Logo
Un total de 6.036 usuaris es van beneficiar l’any passat dels serveis assistencials que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a través dels programes d’atenció a domicili, atenció familiar, rehabilitació, atenció hospitalària, imatge personal i reinserció laboral.
D’acord amb les dades de la Memòria Social 2015, tots els serveis han experimentat un creixement en el número d’usuaris respecte el 2014, quan es va atendre un total de 5.779 persones.

Dels 6.036 usuaris atesos al 2015, 4.439 van rebre la visita de voluntaris hospitalaris mentre estaven ingressats a causa de la malaltia; 718 van ser atesos per l’equip de psicooncòlegs de l’entitat, 179 van gaudir del servei de fisioteràpia a domicili i 159 van utilizar el servei de drenatge limfàtic. Un altre dels serveis destacats de l’Oncolliga, el préstec de material tècnic com ara cadires de rodes, caminadors o llits articulats, va ser sol·licitat per 256 usuaris.

Per la seva part, el servei d’allotjament gratuït per a familiars de malalts ingressats a l’Hospital Josep Trueta i persones que reben tractament a l’hospital de dia va ser utilitzat per 45 famílies, que hi van fer 851 pernoctacions. Per oferir aquest servei l’Oncolliga disposa de dos pisos amb tres habitacions dobles cadascun, i dos hotels – Sidorme a Salt i Figueres, i Hotel Peninsular a Girona- acullen aquelles sol·licituds que no es poden cobrir amb les dues llars residència.

L’Oncolliga ha valorat molt positivament la bona resposta que ha tingut el nou servei de banc de perruques solidàries, creat l’abril del 2015. Fins a final d’any, una quarantena de pacients oncològiques s’han interessat per aquest servei, que posa a disposició de les afectades perruques a preus assequibles i assessorament estilístic. El servei, que s’emmarca dins el programa “Guapes i Valentes” i que inicialment es va posar en marxa només a la seu de l’entitat a Girona, ja s’ha començat a externalitzar i des del gener passat està disponible també als hospitals de Palamós i Olot.

Juntament amb la millora de la qualitat de vida dels malalts, l’altra gran fita de l’Oncolliga és la promoció d’hàbits i estils de vida saludables que ajuden a prevenir la malaltia. Entre els més petits aquesta tasca es du a terme a través de diversos programes educatius (No et fumis la salut! , Tu a mi no m’enredes!, Festival de la fruita, L’hort d’en Marçal, Tu pots, Quim!) que l’any passat van ser seguits per 4.728 alumnes de primària i secundària de les comarques gironines. Al llarg del 2015 es van organitzar també una trentena de conferències per tal d’informar sobre diversos aspectes relacionats amb l’àmbit de l’oncologia i donar a conèixer els recursos que s’ofereixen des de les associacions.

La Fundació Oncolliga Girona té actualmente 1.403 socis i compta amb el suport d’aproximadament 1.500 voluntaris que hi col·laboren de diverses maneres, des de la participació activa en programes socials fins a l’organització d’actes benèfics que són la principal font d’ingressos de l’entitat. L'entitat va tenir l’any passat uns ingressos de 601.757 euros, el 43% dels quals provenien de la quarantena d’actes benèfics organitzats per les delegacions. Les despeses van pujar a 602.597 euros, el 66 % de les quals corresponen a recursos humans, serveis i programes assistencials.

pdf Memòria Social 2015Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació