Logo
La crisi del coronaviurs ens ha immers en una situació social excepcional que afecta també al món educatiu. Per aquest motiu la Fundació Oncolliga Girona acosta el programa “No et fumis la salut!” a les llars gironines.
 
Donem la volta al programa de prevenció de consum de tabac dirigit als joves de 1r d’ESO perquè es pugui seguir durant aquest tram final del curs 2019/2020. Això vol dir que les activitats de sempre (la xerrada, el concurs de treballs i la festa del 31 de maig) es reinventen.
 
Des d’aquí us facilitem l’accés lliure perquè a professorat i alumnat us sigui còmode accedir al material nou, adaptat a les circumstàncies actuals. Perquè el fet d'estar confinats no vol dir que el món s’aturi. Aquest parèntesi es pot aprofitar per reflexionar sobre com volem que sigui la nostra salut.


ACTIVITATS PER FER A CASA

Les activitats es poden fer a casa, i esperem que us siguin útils i us facin pensar i plantejar preguntes com: si fumo és beneficiós per a mi o pels altres? què té el fum o el vapor del tabac que faci malbé la salut? si en la caixeta del tabac informa que mata, per què el venen?


Cliqueu en aquest vídeo per començar:

 
Si us pregunteu “què té el fum dels cigarrets que faci mal?” trobareu la resposta en aquest anunci de 30 segons: 
 I quins són els efectes del tabac? Mireu 
 

Haureu sentit dir que hi ha alternatives als cigarrets i als cigars. Popularment, es diu que són més saludables perquè no fan fum, però canviareu d’opinió si us informeu bé. Mireu aquests reportatges:
 
 

La pipa d’aigua (o també anomenada “cachimba”, “shisha”, “narguile”, “hookah”...) també expulsa vapor. Què opina l’OMS?
 
 [https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/183356/WHO_NMH_PND_15.4_spa.pdf?sequence=5&isAllowed=y ]


TOTA AQUESTA INFORMACIÓ, QUÈ US FA PENSAR? 

Us proposem que traslladem la campanya contra el tabac a les xarxes socials. Publiqueu les vostres reflexions, però amb missatges positius, no utilitzeu recursos com la mort, l’ofensa i qualsevol manifestació de violència. 
 
Com?

Compartiu un text breu (acudit, poema, carta...), un vídeo o una fotografia elaborat per vosaltres que convenci al públic del següent:

que la nicotina perjudica la salut
que no comencin a fumar
que deixin el tabac 

Fins i tot, podeu proposar  idees per protegir als fumadors passius durant els dies de confinament

Compartiu aquestes creacions a Facebook, Instagram o Tik Tok

ÉS MOLT IMPORTANT QUE ETIQUETEU LES VOSTRES PROPOSTES AMB AQUESTS HASHTAGS: 
 #noetfumislasalutacasa i #quedatacasa 
 
I QUE SEMPRE QUE PUGUEU ETIQUETEU LA FUNDACIÓ ONCOLLIGA GIRONA:
 
@oncolligagi a Instagram 
@oncolligagi a Twitter
Facebook: 
https://www.facebook.com/fundacio.oncolliga.girona/


 
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació