Logo
Fes una donació
Prop de 240 persones han participat aquest matí a la 5a edició de la Matinal de Marxa Nòrdica que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de  l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona.  L'activitat és totalment solidària i tot el que es recapta amb les inscripcions es destina a finançar els serveis que l'Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a les comarques gironines. Enguany s'han recaptat prop de 2.500 euros.

El punt de sortida de la marxa nòrdica solidària ha estat, com en les edicions anteriors, el Parc de les Ribes del Ter de Girona, darrera del Pavelló de Fontajau. Els participants han pogut triar entre tres rutes circulars diferents de 5, 10 i 16 km. A l'arribada, s'ha obsequiat a tots els participants amb un entrepà i beguda. 

La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.

Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema. La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació