Logo
Fes una donació
La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya han elaborat guies per respondre a dubtes i a tot allò que puguin necessitar col·lectius vulnerables davant d’aquesta pandèmia del coronavirus, com són les persones amb càncer.

Tot i que el coronavirus és una infecció nova de la qual no hi ha dades sobre el seu comportament en persones amb càncer, sí que és evident que els diferents tipus de tractaments oncològics poden donar lloc a una immunosupressió i, fins i tot, el mateix càncer, en moltes ocasions pot afectar al correcte funcionament del sistema immune.

Per aquesta raó, és indispensable que pacients i familiars estiguin informats sobre les recomanacions específiques per evitar el contagi del COVID-19 o com actuar en cas de tenir símptomes.


La guia de la SEOM respon a possibles qüestions que poden tenir els pacients amb càncer respecte al coronavirus, tals com el fet de saber com es comporta el COVID-19 en persones amb càncer o recomanacions especifiques per evitar el contagi.

Pots consultar el document aquí

Per altra banda, la Fundació Enriqueta Villavecchia ha elaborat un document amb consells per a famílies i pacients oncològics pediàtrics i/o malalties cròniques complexes davant del coronavirus i també respon a possibles dubtes que puguin tenir els familiars amb un infant que pateix aquesta malaltia.

Pots consultar el document aquí

Finalment, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya ha elaborat tota una sèrie de recomanacions per a la gestió psicològica durant la quarantena dirigit a pacients amb malalties infeccioses.

Consulteu la guia completa


Font: FECECAquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació