Logo
Fes una donació
L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha rebut de la Fundació Oncolliga Girona la donació de 44.770 euros, diners recollits a la cursa benèfica de l’Oncotrail 2017. La quantitat s’ha invertit en la compra de vint butaques per als pacients hospitalitzats a la unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Ambdues organitzacions han presentat aquest matí el nou equipament, uns seients elèctrics i ergonòmics que milloren la comoditat dels malalts, a més de permetre una mobilitat major.

La tercera edició de l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim, ha superat totes les expectatives i ha aconseguit recaptar més de 24.000 euros que es destinaran, per tercer any consecutiu, a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu. Un total de setze equips de quatre nedadors es van sumar ahir a aquest exigent repte esportiu i van nedar els 30 km que separen l’Estartit de la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.

Un total de setze equips de quatre nedadors cadascun s’han inscrit per participar el pròxim dissabte, 2 de juny, en la tercera edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de 30 km entre l’Estartit i Calella de Palafrugell impulsada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim. Per tercer any consecutiu, la travessia de 30 km es complementarà amb una altra nedada més curta, la Milla Solidària (1,5 km), de caràcter popular i apta per a tots aquells a qui els agradi nedar al mar. Els diners que es recaptin amb les dues proves es destinaran íntegrament a finançar un projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu que està desenvolupant un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, amb el suport d’ICO-Girona.

Un total de 3.994 alumnes de primer d’ESO de les comarques gironines han assistit durant aquest curs acadèmic a les xerrades que la Fundació Oncolliga Girona ofereix cada any als instituts dins del programa “No et fumis la salut” amb l’objectiu d’alertar els joves sobre els riscos que comporta el consum de tabac. La dada s’ha donat a conèixer avui, coincidint amb l’acte de cloenda del programa, que s’ha celebrat a l’Auditori de Girona amb l’assistència de 409 alumnes d’instituts de Girona i Salt.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa els pròxims dies a Girona i Olot el nou servei d’Estètica Oncològica Integral, un programa d’acompanyament dirigit als pacients de càncer que té com a objectiu minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics provoquen sobre la pell i les mucoses i donar recursos per gestionar els canvis estètics, veure’s millor i, en conseqüència, sentir-se millor.

Carme Vaquero, voluntària i coordinadora dels voluntaris hospitalaris de la Fundació Oncolliga Girona, ha guanyat el primer premi del 9è concurs de Relats de Voluntariat Social de Girona, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. L'entrega de premis es va celebrar ahir dilluns a la Llibreria Empúries de Girona, en un acte en el qual es van donar a conèixer els relats finalistes entre tots els assistents. La voluntària d'Oncolliga va recollir el premi acompanyada per la protagonista de la seva història, titulada "El batec del cor d'una Princesa".

La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat avui el nou material adquirit amb el donatiu de 16.020 euros de l’Oncotrail 2017, una cursa solidària de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa es van recaptar un total de 234.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre dieta i càncer i a necessitats pròpies de l’entitat.

Una vintena de voluntaris de diferents entitats relacionades amb la lluita contra el càncer participen avui i demà en el curs d'"Aprofundiment en el voluntariat d'àmbit oncològic" que la Federació de Voluntariat Social i la FECEC organitzen a Girona amb el suport de la Fundació Oncolliga Girona.

La Fundació Oncolliga Girona ha pogut adquirir nou material ortopèdic per valor de 1.480 euros per deixar en préstec a malalts de càncer gràcies a la campanya de micromecenatge impulsada per l’Andreu Cufí, un jove de Quart que l’any passat va superar un càncer de fèmur. El micromecenatge era la vessant solidària d’un projecte més ampli batejat com “El cotxe escombra i la lluita contra el vent”, que tenia com a eix central el repte de recórrer 1.200 km en bicicleta des de Quart fins a Usagre, un poble de Badajoz d’on són originaris molts dels veïns i amics que li van fer costat durant la malaltia.

La persistent pluja que va caure durant el matí no va aconseguir deslluir ahir la 4a edició de l’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. Els forts ruixats van fer que l’edició d’aquest any fos més extrema que mai, però tot i això la cursa va comptar amb gairebé 400 participants, una xifra fins i tot superior a la de l’any passat. En total, entre inscripcions i patrocinadors, s’han recollit 5.800 euros que es destinaran als serveis assistencials que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer i les seves famílies.

La delegació de Blanes de la Fundació Oncolliga Girona col·laborarà per segon any consecutiu amb Les Nits de Marimurtra en la gestió del servei de bar del festival, que s'ha presentat avui al Jardí Botànic Marimurtra. Els beneficis íntegres d'aquest servei es destinaran íntegrament a la millora de la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies a través dels serveis que ofereix l'Oncolliga.

Coincidint amb la celebració del Dia de la Mare el pròxim 6 de maig, la Fundació Oncolliga Girona posa en marxa aquesta setmana una campanya solidària que té com a objectiu recollir fons per poder continuar elaborant els anomenats “coixins del cor”, uns coixins terapèutics que s’entreguen de manera totalment gratuïta a les dones operades de càncer de mama de les comarques gironines.

La FECEC ha organitzat un curs d'aprofundiment en el voluntariat oncològic que se celebrarà els pròxims 11 i 12 de maig a Girona i que va adreçat a voluntaris que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts. El curs tindrà una durada de 12 hores i està dividit en dos blocs, un sobre habilitats comunicatives i un altre sobre els tractaments oncològics.

La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per ajudar a finançar el nou servei d’Estètica Oncològica Integral durant l'exercici 2018. El suport de la l’Obra Social “la Caixa” s'ha traduït en una aportació de 6.000 euros. El servei d’Estètica Oncològica Integral és un nou programa que l’Oncolliga posarà en marxa el pròxim mes de maig i que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts de càncer, especialment de les dones.

La FECEC organitza la 14ena edició de la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic el proper 5 de maig. Un espai per fomentar el nexe d’unió entre tots els voluntaris que col·laboren en aquest àmbit arreu de Catalunya i per reconèixer la seva tasca solidària. En aquesta edició la FECEC vol treballar la cohesió i el sentiment de pertinença dels voluntaris amb l’entitat amb la qual col·laboren. El proverbi africà "Si vols arribar ràpid, camina sol. Si vols arribar lluny, fes-ho acompanyat" sintetitza l’essència de la jornada. Per això aquesta edició té el lema, ‘La cohesió, força del voluntariat’.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han posat punt i final a l’Oncokids, el circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits, amb un balanç molt positiu. La iniciativa ha aconseguit recaptar 2.119,96 euros i el que és més important, ha assolit l’objectiu de fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari.

El Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon es una jornada que es celebra el 31 de març, en la que les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluiten contra el càncer dediquen esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure programes de detecció precoç.

Els alumnes de 4 ESO (A i B) de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, amb la col·laboració de l’AMPA del centre, han portat a terme durant el mes de març de 2018, un taller de “Coixins del Cor”, un projecte solidari. L’objectiu d’aquest taller és ’elaborar uns coixins amb forma de cor, els anomenats “Coixins del Cor”, que s’inscriuen dins de “Projecte Micky”. Són uns coixins en forma de cor que es donen de forma gratuïta a les pacients recent operades de càncer de mama, que es col·loquen a l’aixella i serveixen per a alleugerir els efectes de la cirurgia durant el postoperatori.

La bona acollida que van tenir les dues gales de dansa celebrades l’estiu passat al Teatre de Bescanó a benefici de la Fundació Oncolliga Girona ha animat els impulsors de la iniciativa a repetir l’experiència. En aquesta segona edició, la gala tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona (9 de setembre, 19.00h) i comptarà amb la participació de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en companyies internacionals i que portaran a l’escenari diversos estils de dansa: clàssic, neoclàssic, contemporani, folklore i balls de saló. A més, la gala posarà punt i final a tres dies d’activitats relacionades amb la dansa, sota el títol de “Girona en moviment”.

L’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, ja ha obert les inscripcions per a la pròxima edició, que se celebrarà el 6 de maig. Serà la quarta edició d’un esdeveniment que enguany potencia el seu caire familiar i proposa un únic circuit circular de 7,5 km i un desnivell de 161 metres, pensat perquè grans i petits gaudeixin junts d’un matí d’activitat física diferent i divertida.

Prop de 240 persones han participat aquest matí a la 5a edició de la Matinal de Marxa Nòrdica que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de  l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona.  L'activitat és totalment solidària i tot el que es recapta amb les inscripcions es destina a finançar els serveis que l'Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a les comarques gironines. Enguany s'han recaptat prop de 2.500 euros.

La Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Hospital de Palamós, posarà en marxa aquest mes un cicle de conferències psicoeducatives sobre el càncer colo-rectal amb l’ objectiu de complementar la informació que reben els afectats per la malaltia i els seus familiars. Les conferències aniran a càrrec de diferents professionals de la medicina, la infermeria o la dietètica que hi aportaran informació tècnica. En total s’han programat 7 conferències per tractar temes tant diversos com l’ostomia, l’alimentació en el postoperatori, la incontinència anal o l’afrontament de la malaltia.

Va néixer com un projecte de superació personal i s’ha acabat convertint en una iniciativa solidària. El seu impulsor i protagonista és l’Andreu Cufí, un jove de 22 anys, veí de Quart, a qui al febrer del 2017 li van detectar un càncer al fèmur de la cama dreta. Va començar així un llarg període de malaltia: operacions, quimioteràpia, cadira de rodes… L’Andreu, però, no va perdre en cap moment les ganes de continuar vivint i un cop acabat el procés, va voler demostrar-se a si mateix que tot i la malaltia podia tirar endavant els projectes que li venien de gust. Així va anar naixent la idea de travessar la península en bicicleta com agraïment a les persones que han estat al seu costat en moments complicats, i també com una manera de tancar una etapa.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa aquest mes de març un nou servei de marxa nòrdica dirigit a dones que han passat un càncer de mama amb l’objectiu d’ajudar a prevenir l’aparició del limfedema o minimitzar-ne els danys en el cas que s’arribi a produir. El nou servei s’inscriurà dins dels grups de gimnàs que ja funcionen des de fa anys a l’Oncolliga sota la supervisió dels fisioterapeutes de l’entitat i es posarà en marxa, en una primera fase, a Girona, Palamós i Olot, tot i que en breu es pretén engegar-ho també a Figueres.

La tercera edició de l’ONCOBIKE, la prova de 200km en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona, ja té data: 20 d’octubre. L’escenari de la cursa tornarà a ser la Vall de Llémena, però l’objectiu solidari es renova. Després de dos anys pedalant per recollir fons per a reformar les dues llars-residència que l’entitat posa a disposició dels familiars de malalts de càncer hospitalitzats, el nou repte solidari serà recollir diners per finançar un nou servei d’Estètica Oncològica Integral que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones.

El Cor i Orquestra de Cambra de l’Empordà (COCE) actuarà el pròxim 4 de març a les 5 de la tarda a l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles en un concert benèfic a favor de la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies. L’obra triada per a aquest concert solidari és el Rèquiem en re menor de Wolfgang Amadeus Mozart, una de les peces més emblemàtiques de la història de la música clàssica, que el COCE va estrenar l’estiu passat al Festival de Sant Pere Pescador.

❖ Les inscripcions es van obrir el 9 de febrer i en només quatre dies ja s’han cobert les quinze places disponibles per fer la travessia de 30km per equips

❖ Les inscripcions per a la Milla Solidària (1,5km) continuen obertes i els organitzadors esperen arribar als 300 participants

Una quinzena d’equips participaran el pròxim 2 de juny a la tercera edició de l’ONCOSWIM, el repte esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen la platja de l’Estartit i Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.

La Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, posarà en marxa aquest any un grup de suport per a afectades de càncer de mama que té com a objectiu empoderar les dones a través d’un intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-les guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. El grup estarà dirigit per una psicòloga que en farà el seguiment i promourà la dinàmica del grup, i per diferents professionals de la medicina, la infermeria o la dietètica que hi aportaran informació tècnica.

Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 3.527 persones han desafiat el fred aquest matí per participar a la  quarta  edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions de set comarques diferents. La cursa amb més afluència de participants ha estat, un any més, la d’Olot-Garrotxa, amb 943 inscrits, seguida de Figueres-Alt Empordà (588); Palafrugell-Baix Empordà (586), Tossa de Mar Salt-Selva Marítima (400), Salt-Gironès (380), Riudellots de la Selva-Selva Interior (332), Porqueres-Pla de l'Estany (213) i Planoles-Ripollès (85).

La cursa solidària provincial posarà aquest diumenge punt i final als actes organitzats amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer).

Els dies 2 i 3 de febrer voluntaris de l’entitat participaran en la campanya “Pebrots contra el Càncer” que impulsen la FECEC i Condis Supermercats.

Durant tot el cap de setmana establiments del Forn Boix i del Forn Sant Antoni posaran a la venda bosses de galetes contra càncer a benefici de l’Oncolliga.

La Fundació Oncolliga Girona farà donació als hospitals gironins d’un total de 158.000 euros per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies a les aportacions recollides en la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada el 7 i 8 d’octubre del 2017. La cinquena edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km va tornar a superar totes les expectatives, amb un total de 198 equips inscrits i una recaptació de 233.768,50 euros, una xifra que representa un creixement del 34,5% respecte a l’any 2016 (173.802,32 euros).

La Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB) ha donat a la Fundació d´Oncolliga de Girona els diners recaptats en la campanya solidària que va fer durant la primavera i la tardor del 2017 i amb la qual van aconseguir tenyir de rosa molts camps de les comarques gironines. La campanya, pionera a Catalunya, consistia en animar els pagesos a embolicar les seves bales de farratge amb plàstic de color rosa, el color que s’identifica amb la lluita contra el càncer de mama, enlloc de amb els tradicionals plàstics negres, blancs o verds. D’aquesta manera s’aconseguia un doble objectiu: donar visibilitat a la lluita contra la malaltia i recollir fons per ajudar les persones afectades, ja que el plàstic rosa tenia un sobrecost en qualitat de donatiu a la Fundació Oncolliga Girona.

LLUÍS COMET. Ideòleg, director i coordinador de la prova esportiva Oncotrail, de la Fundació Oncolliga Girona, per recaptar fons per l'ajuda al malalt de càncer

Va néixer a Figueres el 27 d’abril del 1952. El seu besavi per part de pare va crear la fàbrica de Xocolates Comet. Al besnet, l’actual tresorer de la Fundació Oncolliga Girona i ideòleg de l’Oncotrail, tot i no haver viscut la flaire de l’obrador de xocolata, li agrada recordar que les seves arrels són molts dolces i xocolateres. Així com també els números, atès que prové de família de banquers i que, en definitiva, és l’ofici pel qual es va decantar. Resulta que el seu avi matern va ser un dels creadors de Caja de Ahorros Provincial de la Diputación de Gerona juntament amb la Diputació de Girona, i el primer director de l’entitat avui desapareguda. I és on ell, en Lluís Comet, va treballar fins que es va prejubilar l’any 2010 coincidint amb la fusió de Caixa de Girona amb la Caixa de Pensions, i que li van diagnosticar el càncer.

Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima) i Salt (Gironès) acolliran el pròxim 4 de febrer la quarta edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en set comarques gironines al mateix temps. Es tracta de les set comarques on l’Oncolliga té delegacions (la Cerdanya és l’única comarca de la demarcació de Girona on l’entitat no està present). La iniciativa se celebra cada any el diumenge més proper al dia 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, i es dona la circumstància que aquest any l’efemèride cau en diumenge.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació