Logo
La Fundació Oncolliga Girona i comarques és una entitat sense ànim de lucre que va néixer amb la intenció de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de la província de Girona. Amb el pas del temps, l'entitat ha ampliat la seva mirada i ha apostat per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sense oblidar la seva finalitat principal: donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen facilitant recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica.

D’aquesta finalitat es desprenen dos objectius que defineixen els programes socials de l’Oncolliga:

. Millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars

. Proporcionar entre la població hàbits saludables per a prevenir el càncer.

Des de l’Oncolliga es treballa per donar el màxim de cobertura als municipis de la província de Girona. L'entitat compta en l’actualitat amb el suport de 88 delegacions i més de 1.500 voluntaris i voluntàries que fan possible que els serveis gratuïts de l’Oncolliga continuïn endavant i que se n'engeguin de nous en benefici de tota la població.


Una mica d'història

La Fundació Oncolliga Girona es va constituir formalment l’any 2004, però els seus orígens estan estretament vinculats a la Lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer, una associació sense ànim de lucre creada l’any 1996 amb la voluntat d’ajudar els malalats de càncer. De fet, va ser la pròpia associació la que va impulsar la creació de la Fundació per tal de treure el màxim rendiment econòmic a l’esforç humà dels voluntaris i a la generositat dels socis i les donacions. L’Oncolliga va prendre doncs el relleu de l’associació en la gestió dels programes i els serveis, alguns d’heretats i d’altres de nova creació, convertint-se en una peça clau per ajudar a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer a les comarques gironines. 

La Fundació Oncolliga Girona té actualmente 1.403 socis i compta amb el suport d’aproximadament 1.500 voluntaris que hi col·laboren de diverses maneres, des de la participació activa en programes socials fins a l’organització d’actes benèfics que són la principal font d’ingressos de l’entitat.

Òrgans de govern

La Fundació està dirigida per un patronat executiu i compta amb l'assessorament d'un comitè tècnic format per especialistes de l'àmbit oncològic i social.