Logo
Fes una donació
La Fundació Oncolliga Girona i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) van presentar ahir el nou material adquirit amb el donatiu de 48.944 euros de l’Oncotrail 2018, una cursa solidària de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa es van recaptar un total de 288.472 euros, dels quals 174.303 s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins.

A l’acte de presentació hi van assistir la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer; el director d’Oncotrail, Lluís Comet; la delegada d’Oncolliga a Palamós, Hortènsia Doporto, Lluís Puig; el President dels òrgans de govern de SSIBE, José Manuel Marqueta, director d’Infància i Dona, i altres membres del Consell de Direcció de SSIBE. També hi van ser presents diversos corredors, membres dels equips del SSIBE que van participar a la cursa solidària.

Gràcies al donatiu, la Fundació Hospital de Palamós ha pogut adquirir sis colposcopis: un per a l’Hospital (11.858 euros) i cinc per als programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) dels ABS de Torroella de Montgrí, la Bisbal, Palafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols (7.417 euros cadascun). El colposcopi és una espècie de telescopi d'enfocament pròxim que permet al metge veure amb detall regions anormals del coll uterí, a través de la vagina, per poder extreure una biòpsia i enviar-la al patòleg.

El donatiu d’Oncotrail 2018 se suma als que l’Hospital de Palamós ha rebut en edicions anteriors: 2017 (25.893 euros), 2016 (20.624,55 euros), 2015 (12.704,36 euros), 2014 (13.868,15 euros) i 2013 (3.630 euros). En total, 125.663 euros en sis anys.

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital de Palamós per oferir diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i als seus familiars, com per exemple l’atenció psicològica, el banc de perruques solidàries, els grups de gimnàstica, marxa nòrdica, el servei de fisioteràpia a domicili o l’estètica oncològica.

Participació activa de SSIBE a l’Oncotrail
Per la seva part, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) participen activament amb la prova amb equips de corredors des del primer any, essent una de les empreses que hi aporta més equips participants. En aquests 6 anys, s’hi ha inscrit 31 equips. Al 2018 s’hi van inscriure 8 equips i 64 corredors, el rècord fins ara.

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013, per tant el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la setena edició. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara, s’han recollit més de 900.000 euros.

Més informació:
www.oncotrail.cat  - www.oncolligagirona.cat - www.ssibe.cat

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació