Logo
Fes una donació

La 6a edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) – Junts contra el càncer i Condis Supermercats, ha aconseguit recaptar un total de 77.375 euros amb la venda de 51.583 bosses de pebrots solidaris al conjunt de Catalunya. La iniciativa destinarà tots els fons al desenvolupament de programes de suport i atenció als malalts de càncer i a les seves famílies que, durant l’estat d’alarma, s’han traslladat als canals online.

Com a conseqüència de la crisis de la COVID-19, a les preocupacions habituals de les persones amb càncer, s'hi ha afegit la necessitat d’escolta, l’adaptació a la situació d’aïllament i solitud, la gestió del dia a dia, les pautes d’autocura o la gestió de la informació. A més, han d’afrontar des de la por a haver d’anar a l’hospital per fer tractament i proves i, per tant, l’exposició i risc de contagi de la Covid-19, fins al malestar que suposa el fet d’haver d’estar a casa i no poder gaudir del dia a dia tal com ho feien abans del confinament. Per això, els serveis d’atenció emocional actualment són crucials. 

"Posem-li pebrots al càncer" es va celebrar els dies 6 i 7 de març. Durant aquestes dues jornades, més de 700 voluntaris de tot el territori català, repartits entre els 545 establiments Condis participants, van animar els clients a comprar una bossa amb pebrots a un preu simbòlic de 1’5 euros. Els pebrots, com cada any, els va aportar desinteressadament la companyia Grupo Agroponiente. 

Segons Xavier Pérez, director de màrqueting de Condis Supermercats, “ja són sis anys els anys que portem contribuint a la lluita contra el càncer i col·laborant amb la FECEC i, per a nosaltres, és tot un plaer poder seguir fent-ho. Voldria agrair a tots els voluntaris, col·laboradors i a la societat el suport incondicional que demostren any rere any, així com als padrins per la seva sincera dedicació”. 

Voluntaris, col·laboradors i ciutadans, claus de l’èxit 

Els voluntaris que van participar en aquesta iniciativa provenen d’una important crida que s’ha fet des de les mateixes entitats organitzadores, a la qual s’hi han adherit diversos ajuntaments, hospitals i institucions. Paral·lelament, des de Condis també es fomenta la solidaritat entre el seu personal y col·laboradors, que hi van participar des dels punts de venda i des de la plataforma central.

La campanya també va tenir un important seguiment a través de les xarxes socials, on els ciutadans han penjat les seves fotografies amb les bosses de pebrots amb els hastags #pebrotssolidaris i # posemlipebrots al càncer.

A més, també van contribuir a la difusió de la campanya nombroses cares conegudes de l’àmbit social i cultural com les xefs Ada Parellada i Carme Ruscalleda; els actors i humoristes Carlos Latre i Pep Plaza; l’actor Eduard Farelo; el periodistes Eloi Vila, Elisenda Camps i Xantal Llavina; els músics Halldor Maar, Miquel Abras, Sanjosex, Jaume Mazoni i el grup musical Blaumut, entre d’altres. 

Condis Supermercats

Condis, amb més de 50 anys d’història, és una de les empreses capdavanteres del sector dels supermercats a Catalunya, amb un àmbit d’actuació que també arriba a la Comunitat de Madrid i Zona Centre. La seva xarxa de més de 500 establiments, que sumen una superfície de venda superior als 200.000 m2, inclou tant botigues pròpies com franquiciades, apartat en què Condis és una de les companyies que lidera el rànquing espanyol per volum de facturació.

En RSE, Condis porta a terme una actuació proactiva i integrada dins del seu core business, on destaquen diverses accions en els àmbits corporatiu, laboral, mediambiental i social. En aquest sentit, Condis desenvolupa projectes de gestió Corporativa i de Bon Govern, de cohesió i desenvolupament intern, de sostenibilitat mediambiental i de responsabilitat envers la societat.

La FECEC - Junts contra el Càncer 

La FECEC, junts contra el càncer és una entitat de segon nivell que agrupa 16 organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i de les seves famílies. Es va constituir el 2001 i va néixer amb la vocació d'integrar els esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. L’entitat és cens d'informació i dóna servei a les entitats federades, a la vegada que fomenta el voluntariat en l'àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial.

Formen part d'aquesta entitat les següents organitzacions a Catalunya: AFANOC, Associació Catalana d’Ostomitzats de Catalunya, Associació Fènix Solsonès, Oncolliga Lleida, Fundació Josep Carreras, Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundació Roses contra el càncer, Fundació Oncolliga Girona, Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica-Oncolliga, Fundació Oncovallès, Grup Àgata, Grup Iris, Vilassar de Dalt contra el càncer, Osona contra el càncer, la Lliga contra el càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre i Fundació Kàlida. 


A1 agraïment

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació