Logo
Fes una donació
El Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, que també presta servei a l’IAS, ha estrenat la nova àrea de biologia molecular, gràcies a una donació de prop de 23.000 euros de la Fundació Oncolliga Girona. L’aportació de l’entitat, provinent dels donatius fets pels equips participants a l’Oncotrail 2017, ha servit per adquirir nous aparells que permeten una major precisió en la indicació terapèutica dels pacients oncològics. Entre d’altres tècniques l’equipament permet fer el processament de les biòpsies líquides, unes proves que s’han començat a practicar amb pacients amb càncer de pulmó i que amb una simple extracció de sang permeten obtenir uns biomarcadors molt valuosos per a fer el seguiment de les malalties oncològiques.

Fins ara el Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Trueta disposava d’una petita secció de biologia molecular que era insuficient per abastir les necessitats de la regió sanitària de la qual n’és referent, i les mostres s’havien d’enviar a analitzar a laboratoris de Barcelona. El Trueta es converteix així en el primer hospital gironí que ofereix aquest tipus d’estudis moleculars, que properament s’ampliaran a d’altres tipus de tumors més enllà del pulmonar.

Les biòpsies líquides permeten evitar les biòpsies de teixit de seguiment, per les quals el pacient ha de ser sotmès a una petita intervenció amb anestèsia, i que a vegades compta amb la complicació d’haver d’extreure mostres de llocs de difícil accés.

Amb el nou equipament es pot assumir l’estudi dels biomarcadors de totes les mostres generades a l’àrea sanitària de Girona, es permet una millora en el diagnòstic dels pacients i facilitar el seguiment de la seva malaltia i el seu tractament.

Aquesta donació d’Oncolliga s’emmarca en la campanya de mecenatge “Fes + Trueta”, que l’hospital gironí va engegar fa uns mesos amb la finalitat d’implicar entitats, empreses i particulars del territori en el projecte assistencial del centre, i sensibilitzar la societat civil de la importància de les seves aportacions altruistes.

Aquesta és la primera vegada que els diners recollits a l’Oncotrail es destinen a un servei de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta depenent directament de l’ICS. Fins ara totes les aportacions s’havien fet a través de l’ICO Girona i havien anat destinades a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars durant la seva estada a l’hospital. Des de la primera edició de l’Oncotrail s’ha fet donació a l’ICO Girona d’un total de 83.890 euros que s’han destinat a la compra de llits, sofàs-llit, televisors i tauletes tàctils per a la planta d’oncologia de l’hospital, així com a la renovació de les butaques de la sala de l’Hospital de Dia on els malalts reben el tractament de quimioteràpia. Part dels diners recollits des del 2014 s’han destinat també a investigació, per mitjà de la Beca Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona.

Oncotrail, una cursa solidària
L’Oncotrail és una cursa solidària per equips que se celebra des de l’any 2013 amb un recorregut de 100 quilometres i organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell, població on té lloc la sortida i l’arribada. Aquesta cursa té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer. En la seva darrera edició, celebrada el 7 i 8 d’octubre passat, l’Oncotrail va assolir una xifra rècord de donatius, superant per primera vegada els 200.000 euros. En total, en les cinc edicions que s’han celebrat fins ara s’han recollit 622.516,95 gràcies als donatius dels equips participants i a la col·laboració dels voluntaris que participen en l’organització d’aquest esdeveniment esportiu.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació