Logo
Fes una donació
La Fundació Oncolliga Girona ha decidit adaptar el seu programa de prevenció “No et fumis la salut!” per tal que els alumnes de 1r d’ESO el puguin seguir des de casa, a través del web de l’entitat. Sota l’etiqueta #noetfumislasalutacasa, els estudiants hi trobaran material audiovisual i documentació a través dels quals se’ls convida a reflexionar sobre els mites i la realitat del tabac i a col·laborar en la difusió de la campanya de prevenció compartint les seves reflexions a les xarxes socials.

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya han elaborat guies per respondre a dubtes i a tot allò que puguin necessitar col·lectius vulnerables davant d’aquesta pandèmia del coronavirus, com són les persones amb càncer.

Tot i que el coronavirus és una infecció nova de la qual no hi ha dades sobre el seu comportament en persones amb càncer, sí que és evident que els diferents tipus de tractaments oncològics poden donar lloc a una immunosupressió i, fins i tot, el mateix càncer, en moltes ocasions pot afectar al correcte funcionament del sistema immune.

Per aquesta raó, és indispensable que pacients i familiars estiguin informats sobre les recomanacions específiques per evitar el contagi del COVID-19 o com actuar en cas de tenir símptomes.

Davant de l’actual situació extraordinària en relació a l’alerta sanitària pel virus COVID-19, des de la Fundació Oncolliga Girona s’han adoptat les següents mesures:

El Jardí Terapèutic del Centre Sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha rebut un donatiu de 17.600 euros de la Fundació Oncolliga Girona, fruit dels diners recaptats amb la cursa solidària Oncotrail del 2019. Amb aquesta aportació es tanca la campanya de mecenatge solidari que durant pràcticament un any la FSE ha dut a terme per a ajudar a finançar aquest projecte, que ha transformat la terrassa del primer pis del centre sociosanitari en un jardí mediterrani de 450 metres quadrats.

Els organitzadors d’Oncotrail han decidit ampliar de 270 a 300 la xifra d’equips que podran participar a la pròxima edició de la cursa, que se celebrarà el 3 i 4 d’octubre a Palafrugell. L’objectiu és donar cabuda almenys a una part dels 97 equips que van intentar sense èxit inscriure’s durant la matinada de dissabte a diumenge, quan es va obrir el termini per a incripcions d’equips que hi volien participar per primera vegada. L'adjudicació de places es farà a través d'un sorteig públic el pròxim 10 de març

La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per ajudar el servei de fisioteràpia a domicili durant l'exercici 2020. El suport de la l’Obra Social “la Caixa” s'ha traduït en una aportació de 6.000 euros. El servei de fisioteràpia a domicili es va posar en funcionament l'any 2004 i va dirigit a persones afectades de càncer que es troben en fase pal·liativa. Durant el 2019, l'equip de fisioterapeutes de l'Oncolliga va atendre un total de 631 usuaris i va fer 5.758 serveis. 

Tret de sortida a la 5a edició de l’Oncobike. El pròxim diumenge, 1 de març, s’obre el període d’inscripcions per participar a la prova solidària en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llèmena. Sota el lema “En la lluita contra el càncer, cada pedalada compta”, la cursa se celebrarà el 17 d’octubre i tornarà a tenir com a escenari Sant Gregori i la Vall de Llémena.

Els pacients oncològics atesos a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta es podran beneficiar cada any dels avantatges que suposarà la nova màquina centrífuga del Servei d’Anatomia Patològica, que s’ha adquirit gràcies a la campanya de microdonatius (crowdfunding solidari) que ha dut a terme CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, a favor d’Oncolliga Girona. Aquesta centrifugadora permetrà reduir el temps de resposta en els diagnòstics de malaltia oncològica de pacients als quals s’hagi realitzat una biòpsia líquida.

El  municipi de Calonge i Sant Antoni acollirà el proper 25 d’abril la primera edició de l’OncoMusicFest, un festival de música solidari organitzat per la delegació de la Fundació Oncolliga Girona en aquest municipi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. El festival, que té com a objectiu recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies, se celebrarà al Palau Firal del municipi i comptarà amb actuacions d’artistes com Doctor Prats, Halldor Mar, Miquel Abras, Strombers i Orquestra Di-Versiones, entre d’altres.

La Run4Cancer ha superat per primera vegada els 5.000 participants en la seva 6a edició, que s’ha celebrat aquest matí simultàniament en vuit poblacions de les comarques gironines: Olot, Figueres, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Salt, Tossa de Mar i Riudellots de la Selva. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 5.040 persones de totes les edats han participat en aquest esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra al mateix temps en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

El jugador del Girona FC Ignasi Miquel serà el protagonista de la nova campanya “Fem un gol al càncer” que la Fundació Oncolliga Girona posa en marxa amb l’objectiu de captar nous socis i donants per a l’entitat. Per assolir aquest objectiu, el futbolista dedicarà part del seu temps lliure a conèixer de primera mà els serveis d’Oncolliga amb la finalitat de fer-ne difusió a través de publicacions a les seves xarxes socials i les de l’entitat.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa un nou servei d’assessorament dietètic al llarg d’aquest 2020 que es finançarà amb els donatius recollits a la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada l’octubre passat. Així ho han explicat avui els responsables de l’Oncolliga i de les entitats coorganitzadores (Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell) durant la presentació de la nova edició de la cursa solidària que s’ha celebrat a la sala d’actes del Museu del Suro de Palafrugell. A la presentació hi han intervingut també integrants de l'equip Corro x tu, que han explicat la seva experiència com a participants de la cursa. 

La Fundació Oncolliga Girona se sumarà un any més a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer) amb l’organització de la la Run4Cancer, una cursa solidària d’àmbit provincial que tindrà lloc el 9 de febrer i que enguany arribarà a la sisena edició amb el repte de repetir l’èxit de convocatòria de l’any passat, quan s’hi van sumar més de 4.000 persones entre les vuit poblacions on se celebra de manera simultània. Les seus de la cursa tornaran a ser Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima).

El servei d’Estètica Oncològica Integral de la Fundació Oncolliga Girona ja està disponible a tota la demarcació de Girona. Un any i mig després de la seva posada en marxa a Girona i Olot, el servei s’ha pogut estendre a la resta d’hospitals comarcals gràcies als diners recaptats a les últimes dues edicions de l’Oncobike, la cursa solidària en BTT que se celebra a l’octubre a la Vall de Llémena.

Les organitzadores de la  Cursa de la Dona de les Preses van presentar aquest passat dimecres, 11 de desembre, la recaptació aconseguida a la tercera edició de la prova solidària, que un any més es destinarà a la Fundació Oncolliga Girona. La cursa va ser un èxit rotund de participació, amb la inscripció de 2.002 dones, fet que va fer possible una recaptació de 15.800 euros, 4.500 més que en l'edició anterior. 

El cuiner Joan Roca, d’El Celler de Can Roca, és el protagonista de l’espot promocional de la nova campanya solidària “Tu pots girar la truita” que la Fundació Oncolliga Girona ha posat en marxa per reforçar el seu servei d’atenció psicològica a malalts de càncer i familiars, un dels més demandats de l’entitat. L’Oncolliga també espera poder obtenir prou recursos per posar en marxa un nou programa pedagògic dirigit a les escoles.

La primera edició de la Cursa de la Dona de Palamós, celebrada el 20 d’octubre passat, va recollir 3.000 euros a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, entitat dedicada a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies. L’Associació de Dones de Palamós, entitat organitzadora de la cursa, va fer ahir entrega del xec a la presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, i a la delegada de l’entitat a Palamós, Hortènsia Doporto, en un acte celebrat a l’Hospital de Palamós.

Una vuitantena de persones van participar aquest dissabte a S’Agaró en la primera Caminada en Silenci organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Platja d’Aro i els propietaris de la Masia Cal Ros. La marxa solidària, amb la qual es van recollir 611 euros, va anar precedida per una sessió terapèutica gratuïta celebrada el dia abans, divendres, i dirigida exclusivament a persones afectades de càncer i familiars.

Èxit total de la campanya de microdonatius (crowdfunding solidari) que ha dut a terme CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, a favor d’Oncolliga Girona amb l'objectiu de que particulars i empreses col·laboressin en l’adquisició d’una màquina centrífuga per al Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta que redueixi el temps de resposta en els diagnòstics de la malaltia oncològica.

Sota el lema “Em dono permís per sentir i sentir-me”, la Fundació Oncolliga Girona, en col·laboració amb la Masia Cal Ros de S’Agaró i l’Ajuntament de Platja d’Aro, organitza el pròxim 23 de novembre la primera Caminada en Silenci, guiada per les psicooncòlogues de l’entitat Teresa Feliu i Sylvia Miàs.

A Catalunya hi ha gairebé 5.000 voluntaris en l’àmbit oncològic que, amb la seva tasca, contribueixen a vetllar pel benestar dels familiars i pacients de càncer.
És per això que, des de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), organitza cada any  la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic. I aquest any és molt especial perquè celebrem 15 anys de trobades! Serà el proper 16 de novembre sota el lema ‘Voluntariat, una manera d’entendre la vida’. Des de la Federació entenem que el voluntari té una actitud davant la vida que va més enllà de la durada del seu voluntariat i creiem que és important posar el focus en aquesta característica.

El grup de suport d'Oncolliga a Olot, que es va crear a principis del 2018, continua la seva activitat un semestre més, amb noves xerrades informatives i sessions de pilates, relaxació i mindfulness destinades a millorar el benestar físic i emocional dels afectats de càncer de la comarca de la Garrotxa. Una vintena de persones  assisteixen a les trobades, que se celebren amb periodicitat quinzenal a l'Hospital d'Olot i que estan dirigides per la psicooncòloga d'Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua obert a noves incorporacions i l’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de de la Llémena, ha aconseguit recollir més de 50.000 euros en la seva quarta edició, celebrada ahir a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga va posar en marxa fa un any i mig per millorar el benestar dels pacients de càncer.

Un total de 75 equips d’entre quatre i sis ciclistes – 18 més que l'any passat- participaran el pròxim dissabte, 19 d’octubre, en la quarta edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per tercer any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km o 113 km.

Infoself Group, empresa especialitzada en serveis informàtics integrals, s’ha sumat a la Campanya 1x1x1 de la Fundació Oncolliga Girona, una iniciativa de micro-donatius que consisteix en que cada treballador de l’empresa doni cada mes un euro del seu sou a benefici de l’entitat. La iniciativa va néixer fa cinc anys i fins ara s’hi han adherit un total de 22 empreses de les comarques gironines que sumen mig miler de treballadors. Gràcies a les aportacions fetes per aquests treballadors, l’Oncolliga va ingressar l’any passat prop de 6.000 euros.

CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) a favor de la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu de que particulars i empreses, clients o no clients de l’entitat se sumin a la iniciativa de dotar el Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta d’una màquina centrífuga pel processament i extracció de l’ADN de les biòpsies líquides.

L’Oncotrail s’ha tornat a confirmar aquest cap de setmana com la gran festa del trailrunning solidari, amb la participació de 2.200 corredors i més de 500 voluntaris que han compartit el seu compromís amb els malalts de càncer. La cursa solidària, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, ha aconseguit reunir en aquesta setena edició un total de 320.277,89 € euros, que se sumen al prop d’un milió recollits des del naixement de la iniciativa, l’any 2013. La plataforma de donacions continuarà oberta encara algunes setmanes, per la qual cosa es preveu que la xifra final sigui encara més alta. Els diners es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies.

La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, ha assistit avui a la roda de premsa de presentació de la 3a Cursa de la Dona de les Preses que organitza un grup de dones de la població amb el suport de L’Ajuntament. La cursa es farà el diumenge 20 d’octubre a les 10 del matí i està oberta a totes les edats. En aquest moment són més de 628 dones inscrites. La cursa es podrà fer corrent o caminant. No es tracta d’una cursa competitiva, no hi haurà cronometratge ni classificacions.

Més de 2.000 participants d’arreu de Catalunya prendran la sortida DEMÀ  en la setena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell.  La iniciativa ha tornat a batre el seu propi rècord de participació, amb un total de 275 equips inscrits, dels quals 273 prendran finalment la sortida. A causa del topall de participació fixat per l’organització, prop de 50 equips han quedat aquest any en llista d’espera i de cara a l’any vinent no es descarta ampliar la participació. Fins al moment ja es porten recaptats més de 315.000 euros. 

La VIII Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) organitzada per la FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer) amb el lema "Menja sa i mou-te" se celebrarà enguany del 27 de setembre al 6 d'octubre i inclourà una vintena d’activitats repartides pel territori català. A les comarques gironines, la Fundació Oncolliga Girona, entitat membre de la federació, ha organitzat diverses sessions de l’espectacle “L’Hort d’en Marçal”, una obra de teatre adreçada a infants de 4 a 6 anys per promoure el consum de fruita i verdura, i dos tallers de menús saludables, a Porqueres i Cassà de la Selva. L’espectacle “L’hort d’en Marçal” es representarà a les poblacions de Ripoll, la Jonquera i Bellcaire d'Empordà. En acabar es farà un taller on cada nen elaborarà una broxeta per degustar la dolçor, la frescor i la textura de diferents fruites. 

L’estany de Banyoles serà l’escenari el pròxim 5 d’octubre de la jornada “Rema contra el càncer”, un esdeveniment solidari que té com a principal atracció el Dragon Boat, un esport mil·lenari xinès que es practica a tot el món i que té una relació molt estreta amb el Càncer de Mama a través de la categoria esportiva BCS (Breast Cancer Survivor). L’empresa Dragon Boat Emotions i el Club Natació Banyoles són els organitzadors d’aquest esdeveniment, que té com a objectiu donar visibilitat a les dones supervivents de càncer de mama i recaptar fons per a aquesta malaltia.

Un miler de persones s'han sumat avui a la 18a Marxa del Xuixo, la caminada solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, que enguany ha servit com a cloenda dels actes de celebració de l'Any del Xuixo. La participació ha estat el doble que l'any passat, superant totes les expectatives dels organitzadors. La iniciativa, que és una de les primeres activitats que l'Oncolliga va organitzar a Girona, té com a objectiu promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar les persones malaltes de càncer de les comarques gironines.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i el comissari de l'Any del Xuixo, Salvador Garcia-Arbós, han presentat aquest matí la 18a Marxa del Xuixo, l'activitat que tancarà aquest diumenge la programació d'actes que s'han portat a terme a la ciutat els últims mesos per commemorar l'Any del Xuixo.

La Fundació Oncolliga Girona afegirà l’any vinent un nou repte a la llista d’esdeveniments esportius i solidaris que organitza des de fa uns quants anys. Es tracta de l’ONCOESQUIMO, una cursa d’esquí de muntanya que es disputarà per equips i que tindrà com a escenari la Vall de Núria i els pics que l’envolten. Per organitzar la prova l’Oncolliga comptarà en aquesta ocasió amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic i els diners que es recaptin es destinaran íntegrament a ajudar els malalts de càncer del conjunt de les comarques gironines i de la comarca d’Osona. L’objectiu que s’han marcat els organitzadors és una recaptació de 25.000 euros.

Femi Montero, autora del blog “La esencia de vivir”, ha fet entrega a la Fundació Oncolliga Girona d’un xec de 3.400 euros que correspon a la recaptació del show “Yo sobreviví a la EGB”, que el monologuista badaloní Jordi Merca va representar el passat 30 de juny al Teatre de Salt amb l’objectiu de recollir fons per ajudar els malalts de càncer. A més, Femi Montero ha fet donació de 100 euros més recollits en el vermut solidari que va organitzar amb motiu de la Festa Major de Salt.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha iniciat aquest 2019 les sessions d’acompanyament al dol, un espai formal per a famílies i professionals que han passat pel procés de perdre una persona propera o un pacient. 
El procés de dol forma part del cicle de la vida i cal fer una bona gestió de les emocions per aconseguir adaptar-se a la pèrdua. L’espai de comiat és una eina útil que s’ofereix des de la Fundació, per fer un pas més en aquest procés, en forma de ritual de comiat, alhora que es faciliten eines per afrontar la situació i gestionar les emocions. Per afavorir a l’acompanyament l’espai està obert i és flexible a l’assistència i la participació.

La segona edició del festival benèfic Girona en moviment s’ha tancat amb un gran èxit de públic i amb una recaptació de 17.134 euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines. El festival, organitzat per l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, es va cloure ahir amb la segona de les dues gales celebrades  al Teatre Municipal de Girona, en les quals han participat una quinzena de ballarins catalans que dansen en companyies de prestigi de tot el món, acompanyats en alguns casos per ballarins internacionals. Tots ells han participat al festival de manera totalment desinteressada, units per la causa contra el càncer.

El festival benèfic “Girona en moviment”, impulsat per l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, va arrencar ahir la seva segona edició amb dues activitats al Centre Cul-tural La Mercè: una conferència sobre dansa i salut i un espectacle de producció pròpia que combina la dansa contemporània i les havaneres, creat especialment per a l’ocasió. Les dues activitats van donar el tret de sortida a quatre dies de dansa solidària, amb tallers conferències, ball al carrer i dues gales al Teatre Municipal (dissabte i diumenge) amb ballarins catalans i internacionals de primer nivell que uneixen el seu talent per recollir fons per als malalts de càncer.

El monologuista badaloní Jordi Merca portarà el pròxim 30 de juny (19.00 h.) el seu espectacle d’stand-up “Yo sobreviví a la EGB” al Teatre de Salt amb l’objectiu de recollir fons per ajudar els malalts de càncer a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona. L’espectacle, que ha tingut un gran èxit de públic a Barcelona (146 funcions i més de 42.000 espectadors), trasllada els espectadors a la dècada dels 80 d'una manera divertida i nostàlgica, barrejant anècdotes escolars, improvisacions i bona música en directe d’Ivan Vilches. Es tracta de la primera funció benèfica que Merca fa d’aquest espectacle, estrenat fa un any i mig, i les entrades ja estan exhaurides des de fa dies.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació