Logo
Fes una donació
Aquest dijous, 9 de juliol, s’havia d’inaugurar la 3a edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment, amb una gala amb ballarins catalans i internacionals al Teatre Municipal. La situació de pandèmia provocada per la Covid-19 va obligar a cancel·lar l’edició d’aquest any i ajornar-la fins l’any vinent. Però els organitzadors, l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, han volgut que la dansa estigui present d’alguna manera a Girona durant els dies en què s’hauria celebrat el festival. Així ha nascut l’expoció “Dansa i fotografia contra el càncer”, que es podrà veure en tres punts emblemàtics de la ciutat: Rambla de la Llibertat, Plaça Catalunya i Plaça del Lleó.

L'exposició consisteix en una petita tria de sis imatges de dins i fora de l'escenari dels artistes més emblemàtics que han passat pel festival. També hi ha fotografies entre cametes, en estudi, així com en els carrers més coneguts de Girona. Els autors són Manel Díaz, Paula Fernández i Beto Pérez, tres apassionats de la fotografia que han col·laborat de manera desinteressada amb el festival en diferents edicions. El concepte al voltant del quals s’ha organitzat aquesta petita mostra és la dansa com a catalitzador d'una societat feliç i sana. “Necessitem les arts tant o més com les coses materials per ser complerts i poder contruir un país millor”, ha explicat el director del festival, el ballarí gironí David Rodríguez.

L’exposició s’inaugurarà dijous, 9 de juliol, a les 7 de la tarda, amb la participació dels fotògrafs i la direcció del festival, que partint del Pont de Pedra passaran per la Plaça Catalunya i acabaran a la Plaça del Lleó, per tal de poder veure totes les fotos. Els autors de les fotografies llegiran un manifest i donaran detalls sobre els diferents estils fotogràfics i les especificitats de la fotografia de dansa. Una oportunitat per conèixer de més aprop la fotografia del festival solidari Girona en Moviment, que recapta fons des de fa 3 anys per a la Fundació Oncolliga Girona a través de la dansa i les arts.

Les gales i espectacles, a Youtube
Una altra de les iniciatives que s’han impulsat per intentar omplir el buit deixat per la cancel·lació del festival ha estat la de posar a disposició dels amants de la dansa la possibilitat de veure les gales i espectacles d’edicions anteriors íntegrament a través del canal de Youtube del festival. En concret estaran disponibles la “Gala Ballarins de Girona junts contra el càncer”, celebrada al Teatre de Bescanó l’any 2017, les gales “Catalunya dansa contra el càncer” celebrades al Teatre Municipal de Girona al 2018 i 2019, i l’espectacle “Mare vull ser pescador”, representat també al 2019.


Ja hi ha dates per al 2021
El director del festival ha avançat també que ja s’està treballant en l’edició de l’any que ve, que se celebrarà del 8 a l’11 de juliol i que comptarà, un cop més, amb el suport de l’Ajuntament, la Diputació de Girona i diverses empreses patrocinadores. Rodríguez ha volgut destacar també la col·laboració de les desenes de voluntaris que participen en aquest esdeveniment des dels seus inicis, ara fa quatre anys. “Girona en moviment és una gran comunitat internacional de voluntaris que reconeixen el poder de la dansa per unir la gent i ajudar els més febles”, ha afirmat.

També s’està treballant en un nou concepte d’espectacle, que formarà part del festival però que es desmarca dels quatre dies del juliol. La intenció és arribar a les escoles i col·laborar amb els centres educatius. Per aquesta raó, en col·laboració amb el Conservatori Isaac Albéniz de Girona i la seva orquestra, s’està preparant un espectacle conjunt de música i dansa amb ballarins internacionals. L’espectacle es programaria el pròxim hivern i la recaptació aniria destinada també als projectes de la Fundació Oncolliga Girona.

Crida a col·laborar amb Oncolliga
Malauradament, el festival Girona en Moviment no és l'únic esdeveniment benèfic a favor de la Fundació Oncolliga Girona que s'ha hagut de suspendre a causa de la pandèmia del Covid-19. Això significa que l’entitat deixarà d’ingressar bona part dels fons amb els quals pot tirar endavant els seus serveis d’ajuda als malalts de càncer i els seus familiars. Per aquest motiu, des de l’entitat es fa una crida a col·laborar fent un donatiu o aportació a través de la seva pàgina web:
https://www.oncolligagirona.cat/donacions-oncolliga/donacions.html

CARTELL EXPO FOTOS GeM amb logos

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació