Logo
Fes una donació
Prop de 700 persones van assistir ahir al vespre al sopar benèfic de la Fundació Oncolliga Girona, que aquest any arribava a la 16a edició. El sopar, que es va celebrar al Palau de Fires de Girona, va aplegar personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, així com també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat. Per assistir a aquest sopar solidari els participants han de fer un donatiu de 35 euros, uns ingressos als quals cal afegir l’apadrinament de taules que fan diverses empreses i institucions.

El sopar no solament contribueix de manera important a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes de l’entitat, sinó que es converteix també en punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l’entitat. Aquest any la Fundació ha comptat amb la col·laboració de la cantant Susanna Del Saz, que va interpretar diversos boleros, i del periodista de TV1 Àngel Pons, que ser l'encarregat de conduir l’acte. Durant la vetllada es van poder veure projeccions de videomapping preparades per Depalol Multimèdia i BTM expressament per a l’ocasió i al final de l’acte es van rifar diversos quadres cedits per la galeria El Claustre i particulars.

Ajudant cada any més persones
Tots els assistents al sopar van rebre ahir un exemplar de la revista “A prop” que la Fundació Oncolliga Girona edita cada any i en la qual es fa balanç de la tasca feta en el darrer exercici. L’any 2016, els professionals d’Oncolliga van atendre 1.764 persones i els hi van donar suport a través de 8.887 serveis. L’objectiu de l’entitat és donar atenció als malalt oncològics, les seves famílies i els cuidadors, per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats a través d’un equip multidisciplinar format per psicooncòlegs, fisioterapeutes i tècnics en prevenció, amb el suport també de voluntaris. L’any passat, per exemple, els voluntaris hospitalaris van fer un total de 6.474 visites a malalts ingressats.

Dels 1.764 usuaris del 2016, 717 van ser atesos per l’equip de psicooncòlegs de l’entitat (2.457 visites), 152 van gaudir del servei de fisioteràpia a domicili (1.529 visites) i 163 van utilizar el servei de drenatge limfàtic (1.760 visites). Un altre dels serveis destacats de l’Oncolliga, el préstec de material tècnic com ara cadires de rodes, caminadors o llits articulats, va ser sol·licitat per 284 usuaris. Per la seva part, el servei d’allotjament gratuït per a familiars de malalts ingressats a l’Hospital Josep Trueta i persones que reben tractament a l’hospital de dia va ser utilitzat per 44 famílies, que hi van fer
1.170 pernoctacions. Per oferir aquest servei l’Oncolliga disposa de dos pisos amb tres habitacions dobles cadascun, i tres hotels – Sidorme a Salt i Figueres, i Hotel Peninsular a Girona- acullen aquelles sol·licituds que no es poden cobrir amb les dues llars residència.

Al 2016 també es va consolidar plenament el servei de banc de perruques solidàries, engegat al 2015. Un total de 76 dones es van interessar per aquest servei, que posa a disposició de les afectades perruques a preus assequibles i assessorament estilístic, i 70 d’elles es van quedar una perruca. El servei, que s’emmarca dins del programa “Guapes i Valentes” i que inicialment es va posar en marxa només a la seu de l’entitat a Girona, ja es pot gaudir també a Palamós, Olot, Blanes i Figueres.

Juntament amb la millora de la qualitat de vida dels malalts, l’altra gran objectiu de l’Oncolliga és la promoció d’hàbits i estils de vida saludables que ajuden a prevenir la malaltia. Entre els més petits aquesta tasca es du a terme a través de diversos programes educatius (No et fumis la salut! , Tu a mi no m’enredes!, Festival de la fruita, L’hort d’en Marçal, Tu pots, Quim!) que l’any passat van ser seguits per 5.084 alumnes de primària i secundària de les comarques gironines. Al llarg del 2016 es van organitzar també una trentena de conferències per tal d’informar sobre diversos aspectes relacionats amb l’àmbit de l’oncologia i donar a conèixer els recursos que s’ofereixen des de les associacions.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació