Logo
La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat avui en roda de premsa el nou material adquirit amb els fons recollits a l’Oncotrail 2016, que ha de servir per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer atesos en aquest centre hospitalari. Gràcies a aquests fons, s’han comprat 8 sofàs-llit, valorats en 7.671,88 euros, que estaran instal·lats a la Unitat 2 d’hospitalització, en la qual reben atenció els malalts de cures pal·liatives. La majoria d’aquests malalts passen per processos oncològics i els sofàs-llit milloraran l’estada dels seus familiars i/o acompanyants.
A més, l’Oncolliga destinarà també una partida extraordinària de 12.000 euros provinents dels fons de l’Oncotrail a reforçar el servei de suport psicològic a l’hospital olotí. Aquest donatiu permetrà augmentar el servei en un 80%, passant de 32 a 56 hores de visita mensuals.

A la roda de premsa hi ha assistit la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer; el director de l’Oncotrail, Lluís Comet; la directora d’infermeria de l’Hospital d’Olot, Carme Pastor, el directorgerent del centre, Josep Mª Padrosa, i el president del Patronat de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alcalde de la ciutat, Josep Mª Corominas.

El gerent de l’Hospital d’Olot ha donat les gràcies a l’Oncolliga per la donació i ha remarcat la importància de “tenir col·laboracions amb aquesta entitat”. En aquesta línia, el president del Patronat, Josep Mª Corominas, ha agraït la presència de l’Oncolliga a la societat en general i especialment, a la Garrotxa; a més de recalcar la “gran millora en oncologia que ha fet l’entitat des de l’arribada al nou edifici”.

Per part de l’Oncolliga, el director de l’Oncotrail, Lluís Comet, ha explicat que tenen clar que hi ha casos que potser “no podem curar, però sí millorar les condicions del malalt de càncer” i aquí és on s’han de posar molts esforços. La presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ha recalcat que “la fundació sense les delegacions no existiria”, per això ha donat les gràcies a tota la “xarxa social i el teixit associatiu” dels 90 pobles on actualment Oncolliga hi té delegacions.

L’Oncotrail  és una cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició, celebrada l’1 i 2 d’octubre del 2016, es van recaptar un total de 173.902 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca biennal d’investigació sobre el càncer i a necessitats de la mateixa Fundació.

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’hospital d’Olot per oferir dins de les seves instal·lacions diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple el banc de perruques solidàries, el drenatge limfàtic o el grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama, dirigit per un fisioterapeuta de l’entitat.

L’oncologia a l’Hospital d’Olot
L’Hospital de Dia Oncològic es va posar en marxa a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a finals de desembre del 2015, començant amb tractaments d’hematologia i algun cas d’oncologia. Aquest 2016, s’han realitzat 417 sessions a hospital de dia oncològic, de les quals 89 són
tractaments de quimioteràpia. A consultes externes, s’han realitzat 86 primeres visites d’oncologia que han suposat un total de 446 visites al llarg de l’any en aquesta especialitat.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació