Logo
Fes una donació
La VIII Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) organitzada per la FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer) amb el lema "Menja sa i mou-te" se celebrarà enguany del 27 de setembre al 6 d'octubre i inclourà una vintena d’activitats repartides pel territori català. A les comarques gironines, la Fundació Oncolliga Girona, entitat membre de la federació, ha organitzat diverses sessions de l’espectacle “L’Hort d’en Marçal”, una obra de teatre adreçada a infants de 4 a 6 anys per promoure el consum de fruita i verdura, i dos tallers de menús saludables, a Porqueres i Cassà de la Selva. L’espectacle “L’hort d’en Marçal” es representarà a les poblacions de Ripoll, la Jonquera i Bellcaire d'Empordà. En acabar es farà un taller on cada nen elaborarà una broxeta per degustar la dolçor, la frescor i la textura de diferents fruites. 

30/09/19 L'hort d'en Marçal  Ripoll 9:30 h Sala Eudald Graells
30/09/19 L'hort d'en Marçal  La Jonquera 15:15 h La Societat
02/10/19 L'hort d'en Marçal Bellcaire d'Empordà 15:15 h  Local Social


03/10/19 Taller de menús saludables Porqueres 18:30 h Biblioteca Fontserè
04/10/19 Taller de menús saludables Cassà de la Selva 18:00 h. Centre cultural Sala Galà

En la seva VIII edició, la setmana s’ha convertit en una campanya consolidada arreu de Catalunya dins l’àmbit de la prevenció i sensibilització del càncer. Enguany, i sota el lema, ‘Menja sa i mou-te’, la FECEC, a banda de reiterar el missatge sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludable, posa èmfasi en el fet que menjar sa no ha de ser necessàriament un sacrifici i està a l’abast de tothom.

La campanya de la FECEC es basa en les recomanacions de l’Agència Internacional de Recerca en Càncer de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), recollides en el Codi Europeu contra el càncer, que assenyala que fins al 50% dels càncers es poden prevenir amb un seguit d’hàbits saludables, com ara una alimentació rica en fruita i verdura, fer activitat física regular, com caminar 30 minuts diaris, i evitar el consum de tabac o alcohol. 

A aquesta rutina s’hi han d’afegir altres mesures com ara seguir els cribatges i els programes de vacunació, evitar l’exposició excessiva al sol i a substàncies cancerígenes i viure en un espai lliure de fum.

De fet, la campanya també serveix per fer difusió del Codi Europeu contra el Càncer que recull fins a 12 consells per reduir el risc de patir la malaltia. I l’èmfasi es posa en l’alimentació i l’activitat física. Més informació a www.juntscontraelcancer.cat
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació