Logo
Fes una donació
El festival benèfic “Girona en moviment”, organitzat conjuntament per la Fundació Oncolliga Girona i l'Associació Cultural David Rodríguez, arrenca demà amb la voluntat d'apropar al públic gironí l’art de la dansa i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies. El plat fort del festival serà la gala de cloenda que diumenge reunirà al Teatre Municipal una dotzena de ballarins catalans que estan triomfant en companyies de dansa de primer nivell de tot Europa, i per a la qual ja s'han venut totes les entrades. 

El festival neix després d’una primera experiència de dansa solidària que va tenir lloc l’estiu passat, quan l’Oncolliga i el ballarí David Rodríguez van unir esforços per organitzar les gales “Ballarins de Girona, junts contra el càncer”, al Teatre de Bescanó. “El reconeixement del públic i del sector ens han animat a fer un pas més enllà i crear aquesta primera edició del festival Girona en moviment, en la qual comptarem amb ballarins catalans que triomfen fora de les nostres fronteres”, ha explicat Rodríguez.

El nou festival neix amb la voluntat de crear lligams entre la dansa i la salut i oferir al públic gironí l’oportunitat de gaudir de la dansa en totes les seves vessants. Per aquest motiu, més enllà dels espectacles benèfics, s’han programat també tallers i cursos intensius de dansa clàssica, contemporània i tai-txí, activitats de ball al carrer i una conferència sobre dansa i salut que obrirà el festival aquest dijous (CaixaForum, 19,00 h.) i que anirà a càrrec de Laura Llacuna, doctora en biomedicina, coach en salut i psiconeuroimmunòloga. A la conferència es parlarà de la dansa com un art sanador i una teràpia integrativa, incidint en els beneficis físics i mentals que aporta la seva pràctica.

En l’apartat de formació, la programació inclou un taller de dansa d'una hora i mitja, per a totes les edats, a càrrec del jove ballarí Marc Balló, actualment membre de la companyia alemanya Landes-theater Detmold, així com diversos cursos intensius agrupats sota el títol Ballem! Hi haurà un curs intensiu de contemporani per a ballarins a partir de 14 anys, amb la ballarina i coreògrafa Sandra Marín; cursos de clàssic –nivell bàsic i nivell intermedi/avançat- a càrrec dels professors Guiller-mina Coll i Thierry Deballe, i un curs intensiu de tai-txi, com a dansa meditativa, a càrrec del mes-tre Gerard Arlandes, assessor filosòfic i de tècniques corporals per a professionals i empresaris de tots els camps a universitats i institut d’Alemanya, Suïssa i Espanya. “Per a nosaltres és un gran ho-nor que aquests professionals de primeríssim nivell vulguin participar en el festival de manera desin-teressada. Això, i el fet que les escoles Cont-class i The Classical Ballet School ens deceixin els espais, ha fet possible que tot el que es reculli amb les inscripcions es destini íntegrament a l’Oncolliga”, ha explicat David Rodríguez. El preu del taller de dansa amb el ballarí Marc Balló és de 10 euros, mentre que els cursos intensius de clàssic, contemporani i tai-txi tenen un preu de 60 euros cadascun, amb un descompte del 25% per a alumnes de les dues escoles col·laboradores. Encara hi ha places disponibles per a tots els cursos.

Dos espectacles de primer nivell

El plat fort del festival seran els dos espectacles de dansa benèfics que permetran veure sobre l’escenari ballarins professionals de gran nivell, molts d’ells catalans que estan triomfant en companyies de primer nivell d’arreu d’Europa.

D’una banda, el divendres 7 de setembre a l’Auditori de la Mercè (21.00 h.), es representarà l’espectacle La Piazza, una oportunitat única per gaudir d’una producció de dansa i música en directe per a tota la família. El grup musical italià ASSURD i quatre ballarins internacionals (Luke Prunty, Francesca Ciaffoni, Alessandra la Bella i Reginald Lefebvre) són els artífex d’aquest espectacle, nascut de la fantasia del conegut corèograf Mauro Bigonzetti. L’acció se situa en una plaça de poble qualsevol, en la qual la teranyina màgica de les interaccions espontànies sedueix el públic i el convi-da a endinsar-se en les possibles històries dels personatges. Amb un espectacular nivell artístic, els intèrprets ofereixen una experiència commovedora que transporta l’espectador a una veritable festa popular del sud d’Itàlia.

El festival es clourà el diumenge 9 de setembre (19.00 h.) a l’escenari del Teatre Municipal, amb la gala benèfica Catalunya dansa contra el càncer. La gala ofereix als amants de la dansa l’oportunitat de gaudir del talent de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en les més prestigioses companyies internacionals, com Het National Ballet, Royal Danish Ballet, Czech National Ballet, Compañía Nacional de Danza, Theater Basel Ballet, Ballet Nacional de España, Gauthier Dance, Òpera Nacional de Bucarest i Ballet de Catalunya, entre d’altres.

Alguns d’aquests ballarins, com el mateix director del festival, David Rodríguez, Marc Balló o Virginia Joëlle López, ja van participar en les dues gales celebrades l’any passat, mentre que d’altres hi participen per primera vegada. És el cas d’Alba Victòria Nadal, Yvone Slingerland, Carlos Romero, Roger Cuadrado, Debora Maiques, Aleix Mañé, Anna Roura i Ada González. En algunes de les peces que interpretaran a la gala, els ballarins catalans actuaran acompanyats d’altres ballarins internacionals amb els quals treballen en les seves respectives companyies i que també s’han volgut sumar a aquest espectacle benèfic.

Dansa per a tothom

Més enllà dels escenaris, el festival Girona en moviment també estarà present al carrer amb dues tardes de tallers i actuacions gratuïtes a la Plaça de Catalunya. Gràcies a la implicació de diferents grups i associacions del món de la dansa, entre el divendres i el dissabte, de les 19.00 h. a les 21.00 h., podrem gaudir d’exhibicions de dansa tradicional, hip hop, dansa inclusiva, contemporani i dansa lliure, així com de tallers de balls en línia i lindy hop.

A la imatge, David Rodríguez, director del festival Girona en moviment, fotografiat al Pont de Pedra de Girona. Foto: BETO PÉREZ - DANCERS OF GIRONA

MÉS INFORMACIÓ:
www.oncolligagirona.cat/girona-en-moviment
Segueix-nos a Instagram: @gironaenmoviment
i al Facebook: https://www.facebook.com/gironaenmoviment.oncolliga/
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació