Logo
Fes una donació
Un total de 51 equips de sis ciclistes participaran el pròxim dissabte, 21 d’octubre, en la segona edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per segon any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km (+4.913 m) o 150 km (+3.416m).

També es repeteix la finalitat solidària: recollir fons per millorar el servei de llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars. Per aconseguir aquest objectiu solidari es demana a cada equip que faci un donatiu mínim de 500 euros, tot i que molts d’ells acaben superant aquesta quantitat gràcies a les aportacions d’empreses patrocinadores i de particulars.

L’Oncolliga compta actualment amb dos pisos al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta, que permeten posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització una habitació que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta. L’any 2016 van utilitzar aquest servei un total de 44 famílies, que hi van fer 1.170 pernoctacions. Quan els pisos estan plens, s’ofereix als usuaris una habitació en algun dels hotels que col·laboren amb l’entitat: el Sidorme a Salt i a Figueres, i l’Hotel Peninsular a Girona.

Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i ara fa un any l’entitat va decidir dur a terme algunes actuacions per fer-los més acollidors i confortables, com ara posar parquet, pintar i canviar mobiliari, cortines, matalassos i parament de la llar. Amb els donatius recollits en la primera edició, 21.835 euros, ja s'ha dut a terme la reforma del pis més antic, situat a la plaça Sant Ponç, número 2, i amb el que es recapti en l’edició d’aquest any es farà front a les reformes del segon pis, situat a l’Avinguda de França, número 38.

Una cursa solidària en un entorn únic
La sortida de la prova tindrà lloc a les 8 del matí a la zona esportiva de Sant Gregori i l’itinerari transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. El suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) ha estat decisiva per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària, que també compta amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena. Uns 150 voluntaris seran els encarregats d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.
Els equips estan formats per sis ciclistes i sempre n’hi haurà d’haver com a mínim dos en ruta. L’itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS. L’itinerari estarà dividit en vuit trams i els equips només podran fer els relleus que considerin oportuns en els punts de control, que estaran situats a Sant Gregori (km 21,8), Sant Martí de Llémena (km 43,4), Sant Esteve de Llémena (km 68,5), Sant Aniol de Finestres (Km 98,9), Sant Esteve de Llémena (km 114,9), Canet d’Adri (km 142,9 i 171,1) i Sant Gregori (km 197,3). Els equips que facin l’itinerari més curt, de 150 km, faran dos trams menys. El temps màxim per a completar el recorregut és de 20 hores i els organitzadors estimen que els primers a arribar a la línia de meta a Sant Gregori ho faran amb un temps aproximat d’entre 9 i 10 hores en el cas de la cursa llarga i d’entre 6 i 7 hores en l’itinerari més curt.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació