Logo
El banc de perruques del programa Guapes i Valentes de la Fundació Oncolliga Girona va ser un dels projectes premiats a la 10a Nit del Voluntariat, celebrada el passat divendres 20 de novembre al Pavelló Munciipal de Girona- Fontajau. El guardó, dotat amb 1.500 euros, va ser un dels Premis de Voluntariat oferts per la Fundació Antoni Serra Santamans, Eurofirms i Comexi Group, que també van premiar la iniciativa “Tinc un pis” de la Fundació SER.GI.

La Nit del Voluntariat és un acte d’agraïment anual a la tasca que realitzen els voluntaris i voluntàries de les entitats gironines. Aquesta festa del voluntariat gironí, que s’emmarca dins dels actes de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, està organitzada per la Federació Catalana del Voluntariat Social amb el suport de l’Ajuntament de Girona. Enguany l’acte va comptar amb la presència dela monja dominica, comunicadora i activista social, Sor Lucía Caram, que va oferir una conferencia, i amb l’actuació musical del Cor Akan.
La Fundació Oncolliga Girona va impulsar a principis d’aquest any un nou programa batejat amb el nom de “Guapes i Valentes” que té com a eix principal un banc de perruques dirigit a les dones que pateixen la caiguda del cabell a causa dels tractaments oncològics. L’objectiu del programa és crear una xarxa de bancs de perruques solidàries arreu del territori gironí, tot i que inicialment s’ha dut a terme una prova pilot a la seu de l’entitat, a Girona.
El programa pretén ajudar, en una triple vessant, les dones que han perdut el cabell a causa de tractaments oncològics: posant a la seva disposició perruques a preus assequibles, oferint assessorament estilístic i d’imatge i fent un acompanyament psicològic que els ajudi a afrontar millor aquest trànsit i la seva recuperació. L’objectiu final és disminuir l’impacte emocional associat al deteriorament de la imatge personal generat pels tractaments oncològics, tot millorant l’autoestima i la qualitat de vida de les persones afectades.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació