Logo
Fes una donació

Les dependències de l’Hospital Dr. Josep Trueta han estrenat divuit noves butaques per a pacients i acompanyants, gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona amb diners recollits a la cursa solidària Oncotrail 2018. L’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha rebut vuit butaques per valor de 18.585,60 euros que faran més confortable l’estada de pacients i acompanyants durant les sessions de tractament a la vuitena planta, on estan hospitalitzats els pacients oncològics. Les altres deu butaques, que tenen un cost de 23.232 euros, s’han donat a l’Institut Català de la Salut i s’han instal·lat a les habitacions de la cinquena planta, a la Unitat Polivalent d’Alta Intensitat de Cures, on, entre altres, queden hospitalitzats els pacients oncològics que han passat per una intervenció quirúrgica. 

La 5ª edició d’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, va comptar ahir amb 750 participants, el doble que en l’edició anterior. La cursa presentava enguany com a novetat la possibilitat d’inscriure’s en tres categories diferents: individual (157 participants), colla (341 participants) i família (252 participants) i els organitzadors han destacat també que més de la meitat dels inscrits -400- eren dones.

La responsable del servei d'Estètica Oncològica Integral, Núria Izquierdo, ha creat un vídeo tutorial especialment dedicat a aquelles persones que estan passant o han passat per un procés oncològic. El vídeo consisteix en un protocol de ioga i automassatge facial dissenyat per recuperar la musculatura i la qualitat de la pell. L'objectiu dels exercicis que s'hi proposen és aconseguir un major farciment de la musculatura, amb la conseqüent reafirmació; descontracturar les tensions cutànies; crear més fibres musculars; augmentar la vascularització cutània per facilitar l'oxigenació i nutrició natural i aconsguir més resultats en l'aplicació dels productes cosmètics.

La segona edició del festival de dansa Girona en moviment, organitzat per l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona a benefici dels malalts de càncer, se celebrarà del 4 al 7 de juliol i tindrà com a novetat la programació de dues funcions de la gala solidària “Catalunya dansa contra el càncer” i l’estrena d’una producció pròpia que uneix la dansa contemporània amb les havaneres. El festival, que va néixer el setembre de l’any passat, té la voluntat de consolidar-se com a esdeveniment cultural i solidari a la ciutat, amb la col·laboració d’institucions i empreses patrocinadores.

Els pacients oncològics tractats per l’ICO Girona (l’Hospital Dr. Josep Trueta) podran disposar a partir d’aquest mes d’abril d’un joc d’auriculars gratuït gràcies a la col·laboració de l’empresa DCU Tecnologic amb la Fundació Oncolliga Girona. Representants de la companyia i de l’entitat han fet entrega aquest matí als responsables de l’ICO d’un primer centenar d’unitats, que es distribuiran com a obsequi entre els pacients que així ho desitgin, amb l’objectiu de fer la seva estada al centre hospitalari més amena. Les infermeres seran les encarregades d’oferir-los als pacients oncològics, tant als tractats a l’Hospital de Dia com als ingressats a la planta d’hospitalització.

Porqueres serà el pròxim 5 de maig la seu de la 1ª Cursa de la Dona del Pla de l’Estany, organitzada per la delegació de la Fundació Oncolliga Girona en aquesta població amb l’objectiu de recollir fons per ajudar els malalts de cáncer i els seus familiars. L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Porqueres, el Consell Comarcal i amb la col·laboració dels alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles, que hi participen dins del programa de serveis comunitaris que fan al llarg del curs.

La doble jornada de Marxa Nòrdica Solidària celebrada aquest cap de setmana a Girona ha reunit 640 participants, entre ells aficionats d’aquest esport provinents de diferents països europeus com Rússia, França, Polònia o Itàlia que han pres part en la primera prova de la Copa del Món de Marxa Nòrdica, organitzada per Nordic Walking Girona i la Fundació Nordic Walking Original (ONWF) coincidint amb l’esdeveniment solidari. L'objectiu dels organitzadors era celebrar un cap de setmana de marxa nòrdica, esport, natura, salut i solidaritat, ja que tots els beneficis es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, entitat dedicada a l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars.

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha rebut de la Fundació Oncolliga Girona la donació de 49.547,08 euros, diners recollits a la cursa benèfica de l’Oncotrail 2018. La quantitat s’ha invertit en la compra de vint llits per a pacients hospitalitzats a la unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Ambdues organitzacions han presentat el nou equipament.

L’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, ja ha obert les inscripcions per a la pròxima edició, que se celebrarà el 5 de maig. Serà la cinquena edició d’un esdeveniment esportiu i solidari en el qual, per primer cop, s’hi podrà participar per equips. Així, a més de la inscripció individual, aquest any hi haurà també la possibilitat d’inscriure’s en dues modalitats més: colla i família. En la categoria Colles es podran inscriure grups formats per més de 3 persones majors d’edat, i en la de Famílies caldrà que com a mínim un terç dels membres del grup siguin menors de 16 anys. Una altra novetat destacada és que les inscripcions només es podran fer de manera anticipada (online o presencialment).

Girona acollirà els dies 30 i 31 de març la primera prova de la Copa del Món de Marxa Nòrdica, organitzada per Nordic Walking Girona i la Federació Nordic Walking Original (ONWF), coincidint amb la celebració de la 6a edició de la Marxa Nòrdica Solidària, en benefici de la Fundació Oncolliga Girona. L'objectiu dels organitzadors és celebrar un cap de setmana de marxa nòrdica, esport, natura, salut i solidaritat i per aquest motiu s'han previst recorreguts diferenciats per qui vinguin a competir i per als que ho vulguin gaudir des d'un vessant més lúdic i solidàri.
A més, s'aprofitarà l'esdeveniment per fer un petit homenatge Eva Günthor, gran professional i apassionada de la marxa nòrdica, que va morir l’any passat a causa d'un càncer de pulmó. Tots els seus bastons es posaran a la venda de forma simbòlica i els diners recollits aniran destinats a la investigació sobre càncer.

Una vintena d’afectats de càncer de la comarca de la Garrotxa assisteixen des de principi d’any a les sessions del grup de suport que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a l’Hospital d’Olot i que aquest semestre, com a novetat, inclou sessions dirigides de pilates.  El grup, que es va crear a principis del 2018 inicialment només per a afectades de càncer de mama, es va ampliar al setembre a tota classe de càncer. En aquests moments, un total de 22 pacients assisteixen de manera assídua a les sessions, dirigides per la psicooncòloga de l’Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua, però, està obert a noves incorporacions. L’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

Sota el lema “En la lluita contra el càncer, cada pedalada compta”, el pròxim 19 d’octubre se celebrarà la quarta edició de l’ONCOBIKE, la prova solidària en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona. Es manté l’escenari -la Vall de Llèmena- i també l’objectiu solidari: recollir diners per finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. El servei es va posar en marxa el maig de l’any passat a Girona i Olot i, gràcies als donatius d’Oncobike, l’entitat té previst que en els pròxims mesos es pugui oferir també a Blanes, Palamós, Figueres i Campdevànol. 

La cinquena edició de la Run4Cancer, celebrada el 10 de febrer passat, ha deixat un balanç de 32.000 euros de benefici, uns diners que es destinaran al manteniment dels programes i serveis d’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars que du a terme la Fundació Oncolliga Girona a tota la demarcació. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 4.228 persones de totes les edats van participar en aquesta cinquena edició de la cursa, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

La Penya Els Titots d'Olot, que enguany celebra els 30 anys des de la seva fundació, ha decidit repetir la disfressa de la seva primera participació als carnavals i donar a la Fundació Oncolliga Girona els diners que s'havien de destinar a la confecció de les disfresses d'aquest 2019. L'anunci es va fer el 16 de febrer passat, durant el sopar de penyes carnavalers de la Garrotxa, al qual va assistir Dani Codinach en representació de la delegació d'Oncolliga a Olot. Codinach va agrair als membres de la Penya Els Titots aquest gest solidari en un aniversari tan especial per a ells i els hi va desitjar molts d'èxits.

En la cinquena edició de la campanya solidària impulsada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) i Condis Supermercats, celebrada els dies 1 i 2 de febrer, s’han aconseguit recaptar 79.657 euros amb la venda de 53.105 bosses de pebrots. Després de cinc anys, aquesta iniciativa ha contribuït amb més de 380.000 euros a programes de suport i atenció als malalts de càncer i les seves famílies impulsats per la FECEC.

L’objectiu era superar la barrera dels 4.000 inscrits i s’ha aconseguit amb escreix. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 4.228 persones de totes les edats han participat aquest matí a la cinquena edició de la Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

La Fundació Oncolliga Girona se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer) amb l’organització de diverses activitats solidàries. La més destacada serà la Run4Cancer, una cursa solidària d’àmbit provincial que tindrà lloc el 10 de febrer i que enguany arriba a la cinquena edició amb el repte de reunir 4.000 participants entre les vuit seus on se celebra: Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima).

Una trentena de persones, entre nedadors i organitzadors de l’ONCOSWIM, han pogut conèixer aquest cap de setmana, de primera mà, la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu que du a terme el grup de recerca TargetsLab de la Universitat de Girona (UdG) i que ells mateixos han ajudat a finançar amb l’aportació de prop de 50.000 euros de donatius. L’ONCOSWIM és un repte esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen la platja de l’Estartit i Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.

La Fundació Oncolliga Girona farà donació als hospitals gironins d’un total de 174.303 euros per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies a les aportacions recollides en la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada el 6 i 7 d’octubre del 2018. La sisena edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km per equips va tornar a superar totes les expectatives, amb un total de 234 equips participants (36 més que en l’edició anterior) i una recaptació de 288.472 euros. En total, des de la seva primera edició l’any 2013, l’Oncotrail ha recollit un total de 912.373 euros.

Un equip de recerca multidisciplinari de la Universitat de Girona (UdG) ha aconseguit aïllar cèl·lules mare tumorals a partir de materials impresos en 3D anomenats scaffolds. ONCOen3D és un projecte d’enginyeria biomèdica que ha assolit una fita molt important en la recerca contra el càncer de mama més agressiu, atesa la dificultat d’aïllar aquestes cèl·lules mare canceroses, que són en part les responsables de les recaigudes (metàstasis), amb la finalitat de poder-les eliminar. 

Les delegacions que la Fundació Oncolliga Girona té repartides arreu de les comarques gironines s’han bolcat amb La Marató de TV3, que aquest any té com a finalitat recollir fons per avançar en la investigació sobre el càncer. Una vintena de delegacions han programat activitats les setmanes prèvies al 16 de desembre, des de xerrades divulgatives fins a caminades, espectacles o desfilades de moda benèfiques, entre d’altres. Algunes de les activitats ja s’han dut a terme amb gran èxit i d’altres estan programades pel pròxims dies, inclòs el mateix dia de celebració de La Marató. També hi ha delegacions, com la de Celrà, que col·laboren en activitats organitzades per altres entitats o pel seu ajuntament.

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de de la Llémena, ha aconseguit recollir prop de 36.000 euros en la seva tercera edició, celebrada avui a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el nou servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ha posat en marxa aquest any per millorar el benestar dels pacients de càncer.

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà aquest divendres, 9 de novembre, al Mas Marroch (Vilablareix) la 17a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que se celebra habitualment al mes de maig, però que aquest any excepcionalment s’ha traslladat a la tardor. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat.

Un total de 57 equips de sis ciclistes participaran aquest dissabte, 10 de novembre, en la tercera edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Els diners recollits amb els donatius dels equips es destinaran al programa d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ha posat en marxa per ajudar els pacients de càncer a minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics provoquen en la pell i les mucoses.

Avui se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama i, amb motiu d’aquesta efemèride, la Fundació Oncolliga Girona ha volgut fer visible que aquesta no és només una malaltia de dones. De fet, un de cada 100 afectats de càncer de mama és un home, tal i com ha recordat el cantant de Le Croupier, Carles Cors, durant l’acte celebrat aquest matí a la plaça del Vi de Girona. Cors, a qui fa tres anys li van diagnosticar un càncer de mama, ha llegit un manifest i ha interpretat un parell de cançons acompanyat per l’actriu Mont Plans, com a avançament del concert solidari que Le Croupier oferirà demà a l’Auditori de Girona per celebrar els 10 anys de la formació.

La VII Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) organitzada per la FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer) amb el lema “Actua contra el càncer: menja sa i mou-te” se celebrarà enguany del 5 a l’11 de novembre i inclourà una vintena d’activitats repartides pel territori català. A les comarques gironines, la Fundació Oncolliga Girona, entitat membre de la federació, ha organitzat diverses sessions de l’espectacle “L’Hort d’en Marçal”, una obra de teatre adreçada a infants de 4 a 6 anys per promoure el consum de fruita i verdura, i dos tallers de menús saludables, a Breda i la Jonquera. L’espectacle “L’hort d’en Marçal” es representarà a les poblacions d’Anglès, Arbúcies i Riells i Viabrea. En acabar es farà un taller on cada nen farà una broxeta amb cinc classes de fruita per menjar-se-la al mateix moment.

L'organització de l'Oncobike 2018 ja ha fixat nova data per a la celebració de la 3a edició de l'Oncobike, que estava prevista per al passat 20 d'octubre però que finalment es va ajornar a causa del mal estat del recorregut després de les intenses pluges de la setmana passada. La nova data fixada per a la celebració d'aquesta prova solidària de BTT, que transcórre per pistes i corriols de la Vall de Llémena, és el pròxim 10 de novembre. Com a conseqüència d'aquest endarreriment, s'ha reobert el període d'inscripcions fins al pròxim 4 de novembre. 

Un veí de Begur ha decidit posar en marxa una campanya de micromecenatge solidari a migranodearena.org per recollir fons per a la Fundació Oncolliga Girona. Oliver Martínez, atleta amateur i gran amant de l’esport en general, vol assolir un repte que serà doble: d’una banda el repte personal de córrer la Zurich Marató de Barcelona, que se celebrarà el pròxim 10 de març; de l’altra, el repte solidari de recollir 500 euros per a la lluita contra el càncer.

L'organització de l'Oncobike ha decidit ajornar la celebració de la 3a edició d'aquesta cursa solidària de BTT, prevista per a aquest dissabte, a causa del mal estat en què es troben gran part dels trams del recorregut com a conseqüència de les intenses pluges dels últims dies. En breu es comunicarà la nova data de celebració de la prova.  Els organitzadors han pres aquesta decisió per tal de garantir el bon desenvolupament de la cursa, que no té caràcter competitiu, i la seguretat de tots els participants.

L’Oncotrail s’ha confirmat aquest cap de setmana com la gran festa del trailrunning solidari. Un total de 234 equips van prendre la sortida ahir a les 9 del matí a la plaça de Can Mario de Palafrugell amb l’objectiu de superar el repte de recórrer per relleus un total de 100 km per la Costa Brava i les Gavarres. La cursa, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell i el suport de més de 500 voluntaris, s’ha desenvolupat sense incidències importants i 231 dels 234 equips han aconseguit travessar la línia de meta, els primers amb un temps de menys de nou hores, els últims aquest migdia, 28 hores després de la sortida. Tots ells han superat el repte esportiu i ens han ajudat a superar amb escreix el repte solidari, ja que s'han recollit prop de 276.000 euros que es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies.  

El pròxim diumenge 21 d'octubre tindrà lloc la segona cursa de la dona de Les Preses, organitzada per l'entitat els Enfilats amb el suport de l'Ajuntament, i que per segon any consecutiu serà a benefici de la Fundació Oncolliga Girona.  La cursa està oberta a totes les edats i en aquest moment són més de 600 dones inscrites. La cursa esdevé una activitat benèfica feta per a dones i amb la voluntat que els beneficis recaptats es destinin íntegrament a projectes adreçats a pacients amb càncer de mama de la comarca de la Garrotxa. 

Prop de 700 persones han participat aquest cap de setmana en les diferents activitats proposades en el marc de la 4a edició de les jornades Girona novaCultura de Salut, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de donar eines que ens ajudin a solucionar els nostres problemes vitals. Sota el títol de “Silenci”, en aquesta edició s’han programat una quinzena de tallers i conferències, la majoria d’elles gratuïtes, al voltant del mindfulness (atenció plena) i la preparació per a la mort. L’esdeveniment es va cloure ahir amb un recital de handpan a càrrec de Ravid Goldschmidt, un dels pioners d’aquest instrument musical acústic, amb l’acompanyament de la veu d’Eva Kaué.

La quarta edició de les jornades Girona novaCultura de Salut, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona, arrencarà aquest divendres amb el cartell de complet penjat a tots els tallers que s’han programat, si bé encara queden places per assistir a les conferències, que se celebren en espais amb més capacitat, i a les activitats de caire més lúdic, com ara la construcció d’un gran mandala en família o el recital de HandPan que oferirà Ravid Goldschmidt.

El grup de suport per a afectades de càncer de mama que la Fundació Oncolliga Girona va posar en marxa a principis d’aquest any a l’Hospital d’Olot tindrà continuïtat en aquest nou curs, però ara estarà obert a qualsevol persona afectada de càncer, sigui del tipus que sigui. El grup, dirigit per la psicòloga Teresa Feliu, es va posar en marxa divendres passat amb una jornada de presentació i acollida a la qual van assistir una quinzena de persones, però està obert a noves incorporacions. L’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

La sisena edició de l’Oncotrail, que se celebrarà els pròxims 6 i 7 d’octubre, tornarà a batre el seu propi rècord de participació, amb un total de 240 equips inscrits, 42 més que en l’edició de l’any passat. La cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col•laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell no ha parat de créixer des de la primera edició, fins al punt que els organitzadors han hagut d’establir un topall d’inscrits per garantir que es pot celebrar amb les màximes garanties logístiques i de seguretat.

Prop de 500 persones han participat avui a la ja tradicional Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col•laboració del GEiEG que enguany ha arribat a la 17a edició. L’objectiu de la marxa, que és apte per a totes les edats, és promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

La primera edició del festival benèfic Girona en moviment s’ha tancat amb un gran èxit de públic i amb una recaptació de 10.000 euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines. El festival, organitzat per l’Associació Cultural David Rodrí-guez i la Fundació Oncolliga Girona, es va cloure ahir amb una emotiva gala al Teatre Municipal de Girona en la qual van participar una dotzena de ballarins catalans que dansen en companyies de prestigi de tot Europa i que en la majoria dels casos feia anys que no actuaven a Catalunya.

El festival benèfic “Girona en moviment”, organitzat conjuntament per la Fundació Oncolliga Girona i l'Associació Cultural David Rodríguez, arrenca demà amb la voluntat d'apropar al públic gironí l’art de la dansa i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies. El plat fort del festival serà la gala de cloenda que diumenge reunirà al Teatre Municipal una dotzena de ballarins catalans que estan triomfant en companyies de dansa de primer nivell de tot Europa, i per a la qual ja s'han venut totes les entrades. 

La dansa serà la protagonista absoluta de Girona en moviment, el nou festival benèfic que la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez celebraran del 6 al 9 de setembre a la capital gironina. La iniciativa pretén apropar al públic gironí l’art de la dansa i el talent de ballarins catalans de primer nivell i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies a través dels serveis que ofereix l’Oncolliga.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació