, principalment en processos de dol i última etapa de la seva vida, i sobretot de l'acompanyament i la qualitat de la relació.

Des de l'Oncolliga Girona oferim un curs cada any, organitzat juntament amb la FECEC (Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer) i la FCVS, a les quals estem federats.

Aquesta formació bàsica es va completant, amb el seguiment individualitzat dels casos:

· Reunions periòdiques cada mes
· Contacte continuat amb la psicòloga
· Sessions trimestrals de "Els Voluntaris Pregunten", mitjançant la FECEC.

5. Tutories
Una vegada realitzada la formació que es considera necessària, el voluntari s’iniciarà en la seva acció voluntària, tutelat per un altre voluntari d’una certa antiguitat a la Fundació, el qual serà nomenat el seu Tutor. Després d’un mínim de tres tutories es podrà donar per acabat el cicle de formació i d’incorporació del voluntari a l’entitat. Aleshores, signarà una carta de compromís, i començarà el seu camí com a voluntari d’Oncolliga.

Deixa’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu. FORMULARI
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació