Logo
Fes una donació

CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) a favor de la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu de que particulars i empreses, clients o no clients de l’entitat se sumin a la iniciativa de dotar el Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta d’una màquina centrífuga pel processament i extracció de l’ADN de les biòpsies líquides.

L’Obra Social ”la Caixa”, ja ha realitzat una aportació de 3.000 euros per fer realitat l’adquisició d’aquesta màquina que permetrà reduir el temps de resposta en el diagnòstic de pacients amb malaltia oncològica. Els 3.300 euros restants són l’aportació econòmica que CaixaBank espera recollir a través de les seves oficines a les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany, donatius que qualsevol ciutadà o empresa pot realitzar des de qualsevol dels caixers automàtics, a través de Caixabank Now o del portal www.caixabank.cat, garantint que el 100% de les aportacions s’abonaran al projecte. La recollida d’aportacions s'ha iniciat avui i finalitzarà el 10 de novembre.

Si s’assoleix l’èxit d’aquesta acció solidària, l’Hospital Josep Trueta de Girona disposarà d’una nova eina que permetrà processar les mostres de la biòpsia líquida amb més rapidesa i, per tant, reduir el temps de resposta del diagnòstic i començar abans el tractament més adequat. La biòpsia líquida és una de les tècniques de diagnòstic molecular del pacient oncològic més utilitzades. Es tracta d’una tècnica no invasiva, sense molèsties pel pacient, que permet a partir d’una mostra de sang realizar estudis moleculars per valorar el tractament, el pronòstic i fer un monitoratge de l’estat de la malaltia.

Fundació Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona i comarques és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de les comarques gironines. Actualment ofereix tota mena de serveis als malalts (fisioteràpia, atenció psicològica, estètica oncològica, banc de perruques, etc...) i també centra la seva acció en la promoció de la salut i la sensibilització de la societat per promoure hàbits saludables entre la població que ajudin a prevenir el càncer.


ENLLAÇ DIRECTE A LA PLATAFORMA DE DONACIONS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació