Logo
La tercera edició de l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim, ha superat totes les expectatives i ha aconseguit recaptar més de 24.000 euros que es destinaran, per tercer any consecutiu, a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu. Un total de setze equips de quatre nedadors es van sumar ahir a aquest exigent repte esportiu i van nedar els 30 km que separen l’Estartit de la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.


A més, una setantena de nedadors es van sumar a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,5 km). 

La jornada es va desenvolupatrsense incidències. Els equips van sortir de l’Estartit de manera esgraonada des de les 06.20 h. fins a les 8.00 h. del matí, en intervals d’un quart d’hora, i van anar arribant a la platja d’en Calau a partir d’1/4 de 2 h. Alguns equips van fer tota la travessia junts, mentre que d’altres van anar fent relleus. A les cinc de la tarda va tenir lloc la sortida de la Milla Solidària, a la platja de Llafranc. A l’arribada, els voluntaris d'Oncolliga van oferir a tots els participants beguda, un entrepà de botifarra i una samarreta commemorativa.

20180602 Sortida Milla Solidària

Gràcies als donatius recollits amb les dues proves s’han recaptat un total de 24.193,4 euros amb els quals es podrá donar un impuls important al projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO).


L’objectiu de la investigación, dirigida per les doctores Teresa Puig i Gemma Viñas, és trobar nous tractaments per a pacients amb càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves. Després d’una primera fase preclínica, l’equip investigador està realitzant ara un estudi clínic seleccionant mostres de pacients amb càncer de mama triple negatiu diagnosticades a Girona per analitzar si expressen diferents biomarcadors (proteïnes) que puguin ser possibles dianes de nous tractaments basats en el te verd o els seus derivats que permetin desenvolupar nous medicaments per aquest subtipus de càncer. La doctora Viñas ha estat l’encarregada de recollir avui el xec simbòlic amb el donatiu d’aquesta tercera edició de l’Oncoswim.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació