Logo
La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han unit esforços per impulsar un circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits. L’objectiu és fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari, ja que tot el que es recapti amb les inscripcions es destinarà a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines. El projecte, batejat amb el nom d’Oncokids, s’ha presentat avui a Figueres, que serà la seu de la primera cursa oficial del circuit, la Cursa del Castell de Sant Ferran del pròxim 1 de maig.
En la roda de premsa de presentació han participat la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, el responsable de Gas Mountain Kids, Álvaro Elia, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor d’Esports, Jordi Masquef.

Álvaro Elia, de Gas Mountain Kids, ha explicat que Oncokids constarà de 14 curses inscrites al circuit de curses ja existents, en les quals la mainada podrà gaudir i iniciar-se al trail running, corrent amb els seus familiars (si són menors de 7 anys) o amb els monitors de l’associació. “El calendari de curses de trail running per a adults és molt ampli, i en canvi les activitats orientades a la mainada fins a 12 anys es limiten a circuits de cross competitiu amb distàncies curtes i orientats a la competició”, ha explicat Àlvaro Elia, que ha afegit que també ha pogut detectar que “es fa molt difícil pels practicants de trail running conciliar la vida familiar amb la pràctica de la seva passió”. És per això, segons els organitzadors, que el nou circuit de curses de trail infantil s’organitza coincidint amb el calendari i les curses ja existents a l’Alt Empordà. “Els adults podran participar a la cursa llarga i deixar la mainada amb els nostres monitors perquè participin en els circuits que nosaltres dissenyarem adaptats a ells, d’entre 4 i 10 km. Quan els nens acabin el seu circuit, els monitors els organitzaran jocs i activitats fins que arribin els adults”, ha assenyalat el responsable de Gas Mountain Kids.

Per tal de reforçar la vessant solidària i no competitiva del circuit, els participants tindran un carnet on s’aniran anotant els quilòmetres fets a cada cursa, amb l’objectiu d’arribar als 100 km (no reals, ja que en funció de l’edat s’establirà una equivalència de quilòmetres), i el resultat final serà com si haguessin fet l’Oncotrail, la cursa de trail running per a adults que organitza l’Oncolliga al Baix Empordà. “Volem que se sentin realment com uns herois, de fet el lema d’Oncokids és ‘Herois que corren pels que no poden’”, ha destacat la presidenta d’Oncolliga, que ha recordat que el preu de la inscripció serà d’aproximadament 5 euros per infant. “Una part es destinarà a cobrir les despeses d’organització i una altra anirà a benefici de l’Oncolliga. També hem creat un Dorsal Zero, a 3 euros, per la gent que vol col·laborar però no pot assistir a la prova", ha explicat.

El regidor d'Esports, Jordi Masquef, ha destacat que des de l'Ajuntament s'aposta per fomentar la pràctica de l'esport i del running, amb curses que s'han impulsat darrerament com la Mitja Marató, o d'altres ja totalment consolidades com la del Castell de Sant Ferran, i també, com és el cas de l'Oncokids, amb curses que tenen vessant solidària, com la Cursa de la Dona, o la Run4cancer.

L'alcaldessa ha agraït a la Fundació Oncolliga Girona, Gas Mountain Kids i a la delegació de l'Oncolliga a Figueres l'impuls d'aquest projecte en què conflueixen diversos objectius: educar els nens i nenes en valors com la solidaritat i promocionar la comarca a través de l'esport.

Després d’una prova pilot celebrada el passat 9 d’abril a la Marxa del Pic de l’Àliga de Roses, el circuit de trail infantil arrencarà oficialment el pròxim 1 de maig amb la Cursa del Castell de Sant Ferran de Figueres, organitzada pel Club Atletisme Figueres. En aquesta ocasió, el recorregut de l’Oncokids coincidirà amb la cursa popular de 3,5 km. Altres curses que s’han sumat a la iniciativa són la Fox Trail de Sant Llorenç de la Muga (21 de maig), la Camí de Carros de Peralada (28 de maig), la Cursa de la Cirera de Terrades (4 de juny), la Cursa de la Mata de Garriguella (12 de juny), la Entrecastells Nocturna de Vilajuïga (25 de juliol), la Cursa de la Fau de Maçanet de Cabrenys (14 d’agost), la Despertaferro de Bàscara (11 de setembre), la Tramunt-Trail de l’Escala (16 d’octubre), el Trail dels Lluets de Viladamat (22 de octubre) i la Sant Silvestre de Navata (31 de desembre). També formaran part del circuit algunes curses que se celebraran durant el primer trimestre del 2018, com la Marxa del Balcó de Palau-Savardera (gener) i el Run4Cancer de Figueres (febrer), i d’altres que no comptabilitzaran els quilòmetres com la Barretina Rural Fest de Siurana o la Cursa de la Mugada de Castelló d’Empuries

*Les dates de les proves poden variar en funció del calendari 2017-2018

Més informació i inscripcions a https://www.oncolligagirona.cat/esports/oncokids.html

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació