Logo
Fes una donació
La FECEC ha organitzat un curs d'aprofundiment en el voluntariat oncològic que se celebrarà els pròxims 11 i 12 de maig a Girona i que va adreçat a voluntaris que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts. El curs tindrà una durada de 12 hores i està dividit en dos blocs, un sobre habilitats comunicatives i un altre sobre els tractaments oncològics.
Durant la sessió del dia 11 s’impartirà el bloc 1, titulat ‘Habilitats comunicatives’, a càrrec de Laura Fernández, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu. En aquest bloc es tractarà la importància de la comunicació no verbal, les tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat,…), l’expressió de les emocions i la resolució de conflictes i l’escolta activa (actituds i creació del context).

El dia 12 es tractarà el bloc sobre ‘La malaltia’, a càrrec de Dr. Jordi Rubió Casadevall, responsable de l'Àrea de Tumors de Cap i Coll, Tumors de Pell i Sarcomes del Servei d'Oncologia Mèdica de l'ICO Girona i Sònia Fuentes, psicooncòloga de l’ICO Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Aquest bloc se centrarà en els tractaments oncològics, sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva divulgativa i entenedora que pot ajudar el voluntari a comprendre millor el context del propi malalt. S’incorporarà també la dimensió emocional per comprendre com es pot viure amb càncer.

El curs s'havia de celebrar a la seu de la Fundació Oncolliga Girona però, per problemes logístics, s'ha canviat d'ubicació i finalment tindrà lloc al Centre Cívic Ter,  situat al carrer Can Sunyer num. 46 de Girona.

VEURE PROGRAMA

El curs té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 972 22 49 63 o al correu fundacio@oncolligagirona.cat.


Font: FECEC
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació