Logo
La Fundació Oncolliga Girona farà donació als hospitals gironins d’un total de 158.000 euros per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies a les aportacions recollides en la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada el 7 i 8 d’octubre del 2017. La cinquena edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km va tornar a superar totes les expectatives, amb un total de 198 equips inscrits i una recaptació de 233.768,50 euros, una xifra que representa un creixement del 34,5% respecte a l’any 2016 (173.802,32 euros). Les entitats organitzadores -Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell- han explicat avui a què s’han destinat aquests diners en una roda de premsa celebrada al Museu del Suro de Palafrugell que ha servit també per donar el tret de sortida a la cinquena edició, prevista per als dies 6 i 7 d'octubre d’aquest any. Els organitzadors han estat acompanyats per l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer; el delegat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Carles Salgas, i representant territorial de l'Esport a Girona, Pep Pujols.

La Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB) ha donat a la Fundació d´Oncolliga de Girona els diners recaptats en la campanya solidària que va fer durant la primavera i la tardor del 2017 i amb la qual van aconseguir tenyir de rosa molts camps de les comarques gironines. La campanya, pionera a Catalunya, consistia en animar els pagesos a embolicar les seves bales de farratge amb plàstic de color rosa, el color que s’identifica amb la lluita contra el càncer de mama, enlloc de amb els tradicionals plàstics negres, blancs o verds. D’aquesta manera s’aconseguia un doble objectiu: donar visibilitat a la lluita contra la malaltia i recollir fons per ajudar les persones afectades, ja que el plàstic rosa tenia un sobrecost en qualitat de donatiu a la Fundació Oncolliga Girona.

LLUÍS COMET. Ideòleg, director i coordinador de la prova esportiva Oncotrail, de la Fundació Oncolliga Girona, per recaptar fons per l'ajuda al malalt de càncer

Va néixer a Figueres el 27 d’abril del 1952. El seu besavi per part de pare va crear la fàbrica de Xocolates Comet. Al besnet, l’actual tresorer de la Fundació Oncolliga Girona i ideòleg de l’Oncotrail, tot i no haver viscut la flaire de l’obrador de xocolata, li agrada recordar que les seves arrels són molts dolces i xocolateres. Així com també els números, atès que prové de família de banquers i que, en definitiva, és l’ofici pel qual es va decantar. Resulta que el seu avi matern va ser un dels creadors de Caja de Ahorros Provincial de la Diputación de Gerona juntament amb la Diputació de Girona, i el primer director de l’entitat avui desapareguda. I és on ell, en Lluís Comet, va treballar fins que es va prejubilar l’any 2010 coincidint amb la fusió de Caixa de Girona amb la Caixa de Pensions, i que li van diagnosticar el càncer.

Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima) i Salt (Gironès) acolliran el pròxim 4 de febrer la quarta edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en set comarques gironines al mateix temps. Es tracta de les set comarques on l’Oncolliga té delegacions (la Cerdanya és l’única comarca de la demarcació de Girona on l’entitat no està present). La iniciativa se celebra cada any el diumenge més proper al dia 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, i es dona la circumstància que aquest any l’efemèride cau en diumenge.

Jarabe de Palo presentarà el pròxim 29 de desembre (21.00h.) a l’Auditori de Girona el seu nou disc, “50 palos”, en un concert solidari en favor de la Fundació Oncolliga Girona. El nou disc recull 21 de les cançons més conegudes de la banda liderada per Pau Donés i que a dia d’avui ja formen part de la banda sonora de la vida de molts de nosaltres. La gira de presentació d’aquest nou treball suposa la tornada als escenaris de Jarabe de Palo després de dos anys d’aturada a causa dels problemes de salut del cantant i líder de la banda.

Una quinzena de dones afectades de càncer van assistir ahir al taller gratuït d’estètica oncològica organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu d’informar i aconsellar sobre com gestionar l’autocura de la pell i les mucoses per esmorteir els efectes col·laterals que provoquen els tractaments oncològics i millorar així la seva qualitat de vida. El taller estava patrocinat per Laboratoris Dermofarm, creadors de la marca Rilastil-Cumlaude, i va ser impartit per l’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo, qui durant dues hores va explicar a les assistents quina és la simptomatologia associada a aquests tipus de tractaments i com es poden disminuir els seus efectes a través de la cosmètica o els massatges, per exemple.

El passat diumenge 22 d’octubre es va organitzar per primera vegada a les Preses la cursa de la dona. Un grup de dones de l’entitat Amics de les Preses amb la col·laboració de l’Ajuntament van organitzar aquesta cursa solidària i oberta a totes les edats. Aquesta primera edició va ser un èxit rotund de participació amb la inscripció de 1832 dones. La cursa ha esdevingut una activitat benèfica feta per a dones i amb la voluntat que els beneficis recaptats es destinin íntegrament a projectes adreçats a pacients amb càncer de mama de la comarca de la Garrotxa. Aquest dijous 30 de novembre, el grup de dones que va organitzar la primera edició de la cursa, acompanyades de l’alcalde de les Preses, el Sr. Pere Vila i de la presidenta d’Oncolliga Girona, la Sra. Lluïsa Ferrer, han presentat la recaptació econòmica aconseguida en aquesta primera edició, que ha estat de 7.600€. La destinació de tots aquests beneficis aniran a Oncolliga Girona.

El Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, que també presta servei a l’IAS, ha estrenat la nova àrea de biologia molecular, gràcies a una donació de prop de 23.000 euros de la Fundació Oncolliga Girona. L’aportació de l’entitat, provinent dels donatius fets pels equips participants a l’Oncotrail 2017, ha servit per adquirir nous aparells que permeten una major precisió en la indicació terapèutica dels pacients oncològics. Entre d’altres tècniques l’equipament permet fer el processament de les biòpsies líquides, unes proves que s’han començat a practicar amb pacients amb càncer de pulmó i que amb una simple extracció de sang permeten obtenir uns biomarcadors molt valuosos per a fer el seguiment de les malalties oncològiques.

Ja feia temps que la junta local de Blanes de la Fundació Oncolliga Girona havia fet arribar al consistori blanenc el seu interès per poder trobar un local on poder centralitzar les accions que duen a terme des d'aquesta entitat. Conscients de la important tasca social que desenvolupa en aquesta població, finalment des de l'Ajuntament han trobat un espai municipal adequat per cobrir aquesta necessitat. Ahir dimarts al migdia es va formalitzar aquesta demanda a través de la signatura d'un conveni entre l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de la Fundació  Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. També van ser-hi presents Ma Pau de la Fuente i Eva Piñol, en representació de la junta local de l'entitat social.

La vetllada artística musical “Aquest any sí!” celebrada diumenge dia 12 de novembre a Palafrugell i organitzada per la delegació local de la Fundació Oncolliga Girona ha aconseguit recollir 2.870 euros que es destinaran a finançar els serveis que l’esmentada entitat ofereix als malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

Es tractava de la quarta edició d’aquest esdeveniment cultural i solidari, que enguany tenia com a fil conductor la figura de Joan Amades i el seu costumari català, i que un cop més va aconseguir omplir la platea del Teatre Municipal de Palafrugell.

La Vall de Llémena va ser ahir l’escenari de luxe de la segona edició de l’Oncobike, la cursa solidària en BTT impulsada per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de recaptar fons per millorar el servei de llar-residència que l’entitat ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars. Aquest any s’han inscrit a la cursa un total de 306 ciclistes repartits en 51 equips -quatre més que en la passada edició- i entre tots han aconseguit recollir 31.374 euros per a aquesta causa. La xifra encara no és definitiva, ja que la plataforma de donacions continuarà oberta a la web www.oncobike.cat uns quants dies més.

Un total de 51 equips de sis ciclistes participaran el pròxim dissabte, 21 d’octubre, en la segona edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per segon any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km (+4.913 m) o 150 km (+3.416m).

Un total de 190 nens i nenes de cinc escoles garrotxines van participar el 10 d’octubre passat a Olot en el Festival de la Fruita, una activitat educativa i preventiva que organitza la delegació olotina de la Fundació Oncolliga Girona en el marc de la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure entre els més petits bons hàbits alimentaris que els ajudin a millorar la seva qualitat de vida.

La cinquena edició de l'Oncotrail, la cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha reunit aquest cap de setmana 1.584 participants de 196 equips a la plaça de Can Mario de Palafrugell per prendre la sortida de la que ja s'ha consolidat com una de les proves esportives de caràcter benèfic més multitudinària de les comarques gironines. L'objectiu de la cursa, organitzada amb la col·laboració del Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista de Palafrugell i el suport de més de 500 voluntaris, és recollir fons per a millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les seves estades als hospitals gironins, així com per a avançar en la investigació de nous tractaments per combatre la malaltia.

L’Ajuntament de les Preses col·labora amb l’entitat Amics de les Preses en l’organització de la primera cursa de la dona a les Preses. La cursa es farà el diumenge 22 d’octubre a les 10 del matí i està oberta a totes les edats. El recorregut són uns cinc quilòmetres de distància i està pensat perquè sigui adequat a tots els nivells de mobilitats. És una cursa no competitiva i es podrà fer corrent o bé caminant. No hi haurà cronometratge, ni tampoc classificacions.

Un total de 1.600 corredors i caminadors repartits en 198 equips participaran el pròxim cap de setmana en la cinquena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell. La xifra de participants ha superat un cop més totes les previsions de l’organització, fet que farà possible que enguany se superin amb escreix els 200.000 euros en donatius.

La VI Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) organitzada per la FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer) se celebrarà enguany del 29 de setembre al 8 d’octubre i inclourà una vintena d’activitats repartides pel territori català. A les comarques gironines la Fundació Oncolliga Girona, entitat membre de la federació, ha organitzat diverses sessions de l’espectacle “L’Hort d’en Marçal”, una obra de teatre adreçada a infants de 4 a 6 anys per promoure el consum de fruita i verdura, i dos tallers d’alimentació saludable a la carmanyola, a Ripoll i a l’Estartit. 

Unes 450 persones van participar ahir al matí la Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la delegació gironina de la Fundació Oncolliga Girona que enguany ha arribat ja a la 16a edició. La marxa va començar a les 10 del matí a la plaça dels Jurats i els participants van fer un itinerari de 5 km per part de la Vall de Sant Daniel.

El pròxim diumenge, 17 de setembre, tindrà lloc la ja tradicional Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que enguany arriba a la 16a edició. L’objectiu de la marxa és promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

La gala benèfica de dansa impulsada per diferents ballarins gironins que han treballat o treballen en companyies internacionals ha recaptat un total de 7.500 euros que es destinaran a millorar l’atenció psicològica als malalts de càncer i el servei de banc de perruques que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) acaba de posar en marxa el primer espai digital a Catalunya dirigit exclusivament a les persones que han superat o cronificat la malaltia del càncer. S’estima que hi ha més de 110.000 persones que han superat o cronificat la malaltia i que aquesta xifra augmenta, cada any, entre um 1,6-1,7%. El creixement d’aquest col·lectiu planteja -d’una banda- la necessitat d’oferir un suport que ajudi a l’adaptació d’aquestes persones, infants i adults, a una nova situació.

Diferents ballarins gironins professionals ballaran units, per primera vegada, els pròxims 27 i 28 de juliol (20.00 h) al Teatre de Bescanó amb la voluntat de recaptar fons per a la Fundació Oncolliga Girona. El resultat d’aquesta iniciativa, impulsada pel ballarí David Rodríguez, és una gala benèfica de dansa amb un ampli ventall d’estils que van des del ballet clàssic fins a la dansa del ventre, passant pels balls de saló.  A més del mateix David Rodríguez, a la gala hi participaran els ballarins Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Pere Planas, Virginia Joëlle López, Andrea Fernández i Marià Huguet.

Els professionals de la Fundació Oncolliga Girona van atendre 154 malalts de càncer de la Garrotxa durant l’exercici del 2016, segons es recull en la memòria anual de l’entitat. El servei més sol·licitat va ser el suport psicològic, que va ser demandat per un total de 89 persones de la comarca, 61 de les quals eren d’Olot. L’Oncolliga compta actualment a Olot amb dos psicooncòlegs que treballen en estreta col·laboració amb els professionals de l’Hospital d’Olot i que visiten tant en consultes externes com a domicili.

La segona edició de l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim, ha superat totes les expectatives i ha aconseguit recaptar més de 18.000 euros que es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu. Un total de divuit equips de quatre nedadors s’han sumat a aquest exigent repte esportiu (l’any passat hi van prendre part cinc equips) i han nedat avui els 30 km que separen l’Estartit de la platja de Port Bo, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. A més, 135 de nedadors s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,5 km).

La Fundació Hospital de Palamós i la Fundació Oncolliga Girona han presentat avui el material adquirit amb el donatiu de 20.624,55 euros de l’Oncotrail 2016, una cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa, es van recaptar un total de 174.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre el càncer i a la compra d’un vehicle per a l’Oncolliga.

Un total de divuit equips s’han inscrit per participar en la segona edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de 30 km entre l’Estartit i Calella de Palafrugell impulsada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim. La xifra suposa un augment espectacular respecte la primera edició, celebrada l’any passat, quan la iniciativa va comptar amb la participació de cinc equips. Per segon any consecutiu, la travessia de 30 km es complementarà amb una altra nedada més curta, la Milla Solidària (1,5 km), de caràcter popular i apte per a tots aquells a qui els agradi nedar al mar. Els diners que es recaptin amb les dues proves es destinaran íntegrament a finançar un projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu que està desenvolupant un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, amb el suport d’ICO-Girona.

La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat avui un conveni de col·laboració per finançar el servei de banc de perruques durant l'exercici 2017. El suport de la l’Obra Social “la Caixa” s'ha traduït en una aportació de 6.000 euros. El banc de perruques és un servei creat en el marc del programa "Guapes i Valentes", dirigit a les dones afectades de càncer de mama que durant el procés de superació de la malaltia han de fer front a un deteriorament de la imatge personal provocat per la caiguda del cabell.

La Fundació Oncolliga Girona ha reunit avui 430 d’alumnes de 1r d’ESO a la Sala Simfònica de l’Auditori de Girona per celebrar la cloenda del programa educatiu No et fumis la salut, que pretén alertar els joves sobre els riscos que el consum de tabac comporta per a la salut i que aquest curs ha arribat a 4.200 estudiants. L’acte de cloenda se celebra cada any en dates pròximes a la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) i es converteix en una festa en la qual es posen en comú les campanyes antitabac dissenyades pels propis alumnes i es fa el lliurement de certificats als guanyadors.

Prop de 700 persones van assistir ahir al vespre al sopar benèfic de la Fundació Oncolliga Girona, que aquest any arribava a la 16a edició. El sopar, que es va celebrar al Palau de Fires de Girona, va aplegar personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, així com també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat. Per assistir a aquest sopar solidari els participants han de fer un donatiu de 35 euros, uns ingressos als quals cal afegir l’apadrinament de taules que fan diverses empreses i institucions.

Reprèn és un servei d’orientació laboral gratuït dirigit als usuaris de les entitats de la FECEC (Federació d'Entitats contra el Càncer de Catalunya) que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les necessitats físiques i/o emocionals derivades de la malaltia. L’objectiu és acompanyar i donar suport a aquest col·lectiu en el seu procés de cerca de feina, facilitar el seu accés a la reincorporació laboral i reduir l’estigma.

La Fundació Oncolliga Girona ha inaugurat avui les reformes fetes en una de les llars-residència de què disposa al costat de l’Hospital Dr. Josep Trueta per acollir familiars de malalts de càncer que preveuen una llarga hospitalització. Les reformes, que han tingut un cost de 21.835 euros, s’han pogut dur a terme gràcies als diners recollits en la primera edició de l’Oncobike, una cursa solidària de 200 km en BTT i per equips que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa.

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el proper divendres 26 de maig al Palau de Fires de Girona la 16a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que l’any passat, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de l’entitat, va reunir més de 700 persones. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat i que fan possible que cada any es puguin celebrar actes com aquest.

Unes 350 persones han participat avui a la tercera edició de l’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. La majoria dels participants han optat per fer el circuit més curt, de 7,5 km, mentre que només 36 corredors han optat per l'opció més llarga, de 18 km, que exigia més preparació física. Enguany, com a novetat, el punt de sortida i arribada no ha estat la platja de Castell, com en les dues edicions anteriors, sinó la platja de la Fosca. El recorregut de la prova, però, s'ha mantingut dins dels termes municipals de Palamós i Mont-ràs i ha transcorregut en bona part a l’entorn de Cap Roig.

L’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, arriba el pròxim diumenge, 7 de maig, a la tercera edició i ho fa estrenant nou itinerari. Així, enguany el punt de sortida i arribada no serà la platja de Castell, com en les dues edicions anteriors, sinó la platja de la Fosca. El recorregut de la prova, però, es manté dins dels termes municipals de Palamós i Mont-ràs i transcorre en bona part a l’entorn de Cap Roig.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han unit esforços per impulsar un circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits. L’objectiu és fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari, ja que tot el que es recapti amb les inscripcions es destinarà a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines. El projecte, batejat amb el nom d’Oncokids, s’ha presentat avui a Figueres, que serà la seu de la primera cursa oficial del circuit, la Cursa del Castell de Sant Ferran del pròxim 1 de maig.

La Fecec, Junts contra el càncer, organitza el pròxim 6 de maig la XIII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona). Aquesta trobada anual té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots els voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya. La jornada és, també, un reconeixement a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

La Fundació Oncolliga Girona impulsarà la creació d’una comissió de treball per avançar en la millora de les polítiques de reinserció laboral dels supervivents de càncer. La presidenta de l’entitat, Lluïsa Ferrer, ho ha anunciat avui en el decurs de la jornada “Reinserció laboral i càncer, un tema de debat” celebrada a l’Auditori Josep Irla, durant la qual s’han posat sobre la taula les dificultats a què sovint han de fer front els afectats de càncer quan s’han d’incorporar al món laboral a causa de les seqüeles físiques i emocionals que provoca la malaltia. La jornada, que ha reunit un centenar d’assistents, ha estat presentada i moderada pel periodista Martí Gironell.

El 31 de març se celebra el Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon, una jornada en què les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluitem contra el càncer dediquem esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure els programes de detecció precoç.

El càncer i el seu tractament poden deixar seqüeles físiques i emocionals que fan difícil la reincorporació al lloc de treball i que sovint dificulten també l’accés a productes financers i assegurances. Una problemàtica poc coneguda que la Fundació Oncolliga Girona ha volgut fer visible organitzant la jornada “La reinserció laboral i el càncer. Un tema de debat”, el 6 d’abril a l’Auditori Josep Irla de Girona, amb la participació de representants de l’àmbit sanitari, de l’Administració i de l’empresa, així com de diversos testimonis.