Logo
Fes una donació
La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han posat punt i final a l’Oncokids, el circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits, amb un balanç molt positiu. La iniciativa ha aconseguit recaptar 2.119,96 euros i el que és més important, ha assolit l’objectiu de fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari.
El circuit ha constat finalment d’onze curses, en les quals s’han sumat un total de 408 inscripcions de nens i nenes fins a 12 anys que han lluït la samarreta d’Oncokids amb el lema ‘Herois que corren pels que no poden’”. La iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de Proauto, empresa patrocinadora, i de més de 40 voluntaris.

L’aventura Oncokids va començar l’1 de maig de l’any passat, a la Cursa del Castell de Sant Ferran (Figueres) i es va tancar el passat 4 de febrer passat també a Figueres, amb la Run4Cancer. Durant aquests deu mesos hi ha hagut cursa d’Oncokids a la Cursa de la Mata (Garriguella), la Fox Trail (Sant Llorenç de la Muga), el Camí de Carros (Peralada), la Cursa de la Cirera (Terrades), l’Entrecastells Nocturna (Vilajuïga), la Despertaferro (Bàscara), la Trail dels Lluerts (Viladamat), la Trail La Vall (Bellcaire d’Empordà) i la Marxa del Balcó (Palau Savardera). A cada cursa s’ha recaptat una mitjana de 200 euros provinents de les inscripcions i els donatius a Dorsal Zero.
Per tal de reforçar la vessant solidària i no competitiva del circuit, els participants han comptat amb un carnet on han pogut anar anotant els quilòmetres fets a cada cursa, amb l’objectiu d’arribar als 100 km (no reals, ja que en funció de l’edat s’establirà una equivalència de quilòmetres), de tal manera que els nens i nenes que hagin participat a totes les curses és com si haguessin fet l’Oncotrail, la cursa de trail running per a adults que organitza l’Oncolliga al Baix Empordà.

Malgrat la bona valoració que fan les dues entitats organitzadores, l’Oncokids no tindrà continuïtat.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació