Logo
Fes una donació
La dansa serà la protagonista absoluta de Girona en moviment, el nou festival benèfic que la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez celebraran del 6 al 9 de setembre a la capital gironina. La iniciativa pretén apropar al públic gironí l’art de la dansa i el talent de ballarins catalans de primer nivell i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies a través dels serveis que ofereix l’Oncolliga.

El festival s’ha presentat avui en una roda de premsa en qual han participat la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, el ballarí gironí David Rodríguez, impulsor de la iniciativa, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha volgut destacar que “aquest no és un festival qualsevol, és un esdeveniment d’una qualitat extraordinària que a més fa que la ciutat estigui de sort, ja que podrem gaudir d’espectacles de dansa a la capital gironina i alhora estarem col·laborant amb una causa solidària importantíssima”. Madrenas també ha volgut agrair la tasca i la implicació de la Fundació Oncolliga que sempre està al costat de la gent que pateix la malaltia i dels seus familiars i a David Rodríguez per la feina feta en l’organització del festival.

Per la seva part, David Rodríguez, que ha intervingut per videoconferència des d'Stuttgart (Alemanya), ha destacat que l’oferta d’activitats de Girona en moviment, que inclou tallers i cursos intensius de dansa, ball al carrer, espectacles d’alta qualitat i una conferència sobre dansa i salut, fa que es converteixi en una oportunitat única per gaudir de la dansa en totes les seves vessants. A més, ha afegit, “Girona en moviment aposta per crear lligams entre la dansa i la salut, tot relacionant l’art de la dansa i el treball corporal amb el benestar físic, emocional i espiritual de les persones”.

El festival neix després d’una primera experiència de dansa solidària que va tenir lloc l’estiu passat, quan l’Oncolliga i David Rodríguez van unir esforços per organitzar les gales “Ballarins de Girona, junts contra el càncer”, al Teatre de Bescanó. “El reconeixement del públic i del sector ens han animat a fer un pas més enllà i crear aquesta primera edició del festival Girona en moviment, en la qual ja no comptarem només amb ballarins gironins, sinó amb ballarins de diferents punts de Catalunya”, ha explicat Rodríguez. En aquelles dues gales es van recaptar 7.500 euros per al projecte del banc de perruques i el servei de psicooncologia que ofereix l’Oncolliga.

L’organització del festival ha estat possible gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament de Girona, de les escoles de dansa The Classical Ballet School i Cont-Class, de diverses empreses patrocinadores i dels mecenes que es van sumar a la campanya de crowdfunding organitzada fa uns mesos, en la qual es van recaptar prop de 3.500 euros que serviran per cobrir les despeses de trasllat i allotjament dels ballarins.

Actes per a tots els públics i cursos intensius

El festival arrencarà el 6 de setembre (CaixaForum, 19.00 h.), amb una conferència sobre dansa i salut que anirà a càrrec Laura Llacuna, doctora en biomedicina, coach en salut i psiconeuroimmunòloga. A la conferència es parlarà de la dansa com un art sanador i una teràpia integrativa, incidint en els beneficis físics i mentals que aporta la seva pràctica. La conferència és gratuïta i està oberta a tothom.

Per als organitzadors és evident que la dansa ens aporta salut, alegria i benestar, i ens conviden a posar-ho en pràctica amb l’activitat Ball al Carrer: dues tardes intenses de dansa a la Plaça de Catalunya en les quals es podrà gaudir de diversos grups de ball (dansa tradicional, dansa inclusiva, contemporani) i tallers de ball (zumba, lindy hop, ball de línia) per a totes les edats. Aquesta activitat també serà gratuïta i pretén ser una invitació a moure l’esquelet sol o acompanyat.

La programació del festival es complementa amb tallers i cursos intensius, alguns d’ells aptes per a totes les edats i d’altres dirigits específicament a joves ballarins. D'una banda, la programació inclou un taller de dansa d'una hora i mitja, per a totes les edats, a càrrec del jove ballarí Marc Balló, actualment membre de la companyia alemanya Landestheater Detmold. Per altra banda, sota el títol “Ballem!”, el festival compta amb un curs intensiu de contemporani per a ballarins a partir de 14 anys, amb la ballarina i coreògrafa Sandra Marín; dos cursos intensius de clàssic -un de nivell bàsic per a nens a parti de 9 anys, a càrrec de Guillermina Coll i un altre de nivell intermedi-avançat per a joves a partir de 12 anys, a càrrec del professor Thierry Deballe- i un curs intensiu de tai-txi, com a dansa meditativa, a càrrec del mestre Gerard Arlandes, assessor filosòfic i de tècniques corporals per a professionals i empresaris de tots els camps a universitats i institut d’Alemanya, Suïssa i Espanya. “Per a nosaltres és un gran honor que aquests professionals de primeríssim nivell vulguin participar en el festival de manera desinteressada. Això, i el fet que les escoles Cont-class i The Classical Ballet School ens deceixin els espais, ha fet possible que el que els alumnes paguin es destini íntegrament a l’Oncolliga”, ha explicat David Rodríguez. El preu del taller de dansa amb el ballarí Marc Balló és de 10 euros, mentre que els cursos intensius de clàssic, contemporani i tai-txi tenen un preu de 60 euros cadascun i comprenen un total de 9 hores per modalitat. Els alumnes de Cont-Class i The Classical Ballet School i els socis d'Oncolliga tenen un descompte especial.

Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web de l’Oncolliga.

Espectacles benèfics

La cirereta del pastís la posaran dos espectacles de dansa benèfics que permetran veure sobre l’escenari ballarins de renom, molts d’ells catalans que estan triomfant en companyies de primer nivell d’arreu d’Europa.

D'una banda, el divendres 7 de setembre a l’Auditori de la Mercè (21.00 h.), es representarà l’espectacle La Piazza, una oportunitat única per gaudir d’una producció de dansa i música en directe per a tota la família. El grup musical italià ASSURD i quatre ballarins internacionals (Luke Prunty, Francesca Ciaffoni, Alessandra la Bella i Reginald Lefebvre) són els artífex d’aquest espectacle, nascut de la fantasia del conegut corèograf Mauro Bigonzetti. L'acció se situa en una plaça de poble qualsevol, en la qual la teranyina màgica de les interaccions espontànies sedueix el públic i el convi-da a endinsar-se en les possibles històries dels personatges. Amb un espectacular nivell artístic, els intèrprets ofereixen una experiència commovedora que transporta l’espectador a una veritable festa popular del sud d’Itàlia.

El festival es clourà el diumenge 9 de setembre al vespre a l’escenari del Teatre Municipal, amb la gala benèfica Catalunya dansa contra el càncer. La gala ofereix als amants de la dansa l’oportunitat de gaudir del talent de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en les més prestigioses companyies internacionals, com Het National Ballet, Royal Danish Ballet, Czech National Ballet, Compañía Nacional de Danza, Theater Basel Ballet, Ballet Nacional de España, Gauthier Dance i Ballet de Catalunya, entre d’altres.

Alguns d’aquests ballarins, com el mateix David Rodríguez, Marc Balló i Virginia Joëlle López, ja van participar en les dues gales celebrades l'any passat, mentre que d’altres hi participen per primera vegada. És el cas d’Alba Victòria Nadal, Yvone Slingerland, Carlos Romero, Roger Cuadrado, Debora Maiques, Aleix Mañé, Alexandra Urcia, Anna Roura i Ada González. En algunes de les peces que interpretaran a la gala, els ballarins catalans actuaran acompanyats d’altres ballarins internacionals amb els quals treballen en les seves respectives companyies.

Les entrades per als dos espectacles ja estan disponibles al web d’Oncolliga i al web del Teatre Municipal de Girona.

MÉS INFORMACIÓ:

www.oncolligagirona.cat/girona-en-moviment

Us podeu descarregar la programació AQUÍ

Venda d'entrades AQUÍ

Inscripció a taller de dansa i cursos intensius AQUÍ

Segueix-nos a Instagram: @gironaenmoviment

Etiquetes: #gironaenmoviment #dansasolidaria
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació