Logo
Fes una donació

La Fundació Oncolliga Girona i les seves delegacions s’han vist oblidades a anul·lar quasi totes les activitats solidàries que organitzaven per recaptar fons a  causa de les mesures de protecció de la Covid19. Malgrat tot, l’entitat no es rendeix i tira d’imaginació per buscar noves fórmules que animin la gent a col·laborar per continuar ajudant els malalts de càncer i  les seves famílies. 

Gràcies a la col·laboració de desenes de voluntàries que cusen de manera desinteressada per a nosaltres, des de fa setmanes us podem oferir mascaretes solidàries a canvi d'un donatiu de 5 euros en el cas de les d'adult i 4 euros en el cas de les infantils. Inicialment només es podien trobar a la seu de l'entitat, a Girona, però poc a poc hem anat teixint una xarxa de distribució amb la qual intentem donar resposta a la vostra creixent demanda. Moltes gràcies pel vostre suport! 

Davant la impossibilitat d’organitzar esdeveniments multitudinaris com l’Oncotrail, l’Oncobike o l’Oncoswim, la Fundació Oncolliga Girona està buscant fórmules alternatives per continuar proposant reptes esportius i s olidaris que s’adequïn a l’actual situació de pandèmia i garanteixin, per tant, les mesures de prevenció de la Covid-19. Així va néixer el mes de juny passat l’Oncoswim Virtual i ara veu la llum la iniciativa Onco100x100, una proposta en la qual es convida els amants del running i les caminades llargues a sumar 100 km en 100 dies.

Els gironins podran gaudir aquest setembre, un any més, de la tradicional Marxa del Xuixo, tot i que serà un pèl diferent. La Fundació Oncolliga Girona ha decidit “reinventar” aquest emblemàtic esdeveniment solidari per tal d’adaptar-lo a les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19.

La 5a edició de l’Oncobike, la cursa solidària de BTT a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, tampoc se celebrarà el pròxim 17 d’octubre, com estava previst. Els organitzadors d’aquesta prova solidària -l’Oncolliga, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena- han decidit ajornar-la fins al segon cap de setmana d’octubre de l’any que ve per tal de garantir la salut dels participants i voluntaris davant de l’elevat risc de contagis de la Covid-19.

L’organització d’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, ha decidit finalment ajornar l’edició d’aquest any davant l’evolució de la crisi sanitària de la Covid-19 i la impossibilitat de garantir la seguretat de tots els participants i voluntaris. La nova data prevista per a la celebració d’aquesta 8a edició serà el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre del 2021.

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha estrenat deu noves butaques més per a pacients hospitalitzats i acompanyants gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona amb diners recollits a la cursa solidària Oncotrail 2019. Les butaques, que tenen un cost de 20.909 euros, s’han repartit entre les habitacions de la 5a planta, a la Unitat Polivalent d’Alta Intensitat de Cures, on queden hospitalitzats els pacients oncològics que han passat per una intervenció quirúrgica, i les habitacions de la nova unitat d’hospitalització de la planta 9a B, creada especialment per ingressar-hi pacients amb Covid 19. Es tracta d’una nova àrea flexible que pot acollir pacients crítics, semicrítics i convencionals –també oncològics- en funció de les necessitats assistencials del moment.

Ahir vam celebrar el segon webinar d'aquesta edició #Oncotrail2020.  Si no el vau poder seguir en directe, aquí us deixem l'enllaç de Youtube perquè us el mireu quan tingueu temps. Al final del vídeo en Lluís Comet, director d'Oncotrail, ens explica les novetats pel que fa al protocol de seguretat que s'està dissenyant per poder tirar endavant la cursa a l'octubre.  També intervenen Carla Garrido, cap de Promoció i Màrqueting de Fundacio Oncolliga Girona, Pep Rodríguez, de l'equip CORRO X TU, i Mònica Arribas, de El Petit Montgrí, als quals volem agrair que ens hagin dedicat una estona del seu temps per parlar de les seves experiències pel que fa a la recaptació de donatius.

Aquest dijous, 9 de juliol, s’havia d’inaugurar la 3a edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment, amb una gala amb ballarins catalans i internacionals al Teatre Municipal. La situació de pandèmia provocada per la Covid-19 va obligar a cancel·lar l’edició d’aquest any i ajornar-la fins l’any vinent. Però els organitzadors, l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, han volgut que la dansa estigui present d’alguna manera a Girona durant els dies en què s’hauria celebrat el festival. Així ha nascut l’expoció “Dansa i fotografia contra el càncer”, que es podrà veure en tres punts emblemàtics de la ciutat: Rambla de la Llibertat, Plaça Catalunya i Plaça del Lleó.

La 2a Cursa de la Dona del Pla de l’Estany, que estava prevista pel mes de maig passat,  es va anular a causa de la Covid19, però la Fundació Oncolliga Girona no es rendeix i segueix endavant per continuar ajudant els malalts de càncer i les seves famílies. Per aquest motiu, des de la delegació de Porqueres, impulsora d'aquesta iniciativa d'àmbit comarcal, s'ha dissenyat una nova versió de la cursa que tindrà lloc el pròxim 26 de juliol.

L'Oncoswim prevista per a demà, 6 de juny, es va haver d'ajornar fins al 2021 a causa de la crisi de la COVID-19, però des de l’organització -Fundació Oncolliga Girona i CN Radikal Swim- s’ha volgut mantenir viva la prova en una versió diferent, però igual de solidària. Així ha nascut l’Oncoswim Virtual, amb la qual es convida tots els amants de la natació en aigües obertes a completar els 30 km de travessia de l’Oncoswim tradicional, però ara de manera individual, cadascú des del seu municipi o lloc d’entrenament habitual i en el temps que necessiti, amb un termini màxim d’un mes.

La 6a edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) – Junts contra el càncer i Condis Supermercats, ha aconseguit recaptar un total de 77.375 euros amb la venda de 51.583 bosses de pebrots solidaris al conjunt de Catalunya. La iniciativa destinarà tots els fons al desenvolupament de programes de suport i atenció als malalts de càncer i a les seves famílies que, durant l’estat d’alarma, s’han traslladat als canals online.

Aquest estiu no hi haurà tercera edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment (GeM). Després de valorar acuradament totes les opcions i davant de la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 en les pròximes setmanes, els organitzadors del festival - la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez - han decidit que la cancel·lació del festival és l’única manera de garantir la salut i la seguretat de tots els assistents, artistes i equips involucrats.

En aquests temps tan complicats i excepcionals que estem vivint a causa de la pandemia del coronavirus, la nostra entitat vol ampliar la seva mirada i contribuir, en la manera que pugui, a ser part de la solució del problema. Per això, ens sumem  a la iniciativa solidària impulsada per l'empresa de publicitat GRUP ARPUBA amb l'objectiu de recaptar diners per a la investigació del COVID-19. Es tracta de la campanya “SAMARRETES AMB VALORS”, que consistirà en la venda de samarretes amb l'eslògan "Tot anirà bé" i un disseny fet especialment per a aquesta campanya. Les samarretes es vendran a un preu de 10 euros/unitat  i el 100% del beneficis obtinguts es destinarà a la investigació sobre el COVID-19 que lidera l'IDIBGI (Institut d'Investigació Biomèdica de Girona).

Des que es va decretar l'estat d'alarma per l'emergència sanitària del coronavirus, la seu d'Oncolliga a Girona està tancada i els treballadors estan confinats a casa. S'han hagut de suspendre els serveis domiciliaris i hospitalaris, així com moltes activitats benèfiques previstes per aquesta primavera. Això no significa, però, que l'entitat estigui inactiva. Continuem treballant des de casa per oferir als malalts de càncer i els seus familiars el millor servei possible dins de les circumstàncies que estem vivint.

La Fundació Oncolliga Girona ha decidit adaptar el seu programa de prevenció “No et fumis la salut!” per tal que els alumnes de 1r d’ESO el puguin seguir des de casa, a través del web de l’entitat. Sota l’etiqueta #noetfumislasalutacasa, els estudiants hi trobaran material audiovisual i documentació a través dels quals se’ls convida a reflexionar sobre els mites i la realitat del tabac i a col·laborar en la difusió de la campanya de prevenció compartint les seves reflexions a les xarxes socials.

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya han elaborat guies per respondre a dubtes i a tot allò que puguin necessitar col·lectius vulnerables davant d’aquesta pandèmia del coronavirus, com són les persones amb càncer.

Tot i que el coronavirus és una infecció nova de la qual no hi ha dades sobre el seu comportament en persones amb càncer, sí que és evident que els diferents tipus de tractaments oncològics poden donar lloc a una immunosupressió i, fins i tot, el mateix càncer, en moltes ocasions pot afectar al correcte funcionament del sistema immune.

Per aquesta raó, és indispensable que pacients i familiars estiguin informats sobre les recomanacions específiques per evitar el contagi del COVID-19 o com actuar en cas de tenir símptomes.

Davant de l’actual situació extraordinària en relació a l’alerta sanitària pel virus COVID-19, des de la Fundació Oncolliga Girona s’han adoptat les següents mesures:

El Jardí Terapèutic del Centre Sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha rebut un donatiu de 17.600 euros de la Fundació Oncolliga Girona, fruit dels diners recaptats amb la cursa solidària Oncotrail del 2019. Amb aquesta aportació es tanca la campanya de mecenatge solidari que durant pràcticament un any la FSE ha dut a terme per a ajudar a finançar aquest projecte, que ha transformat la terrassa del primer pis del centre sociosanitari en un jardí mediterrani de 450 metres quadrats.

Els organitzadors d’Oncotrail han decidit ampliar de 270 a 300 la xifra d’equips que podran participar a la pròxima edició de la cursa, que se celebrarà el 3 i 4 d’octubre a Palafrugell. L’objectiu és donar cabuda almenys a una part dels 97 equips que van intentar sense èxit inscriure’s durant la matinada de dissabte a diumenge, quan es va obrir el termini per a incripcions d’equips que hi volien participar per primera vegada. L'adjudicació de places es farà a través d'un sorteig públic el pròxim 10 de març

La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per ajudar el servei de fisioteràpia a domicili durant l'exercici 2020. El suport de la l’Obra Social “la Caixa” s'ha traduït en una aportació de 6.000 euros. El servei de fisioteràpia a domicili es va posar en funcionament l'any 2004 i va dirigit a persones afectades de càncer que es troben en fase pal·liativa. Durant el 2019, l'equip de fisioterapeutes de l'Oncolliga va atendre un total de 631 usuaris i va fer 5.758 serveis. 

Tret de sortida a la 5a edició de l’Oncobike. El pròxim diumenge, 1 de març, s’obre el període d’inscripcions per participar a la prova solidària en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llèmena. Sota el lema “En la lluita contra el càncer, cada pedalada compta”, la cursa se celebrarà el 17 d’octubre i tornarà a tenir com a escenari Sant Gregori i la Vall de Llémena.

Els pacients oncològics atesos a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta es podran beneficiar cada any dels avantatges que suposarà la nova màquina centrífuga del Servei d’Anatomia Patològica, que s’ha adquirit gràcies a la campanya de microdonatius (crowdfunding solidari) que ha dut a terme CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, a favor d’Oncolliga Girona. Aquesta centrifugadora permetrà reduir el temps de resposta en els diagnòstics de malaltia oncològica de pacients als quals s’hagi realitzat una biòpsia líquida.

El  municipi de Calonge i Sant Antoni acollirà el proper 25 d’abril la primera edició de l’OncoMusicFest, un festival de música solidari organitzat per la delegació de la Fundació Oncolliga Girona en aquest municipi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. El festival, que té com a objectiu recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies, se celebrarà al Palau Firal del municipi i comptarà amb actuacions d’artistes com Doctor Prats, Halldor Mar, Miquel Abras, Strombers i Orquestra Di-Versiones, entre d’altres.

La Run4Cancer ha superat per primera vegada els 5.000 participants en la seva 6a edició, que s’ha celebrat aquest matí simultàniament en vuit poblacions de les comarques gironines: Olot, Figueres, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Salt, Tossa de Mar i Riudellots de la Selva. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 5.040 persones de totes les edats han participat en aquest esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra al mateix temps en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

El jugador del Girona FC Ignasi Miquel serà el protagonista de la nova campanya “Fem un gol al càncer” que la Fundació Oncolliga Girona posa en marxa amb l’objectiu de captar nous socis i donants per a l’entitat. Per assolir aquest objectiu, el futbolista dedicarà part del seu temps lliure a conèixer de primera mà els serveis d’Oncolliga amb la finalitat de fer-ne difusió a través de publicacions a les seves xarxes socials i les de l’entitat.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa un nou servei d’assessorament dietètic al llarg d’aquest 2020 que es finançarà amb els donatius recollits a la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada l’octubre passat. Així ho han explicat avui els responsables de l’Oncolliga i de les entitats coorganitzadores (Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell) durant la presentació de la nova edició de la cursa solidària que s’ha celebrat a la sala d’actes del Museu del Suro de Palafrugell. A la presentació hi han intervingut també integrants de l'equip Corro x tu, que han explicat la seva experiència com a participants de la cursa. 

La Fundació Oncolliga Girona se sumarà un any més a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer) amb l’organització de la la Run4Cancer, una cursa solidària d’àmbit provincial que tindrà lloc el 9 de febrer i que enguany arribarà a la sisena edició amb el repte de repetir l’èxit de convocatòria de l’any passat, quan s’hi van sumar més de 4.000 persones entre les vuit poblacions on se celebra de manera simultània. Les seus de la cursa tornaran a ser Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima).

El servei d’Estètica Oncològica Integral de la Fundació Oncolliga Girona ja està disponible a tota la demarcació de Girona. Un any i mig després de la seva posada en marxa a Girona i Olot, el servei s’ha pogut estendre a la resta d’hospitals comarcals gràcies als diners recaptats a les últimes dues edicions de l’Oncobike, la cursa solidària en BTT que se celebra a l’octubre a la Vall de Llémena.

Les organitzadores de la  Cursa de la Dona de les Preses van presentar aquest passat dimecres, 11 de desembre, la recaptació aconseguida a la tercera edició de la prova solidària, que un any més es destinarà a la Fundació Oncolliga Girona. La cursa va ser un èxit rotund de participació, amb la inscripció de 2.002 dones, fet que va fer possible una recaptació de 15.800 euros, 4.500 més que en l'edició anterior. 

El cuiner Joan Roca, d’El Celler de Can Roca, és el protagonista de l’espot promocional de la nova campanya solidària “Tu pots girar la truita” que la Fundació Oncolliga Girona ha posat en marxa per reforçar el seu servei d’atenció psicològica a malalts de càncer i familiars, un dels més demandats de l’entitat. L’Oncolliga també espera poder obtenir prou recursos per posar en marxa un nou programa pedagògic dirigit a les escoles.

La primera edició de la Cursa de la Dona de Palamós, celebrada el 20 d’octubre passat, va recollir 3.000 euros a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, entitat dedicada a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies. L’Associació de Dones de Palamós, entitat organitzadora de la cursa, va fer ahir entrega del xec a la presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, i a la delegada de l’entitat a Palamós, Hortènsia Doporto, en un acte celebrat a l’Hospital de Palamós.

Una vuitantena de persones van participar aquest dissabte a S’Agaró en la primera Caminada en Silenci organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Platja d’Aro i els propietaris de la Masia Cal Ros. La marxa solidària, amb la qual es van recollir 611 euros, va anar precedida per una sessió terapèutica gratuïta celebrada el dia abans, divendres, i dirigida exclusivament a persones afectades de càncer i familiars.

Èxit total de la campanya de microdonatius (crowdfunding solidari) que ha dut a terme CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”, a favor d’Oncolliga Girona amb l'objectiu de que particulars i empreses col·laboressin en l’adquisició d’una màquina centrífuga per al Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta que redueixi el temps de resposta en els diagnòstics de la malaltia oncològica.

Sota el lema “Em dono permís per sentir i sentir-me”, la Fundació Oncolliga Girona, en col·laboració amb la Masia Cal Ros de S’Agaró i l’Ajuntament de Platja d’Aro, organitza el pròxim 23 de novembre la primera Caminada en Silenci, guiada per les psicooncòlogues de l’entitat Teresa Feliu i Sylvia Miàs.

A Catalunya hi ha gairebé 5.000 voluntaris en l’àmbit oncològic que, amb la seva tasca, contribueixen a vetllar pel benestar dels familiars i pacients de càncer.
És per això que, des de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), organitza cada any  la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic. I aquest any és molt especial perquè celebrem 15 anys de trobades! Serà el proper 16 de novembre sota el lema ‘Voluntariat, una manera d’entendre la vida’. Des de la Federació entenem que el voluntari té una actitud davant la vida que va més enllà de la durada del seu voluntariat i creiem que és important posar el focus en aquesta característica.

El grup de suport d'Oncolliga a Olot, que es va crear a principis del 2018, continua la seva activitat un semestre més, amb noves xerrades informatives i sessions de pilates, relaxació i mindfulness destinades a millorar el benestar físic i emocional dels afectats de càncer de la comarca de la Garrotxa. Una vintena de persones  assisteixen a les trobades, que se celebren amb periodicitat quinzenal a l'Hospital d'Olot i que estan dirigides per la psicooncòloga d'Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua obert a noves incorporacions i l’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de de la Llémena, ha aconseguit recollir més de 50.000 euros en la seva quarta edició, celebrada ahir a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga va posar en marxa fa un any i mig per millorar el benestar dels pacients de càncer.

Un total de 75 equips d’entre quatre i sis ciclistes – 18 més que l'any passat- participaran el pròxim dissabte, 19 d’octubre, en la quarta edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per tercer any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km o 113 km.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació