Logo
La Fundació Oncolliga i l’artista i dissenyadora Cristina Julià han sumat esforços per impulsar el programa Mimosa creant una joia de plata que recull la força de les dones que han superat grans obstacles. La peça, batejada amb el nom de ‘la joia Mimosa’, és un collaret que s’inspira en les formes orgàniques i arrodonides de la planta que li dóna nom, símbol de feminitat i superació, i es podrà adquirir en diferents botigues de Girona i també online per un preu de 60 euros.


Tots els beneficis que s’obtinguin per la venda d’aquesta joia es destinaran al col·lectiu Mimosa, format per les artesanes del programa de reinserció laboral de la Fundació Oncolliga Girona. Es tracta de dones que pateixen o han patit càncer i que han vist frenada la seva vida professional a causa de la malaltia. Amb el suport de l’Oncolliga, Mimosa treballa per millorar la realitat socioeconòmica d’aquestes dones a través de l’elaboració productes artesanals que elles mateixes creen i comercialitzen.

La creadora de la joia Mimosa, la dissenyadora Cristina Julià, combina la direcció creativa de la marca de joies Joid’art amb la seva pròpia obra artística. En aquest projecte ha volgut anar més enllà de la peça en si, plasmant l’essència de la mimosa i la intensitat del seu color en un treball pictòric abstracte que il·lustra el pack en què es presenta la joia. També l’ha traslladat a una sèrie limitada de pintures de gran format en les quals explora els significats visuals d’aquesta planta.

Totes aquestes peces artístiques estaran disponibles fins al pròxim 30 de novembre a la pop-up (botiga efímera) que l’Oncolliga ha instal·lat a la plaça de les Voltes d’en Rosés, al barri vell de Girona, i que avui ha acollit l’acte de presentació de la joia Mimosa. A l’acte hi han assistit representants dels diversos col·lectius i empreses que han col·laborat amb aquesta iniciativa de manera totalment altruista, així com algunes de les “ambaixadores” de la joia Mimosa, dones de diferents àmbits professionals que donen suport al projecte i ajuden a la seva difusió. Dolors Carreras (gerent a Grup Gestió Girona), Consol Mas (advocada), Encarna Tirado (responsable de càterings i banquets d’El Celler de Can Roca), Rosa Gil (periodista), Amparo Rueda (empresària), Consol Ribas (copropietària del restaurant La Penyora), Iolanda Bustos (cuinera i propietària del restaurant La Calèndula) o Marta Xargay (jugadora professional de bàsquet) són només alguns dels noms que figuren a la llista d’”ambaixadores” que s’han sumat a la iniciativa, juntament amb professionals i empreses com Sílvia Poch Fotografia, Estudi BAG.Disseny, Sedes, Model On Top, Flors Jumel, Muy Mucho, Carme Fàbregas, Elisabet Baurier, la familia Teixidor, Artdènia, i Montse Galí.

“Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de molta gent, majoritàriament dones, que han volgut participar de manera solidària en el projecte aportant-hi allò que millor saben fer, cadascuna des del seu àmbit professional”, ha destacat la presidenta de la Fundació, Lluïsa Ferrer.

La joia solidària es podrà adquirir fins al 30 de novembre a la pop-up instal·lada a la plaça de les Voltes d’en Rosés de Girona, i a partir del dissabte 25 de novembre estarà disponible també a diferents botigues de la ciutat que s’han sumat a la campanya de manera desinteressada: Delicada Greta i Unaunica (carrer Nord), Rosi (carrer Nou), Sedes (carrer Migdia) i Flors Jumel (carrer de la Creu). La joia també estarà a la venda online, a través de la web de la Fundació Oncolliga Girona. Més informació sobre PUNTS DE VENDA.

Un projecte amb tres anys de vida

El contacte i l’experiència professional de la Fundació Oncolliga Girona amb els malalts de càncer i els seus familiars van fer que l’entitat s’adonés de les mancances i necessitats d’aquest col·lectiu dins del context social on viuen. Una d’aquestes necessitats és que, en molts casos, un cop diagnosticada la malaltia comença un llarg període de tractament i recuperació que sol provocar llargues absències laborals, a conseqüència de les quals, el pacient acaba perdent la feina. Davant d’aquesta situació, l’Oncolliga va fer una avaluació del problema i es va començar a perfilar i donar forma a un possible projecte de reinserció laboral que es va materialitzar l’any 2013 amb el naixement de Mimosa, que té com a objectiu donar feina a persones afectades de qualsevol tipologia de càncer o als seus familiars que estan inactives laboralment. Una iniciativa pionera a les comarques gironines que ha anat evolucionant i que actualment se centra en l’elaboració de productes artesanals (bijuteria, peces de roba, etc), fets a mà pels mateixos voluntaris.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació