Logo
Fes una donació
A Catalunya hi ha gairebé 5.000 voluntaris en l’àmbit oncològic que, amb la seva tasca, contribueixen a vetllar pel benestar dels familiars i pacients de càncer.
És per això que, des de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), organitza cada any  la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic. I aquest any és molt especial perquè celebrem 15 anys de trobades! Serà el proper 16 de novembre sota el lema ‘Voluntariat, una manera d’entendre la vida’. Des de la Federació entenem que el voluntari té una actitud davant la vida que va més enllà de la durada del seu voluntariat i creiem que és important posar el focus en aquesta característica.

Durant aquests 15 anys hem estat capaços de mantenir i consolidar aquest espai de trobada dedicat a aquest col·lectiu i, sempre, amb els mateixos objectius: agrair i reconèixer la tasca solidària dels gairebé 5.000 voluntaris que es dediquen en aquest àmbit a Catalunya, fomentar el nexe d’unió d’aquest col·lectiu i reforçar el seu sentiment de pertinença a una comunitat.
Evolució del tipus de voluntariat

Al llarg d’aquests 15 anys, el tipus de voluntariat en l’àmbit oncològic ha canviat. Cal destacar l’augment del perfil de persones dedicades al voluntariat domiciliari pel fet que les estades a l’hospital són menys freqüents i menys llargues i, això, ha provocat que la demanda d’aquest voluntariat sigui cada vegada més gran fins al punt que ja s’equipara a les xifres del voluntariat hospitalari.
Un altre tipus de voluntariat que ha sorgit en els darrers anys és el voluntariat de suport en viatges i sortides, sobretot en les entitats que realitzen activitats per a nens malalts de càncer. Cada vegada es fan més activitats fora de l’hospital i els voluntaris són un puntal per a l’èxit d’aquestes activitats.

Programa de la jornada
L’acte estarà conduït per Ignasi Gaya, periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya. A les 10 del matí tindran lloc els parlaments de benvinguda a càrrec del Dr. Ramón Maria Miralles, President de la FECEC i representants de la Conselleria del departament de Treball, afer socials i famílies, la Diputació Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Al llarg de la jornada hi haurà la xerrada titulada “La felicitat de donar i de donar-se’ a càrrec del Dr. Jose Luís Bimbela, Doctor en Psicologia, Professor, Investigador y Consultor a la Escuela Andaluza de Salud Pública.

Posteriorment, tindran lloc dos tallers simultanis titulats ‘El So i el Silenci com a eines de benestar’ i ‘Escolta des de la profunditat’.  El primer, anirà a càrrec d’Edgar Tarrés, especialitzat en creació d’experiències i el segon estarà impartit per la Dra. Maria Rufino, Doctora en Psicologia de l’Aprenentatge Humà per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Al final de la Trobada celebrarem els 15 anys!

FECEC
La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC, Junts contra el càncer) és una entitat de segon nivell que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies.

Es va constituir l’any 2001 amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. La Federació és cens informatiu i dóna servei a les entitats federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic i desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció i recerca psicosocial.

Formen part de la FECEC les següents organitzacions:
AFANOC; ACO (Associació Catalana d’Ostomitzats); Associació Fènix Solsonès;  Fundación Josep Carreras; Fundació Enriqueta Villavecchia; Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica, Oncolliga;Fundació d’Ajuda Oncològica, Oncovallès; Fundació Roses contra el càncer;  Fundació Oncolliga Girona; Grup Àgata; Oncolliga Lleida; Lliga contra el càncer de Tarragona; Vilassar de Dalt contra el càncer; Osona contra el Càncer; Grup Iris i Fundació Kàlida.

Font: FECEC -  www.juntscontraelcancer.cat

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació