Logo
Nova Cultura
Girona novaCultura és un esdeveniment concebut per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i l'esperit en la salut física.  L'esdeveniment, que se celebra cada dos anys, serveix de plataforma a la Fundació Oncolliga Girona per a donar a conèixer les eines i els camins que ens ajudaran a gestionar les nostres emocions, a conèixer la importància de les relacions socials i a connectar amb la plenitud del nostre ser espiritual per gaudir d'una vida més saludable. 

La quarta edició se celebrarà els pròxims 28, 29 i 30 de setembre del 2018 sota el títol de SILENCI.

L’atenció plena (mindfulness) i els preparatius per a l’últim viatge centraran les activitats d'aquesta quarta edició. El nostre objectiu és integrar la meditació dins la vida quotidiana per tal de veure les coses des d'un altre lloc i accedir així a un estat de serenitat.

Amb la meditació el que s’aprèn és a viure en el present, en l'aquí i l'ara, moment a moment. I arribarà un dia que en l'aquí i l'ara serà morir, podent estar totalment presents i oberts a aquesta experiència. És important aprendre a viure perquè aprendre a viure ens ajuda a acceptar la mort.

Durant tres dies parlarem de mindfulness com a eina d'apoderament personal i resiliència emocional; dialogarem amb pacients oncològics que practiquen meditació; donarem espai al dolor, per deixar el sofriment; experimentarem com els nostres pensaments i emocions poden arribar a ser com núvols que apareixen i desapareixen;  explorarem la nostra motxilla per veure quins continguts ens fan més fàcil el camí i quins ens fan nosa; ens col·locarem de manera que ens ajudi al bon morir…En definitiva, ens posicionarem en la direcció que ens permet trobar les nostres arrels en el cor del silenci i viure plenament el moment present.

La celebració d’aquest esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el CaixaForum i el Monestir de Sant Daniel, que ens cedeixen els espais, i de Dipsalut, la Diputació de Girona i diversos establiments i empreses de les comarques gironines que s’impliquen en la tria dels missatges que apareixen a les banderoles publicitàries.

Per saber-ne més ens podeu seguir a la nostra pàgina de Facebook de Girona novaCultura i al nostre perfil d'InstagramAquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació