Logo
L’ICO Girona i la Fundació Oncolliga Girona han celebrat avui, dimarts 14 de març, l’acte simbòlic de donació del nou material, per valor de 83.890 euros, que s’ha pogut adquirir amb els diners recollits en l’última edició de l’Oncotrail. L’acte s’ha realitzat a les dependències de l’ICO Girona, amb la presència de Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona; Lluïs Comet, tresorer de l’entitat i director de l’Oncotrail, i el director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo.

Amb els diners recollits en l’última edició de la cursa solidària Oncotrail s’han adquirit 19 llits nous, totalment automàtics i articulats, i 17 sofàs que es converteixen en llits i que faran molt més còmode l’estada tant als pacients que estan ingressats com als seus acompanyants. Un cop acabada la roda de premsa, els assistents a l’acte s’han traslladat fins a la planta d’hospitalització de l’ICO Girona, la vuitena de l’Hospital Josep Trueta, per veure els nous equipaments.

"La nostra assistència no podria ser igual sense el vostre suport. L'Oncotrail fa visible la multitud de gent que es mou per ajudar els malalts, i això no té preu. Gràcies per la vostra empenta", ha destacat el director assistencial de l'ICO, el doctor David Gallardo, mentre que la presidenta de l'Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ha reivindicat la feina dels voluntaris i les delegacions de l'entitat.

Per la seva banda, el responsable de l'Oncotrail, Lluís Comet, ha volgut destacar que la feina de l'Oncolliga "no és curar, però sí ajudar els malalts i les seves famílies a viure el procés de la malaltia amb més qualitat de vida". Recaptar fons amb aquest propòsit és l'objectiu de l'Oncotrail, la cursa solidària per equips que es realitza des del 2013 a Palafrugell amb la col·laboració del Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista de Palafrugell.


RdP Hospital Trueta 4

Des de la primera edició l’any 2013, cada any amb els diners rebuts, l’ICO ha anat renovant part dels seus equipaments per tal de fer més confortable l’estada als pacients i acompanyants. Així doncs, durant aquests quatre anys s’han renovat butaques, mampares de separació entre pacients i llits a més de adquirir nou material per a facilitar l’assistència. Amb les donacions del 2015 i 2016 s'han pogut renovar el 100% dels 36 llits de la vuitena planta.

A més, part dels diners recollits els anys 2014 i 2015 s’han destinat també a investigació, per mitjà de la Beca Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona. La beca, dotada 25.000 euros, s’ha destinat a finançar un projecte de recerca sobre el tractament de la leucèmia aguda presentat pel grup d’Hematologia de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi). L'ajuda a la investigació té caràcter bienal i els organitzadors de l'Oncotrail esperen poder destinar-hi entre 50.000 i 60.000 euros en la propera convocatòria, a finals d'aquest any.


Quadre donacions Oncotrail a ICO Girona
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació