Logo
Fes una donació
La Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB) ha donat a la Fundació d´Oncolliga de Girona els diners recaptats en la campanya solidària que va fer durant la primavera i la tardor del 2017 i amb la qual van aconseguir tenyir de rosa molts camps de les comarques gironines. La campanya, pionera a Catalunya, consistia en animar els pagesos a embolicar les seves bales de farratge amb plàstic de color rosa, el color que s’identifica amb la lluita contra el càncer de mama, enlloc de amb els tradicionals plàstics negres, blancs o verds. D’aquesta manera s’aconseguia un doble objectiu: donar visibilitat a la lluita contra la malaltia i recollir fons per ajudar les persones afectades, ja que el plàstic rosa tenia un sobrecost en qualitat de donatiu a la Fundació Oncolliga Girona.

Anabel Morales, gerent de la CAB, ha volgut fer molt d’èmfasi en l’esforç que han fet els pagesos en un moment molt complicat per a ells. “El sector ramader-lleter ho està passant
molt malament per culpa de les pressions econòmiques de les grans multinacionals i pel clima i, per tant, cal agrair-los que paguessin un sobrecost per bobina, per petit que fos”, ha assenyalat.

Finalment es van vendre un total de 400 bobines a pagesos d’arreu de les comarques gironines, però també de la Seu d’Urgell i d’Andorra, amb les quals es van cobrir de plàstic rosa unes 10.000 bales de farratge. Gràcies a diversos col·laboradors, especialment a Distribució Jaume Marés, la Cooperativa Sant Antoni de la Miranda de Sant Joan de les Abadesses i la Cooperativa La Pirenaica de la Seu d´Urgell, i a aportacions de particulars que van voler posar-hi el seu gra de sorra, es van poder recaptar un total de 1.803€.

Els impulsors de la campanya valoren molt positivament la implicació del sector en la campanya, motiu pel qual tenen previst repetir-la durant aquest 2018. “Esperem que la pròxima primavera puguem veure encara molts més camps tenyits de color rosa”, ha assenyalat la gerent del CAB.

L’acte d’entrega del xec amb el donatiu va tenir lloc el passat 5 de gener, vigília de Reis, amb la presència de la delegada de la Fundació Oncolliga Girona a Cornellà de Terri, Júlia Vila, i de representants de la Cooperativa Agrícola de Banyoles i de l’empresa Distribució Jaume Marés. Vila va demanar als impulsors de la iniciativa que fessin arribar l’agraïment de l’entitat a tots els que han participat en la campanya i va explicar que els diners es destinaran a finançar els serveis que l’entitat ofereix a les persones afectades de càncer de mama, com ara el suport psicològic, el drenatge limfàtic, els grups de gimnàs o el banc de perruques.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació