Logo
La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per a la realització del Servei de Drenatge Limfàtic, destinat a les dones que pateixen un limfedema a conseqüència del càncer. El suport de la l’Obra Social “la Caixa”, a través d’una aportació de 6.000 euros, permetrà tirar endavant aquest servei durant l’exercici 2016.

El limfedema és una acumulació de líquid en el braç que pot aparèixer després d'una intervenció quirúrgica en la qual s’ha practicat una mastectomia o tumorectomia amb buidament ganglionar. També pot aparèixer un cop acabada la radioteràpia. Un cop apareix esdevé una seqüela crònica, per això és molt important tractar-lo a través del drenatge limfàtic per tal d’evitar el seu desenvolupament.
La Fundació Oncolliga Girona ofereix aquesta tècnica terapèutica de manera totalment gratuïta tant a les seves instal·lacions de Girona com a Olot, Campdevànol, Palafrugell i Blanes, seguint en la seva política d’externalització de serveis arreu de les comarques gironines. El servei va a càrrec d’un equip de fisioterapeutes que se serveixen de la tecnologia Flowave, una eina especialitzada en el tractament d’aquestes patologies, ja que afavoreix el funcionament del sistema limfàtic. Durant l’any 2015, es van realitzar un total de 1.655 sessions de drenatge limfàtic i es va a tendre 153 usuàries.

A la foto, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i el director de Banca Institucions de CaixaBank, Carles Juanola, en el moment de signar el conveni.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació