Logo
Fes una donació
Avui se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama i, amb motiu d’aquesta efemèride, la Fundació Oncolliga Girona ha volgut fer visible que aquesta no és només una malaltia de dones. De fet, un de cada 100 afectats de càncer de mama és un home, tal i com ha recordat el cantant de Le Croupier, Carles Cors, durant l’acte celebrat aquest matí a la plaça del Vi de Girona. Cors, a qui fa tres anys li van diagnosticar un càncer de mama, ha llegit un manifest i ha interpretat un parell de cançons acompanyat per l’actriu Mont Plans, com a avançament del concert solidari que Le Croupier oferirà demà a l’Auditori de Girona per celebrar els 10 anys de la formació.

L’acte, que ha comptat amb la presència de la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona i l’alcaldessa Marta Madrenas, ha començat amb el desplegament d’un llaç rosa a la façana de l’Ajuntament. Tot seguit, la presidenta d’Oncolliga ha explicat els diferents serveis que l’entitat ofereix a les persones afectades de càncer de mama, com ara el drenatge limfàtic, el banc de perruques, la gimnàstica, la marxa nórdica, l’estètica oncológica o el suport psicològic. També ha donat a conèixer els resultats de la campanya solidària “Apadrina un coixí del cor”, creada amb l’objectiu de recollir fons per poder continuar elaborant els anomenats “coixins del cor”, uns coixins terapèutics que s’entreguen de manera totalment gratuïta a les dones operades de càncer de mama de les comarques gironines. La campanya, iniciada el mes de maig passat, ha aconseguit recaptar fins ara 12.265 euros gràcies a la venda de 4.100 clauers amb forma de cor elaborats per voluntàries de l’entitat.

L’acte ha continuat amb l’actuació de Carles Cors i Mont Plans, que han fet un petit tastet de l’espectacle “La Festé” que Le Croupier estrenarà demà a l’Auditori de Girona, dins de la programació del Festival Temporada Alta i que comptarà amb diversos artistes convidats. Entre cançó i cançó, Carles Cors ha explicat que dalt de l’escenari, demà, hi haurà quatre persones que han patit cáncer, tres d’elles de mama. “És per això que 1 euro de cada entrada anirà destinat a la Fundació Oncolliga i a la seva tasca extraordinària”, ha indicat Cors, qui ha afegit que “La Festé que estrenarem demà vol ser moltes coses…però per damunt de tot vol ser una celebració de la vida, una paròdia de coses que ens pensem que són importants, una festa de les persones que ens estimem, un crit a seguir endavant malgrat tot perquè, malgrat tot, ens ha tocat la loteria!”.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha agraït a Le Croupier que “posin el seu talent a disposició de causes com aquesta” i a l’Oncolliga la tasca que fa per ajudar les persones afectades. “Vull donar les gràcies a Oncolliga perquè sempre estan al costat de la gent que pateix i les seves famílies, donant-los escalf i ajudant-los a fer una mica més fácil el procés de la malaltia”, ha assenyalat.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació