Logo
Fes una donació
El jugador del Girona FC Ignasi Miquel serà el protagonista de la nova campanya “Fem un gol al càncer” que la Fundació Oncolliga Girona posa en marxa amb l’objectiu de captar nous socis i donants per a l’entitat. Per assolir aquest objectiu, el futbolista dedicarà part del seu temps lliure a conèixer de primera mà els serveis d’Oncolliga amb la finalitat de fer-ne difusió a través de publicacions a les seves xarxes socials i les de l’entitat.

L’Oncolliga compta actualment amb 2.249 socis/donants que, entre tots, aporten un 10% del pressupost de l’entitat. “La majoria dels socis/donants són persones que han patit la malaltia, directament o a través d’un familiar, i que s’han beneficiat dels serveis que oferim per millorar el seu benestar durant el procés”, ha explicat Lluïsa Ferrer, presidenta de l’entitat. Ferrer està convençuda que “explicar els diferents serveis que ofereix l’entitat amb el suport de figures mediàtiques com l’Ignasi Miquel pot animar molta gent a fer-se soci per poder-li fer un bon gol al càncer, tal i com diu l’eslògan de la campanya”.

La relació entre Ignasi Miquel i l’Oncolliga va néixer de les ganes del jugador de col·laborar amb una entitat benèfica o solidària com una manera de “créixer personalment i alhora ajudar els altres”. “Em van parlar d’Oncolliga, els vaig anar a conèixer i vaig quedar gratament sorprès de la gran feina que fan per ajudar els malalts de càncer i els seus familiars”, ha explicat el jugador de Corbera de Llobregat, que aquesta temporada ha fitxat pel Girona FC provinent del Getafe per reforçar l’eix de la defensa. “De vegades sembla que en el món de l’esport d’elit tot és fàcil i bonic, però la vida és complicada i se’ns pot girar en qualsevol moment a qualsevol de nosaltres, i penso que quan un està bé val la pena fer costat als que ho estan passant malament”, ha explicat.
El futbolista ja va participar en una primera acció solidària amb Oncolliga durant les passades festes de Nadal, quan va acompanyar els voluntaris de l’entitat a visitar els malalts ingressats a l’Hospital Dr Josep Trueta. “Va ser una experiència molt maca conviure amb gent que ha de lluitar i que viu la vida com un regal. Com a persona, penso que aquest tipus de vivències em poden fer créixer molt”, ha explicat en relació amb aquesta primera experiència. En les pròximes setmanes, el central del Girona FC assistirà també a una sessió de mindfulness per a pacients oncològics al departament d’hematologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta, acompanyarà un fisioterapeuta a una sessió a domicili i a una psicooncòloga durant una de les trobades del Grup de Suport de l’Hospital d’Olot, i participarà en una de les classes de marxa nòrdica per a afectats de càncer que es fan a Girona. Per completar la seva “immersió” en els serveis assistencials d’Oncolliga, Miquel acompanyarà també una pedagoga i una psicooncòloga de l’entitat en una sessió de prevenció a l’escola i participarà com a voluntari en alguna de les activitats solidàries que les delegacions de l’entitat organitzen per recaptar fons.

Totes aquestes accions quedaran enregistrades en diferents vídeos que l’entitat i el mateix jugador utilitzaran per donar a conèixer els serveis i sensibilitzar la societat sobre la necessitat de donar suport a la causa fent una aportació com a soci/donant. 
Una mica d’història

La Fundació Oncolliga Girona és una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’àmbit de les comarques gironines i que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars durant el procés de la malaltia. L’entitat va néixer l’any 1996 com a associació -Lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer- i al 2004 es va constituir la Fundació per tal de donar un nou impuls a la tasca que s’estava duent a terme.

La finalitat principal de l’Oncolliga és donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen, facilitant recursos humans (fisioterapeutes, psicooncòlegs, especialistes en estètica oncològica...) i materials (préstec de material, llar-residència, etc.) que contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica. Amb el pas del temps, l'entitat ha ampliat la seva mirada i ha apostat també per la promoció de la salut, especialment entre els nens i els adolescents. Així, es duen a terme tallers sobre hàbits d’alimentació saludables i xerrades per prevenir l’hàbit de fumar.

A més de les aportacions dels socis/donants, l’entitat compta amb altres fonts de finançament, com ara subvencions i col·laboracions d’empreses amigues, si bé la major part dels ingressos provenen de les activitats solidàries que organitzen els voluntaris i voluntàries de les més de 90 delegacions que l’entitat té repartides per totes les comarques gironines.

AJUDA'NS A AJUDAR - FES-TE SOCI/DONANT
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació