Logo
La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el proper divendres 26 de maig al Palau de Fires de Girona la 16a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que l’any passat, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de l’entitat, va reunir més de 700 persones. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat i que fan possible que cada any es puguin celebrar actes com aquest.

El sopar no solament contribueix de manera important a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes de l’entitat, sinó que es converteix també en punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l’entitat. Aquest any la Fundació comptarà amb la col·laboració de la cantant Susanna Del Saz, que interpretarà diversos boleros, i del periodista Àngel Pons, que serà l’encarregat de conduir l’acte. Durant la vetllada es podran veure projeccions de videomapping preparades per Depalol Multimèdia i BTM expressament per a l’ocasió i al final de l’acte es rifaran diversos quadres cedits per la galeria El Claustre i particulars. El donatiu mínim per assistir al sopar és de 35 euros i totes aquelles persones que hi estiguin interessades es poden inscriure fins al dimarts 22 de maig trucant al 972 22 49 63.

Ajudant cada any més persones

Coincidint amb el sopar benèfic, l’Oncolliga edita cada any la revista A prop, en la qual es fa balanç de la tasca feta en el darrer exercici. L’any 2016, els professionals d’Oncolliga van atendre 1.764 persones i els hi van donar suport a través de 8.887 serveis. L’objectiu de l’entitat és donar atenció als malalt oncològics, les seves famílies i els cuidadors, per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats a través d’un equip multidisciplinar format per psicooncòlegs, fisioterapeutes i tècnics en prevenció, amb el suport també de voluntaris. L’any passat, per exemple, els voluntaris hospitalaris van fer un total de 6.474 visites a malalts ingressats.

Dels 1.764 usuaris del 2016, 717 van ser atesos per l’equip de psicooncòlegs de l’entitat (2.457 visites), 152 van gaudir del servei de fisioteràpia a domicili (1.529 visites) i 163 van utilizar el servei de drenatge limfàtic (1.760 visites). Un altre dels serveis destacats de l’Oncolliga, el préstec de material tècnic com ara cadires de rodes, caminadors o llits articulats, va ser sol·licitat per 284 usuaris. Per la seva part, el servei d’allotjament gratuït per a familiars de malalts ingressats a l’Hospital Josep Trueta i persones que reben tractament a l’hospital de dia va ser utilitzat per 44 famílies, que hi van fer 1.170 pernoctacions. Per oferir aquest servei l’Oncolliga disposa de dos pisos amb tres habitacions dobles cadascun, i tres hotels – Sidorme a Salt i Figueres, i Hotel Peninsular a Girona- acullen aquelles sol·licituds que no es poden cobrir amb les dues llars residència.

Al 2016 també es va consolidar plenament el servei de banc de perruques solidàries, engegat al 2015. Un total de 76 dones es van interessar per aquest servei, que posa a disposició de les afectades perruques a preus assequibles i assessorament estilístic, i 70 d’elles es van quedar una perruca. El servei, que s’emmarca dins del programa “Guapes i Valentes” i que inicialment es va posar en marxa només a la seu de l’entitat a Girona, ja es pot gaudir també a Palamós, Olot, Blanes i Figueres.

Juntament amb la millora de la qualitat de vida dels malalts, l’altra gran objectiu de l’Oncolliga és la promoció d’hàbits i estils de vida saludables que ajuden a prevenir la malaltia. Entre els més petits aquesta tasca es du a terme a través de diversos programes educatius (No et fumis la salut! , Tu a mi no m’enredes!, Festival de la fruita, L’hort d’en Marçal, Tu pots, Quim!) que l’any passat van ser seguits per 5.084 alumnes de primària i secundària de les comarques gironines. Al llarg del 2016 es van organitzar també una trentena de conferències per tal d’informar sobre diversos aspectes relacionats amb l’àmbit de l’oncologia i donar a conèixer els recursos que s’ofereixen des de les associacions.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació