Logo
Fes una donació
La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per ajudar a finançar el nou servei d’Estètica Oncològica Integral durant l'exercici 2018. El suport de la l’Obra Social “la Caixa” s'ha traduït en una aportació de 6.000 euros. El servei d’Estètica Oncològica Integral és un nou programa que l’Oncolliga posarà en marxa el pròxim mes de maig i que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts de càncer, especialment de les dones.

El malalt oncològic, a més d’haver de fer front a l’impacte emocional d’un diagnòstic en alguns casos sever, passa per un procés de malaltia en el qual se sotmet a tractaments agressius i de llarga durada que comporten un seguit d’efectes secundaris, alguns de prou coneguts (nàusees i vòmits, caiguda del cabell, manca d’atenció i concentració, llagues a la boca, alteracions en el gust i l’olfacte...) i d’altres que potser no ho són tant, com ara la toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals...), la hipersensibilitat al sol, l’acne, la coïssor... En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos. Una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l’estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia.

L’objectiu del nou programa és precisament ajudar els malalts, principalment les dones, a pal·liar les incomoditats i alteracions que pateixen oferint sessions totalment individualitzades. El servei anirà a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica amb qui l’Oncolliga ja ha organitzat diversos tallers sobre maquillatge oncològic i autocura de la pell i les mucoses. Els malalts que estiguin interessats en aquest servei podran rebre un total de sis sessions gratuïtes, amb una periodicitat mensual, mentre s’estan sotmetent als tractaments oncològics.
A la foto, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i el director de Banca Institucions de CaixaBank, Carles Juanola, avui després de signar el conveni.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació