Logo
Un concurs d'elaboració d’amanides. Els alumnes del cicle superior d'educació primària formen equips per a competir, i així elaborar la millor amanida amb verdures i fruites fresques i crues.
Es realitzen activitats preventives i educatives al voltant de la fruita dolça, adaptables als recursos disponibles i al grup destinatari, amb l'objectiu de promocionar els coneixements, les actituds i els hàbits alimentaris que tendeixin a millorar la qualitat de vida dels nens i nenes de 5 a 9 anys.

El Festival de la Fruita: S'inicia amb l'explicació d'un conte que exemplifica els beneficis de consumir fruites o amb la visita comentada a petit mercat. Posteriorment, es procedeix a jugar (es tracta de superar diverses proves tot menjantdiverses fruites) o a cuinar una broqueta de fruita.

L'hort d'en Marçal: Un acte organitzat per la FECEC  amb  motiu de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer. Una obra de teatre engresca els petits de la família a menjar verdura i fruita. Inclou un taller de broquetes de fruita.

És un programa de prevenció del consum de tabac destinat als joves de 1er d'ESO de les comarques gironines. L'objectiués difondre una actitud favorable a un estil de vida sense fum, facilitar informació objectiva als alumnes perquè siguin conscients de la seva responsabilitat en la presa de decisions. Se'ls proporciona eines perquè se sentin capaços de rebutjar el tabac, i així descobrir la seva autonomia i autoestima, relacionar-se amb els altres sense deixar-se influir per la pressió de grup, i descobrir nous interessos. També es vol arribar a un públic general a través de l'expressió artística dels joves.
El programa es complementa amb l'activitat "Classe sense fum" que la Generalitat de Catalunya proposa en el context d'una iniciativa europea d'èxit i en la qual es treballa la reversió de la pressió de grup mitjançant la creació d'un compromís col·lectiu per no fumar, dins l'aula i per tot el curs escolar. Aquesta activitat és opcional i dóna dret a concursar en diverses categories de premis.

Resum de les activitats que es desenvolupen:

Conferències. Una sessió informativa i de reflexió sobre els efectes del tabac, duració d'una hora.

Campanya de sensibilització. Sota el lema "Fem la nostra campanya" es convida els joves que han assistit a les conferències a elaborar una campanya contra el consum de tabac perquè reflexionin i transmetin la seva opinió. Aquesta activitat consisteix en la creació de cartells, postals comercials, cartes (dirigides a persones fumadores suggerint-los que abandonin l'hàbit de fumar) i etcètera.

Celebració del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig). L'acte de cloenda del programa és una manifestació col·lectiva que reivindica a la societat una vida sense fum.

Exposició. La campanya de sensibilització es mostra al públic en l'Expoweb en el bloc de prevenció del càncer, en el butlletí (que recull dels treballs més destacats de l'any) i als Centres d'Atenció Primària, als hospitals i al Punt d'informació juvenil de Palamós.

Més informació:

pdfPresentació
pdfBases del concurs
pdfTeniu la possibilitat de muntar l'exposició al vostre centre
pdfApunts de la Xerrada

Més propostes educatives per treballar a l'aula.

pdf Com fer endevinalles
pdf Experiment per comprovar els efectes del fum en els pulmons
pdf Comentari d'un text en llengua castellana
pdf Com elaborar una auca
pdf Com escriure una carta
pdf La redacció d'un conte meravellós
pdf Exercici d'estadística descriptiva
pdf Idees per fer un cartell publicitari
pdf Idees per escriure missatges SMS


Reportatge a la revista Barça Kids: 

Barça Kids 1

pdfBarça Kids_1
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació