Logo
Reprèn és un servei d’orientació laboral gratuït dirigit als usuaris de les entitats de la FECEC (Federació d'Entitats contra el Càncer de Catalunya) que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les necessitats físiques i/o emocionals derivades de la malaltia. L’objectiu és acompanyar i donar suport a aquest col·lectiu en el seu procés de cerca de feina, facilitar el seu accés a la reincorporació laboral i reduir l’estigma.

La Fundació Oncolliga Girona ha inaugurat avui les reformes fetes en una de les llars-residència de què disposa al costat de l’Hospital Dr. Josep Trueta per acollir familiars de malalts de càncer que preveuen una llarga hospitalització. Les reformes, que han tingut un cost de 21.835 euros, s’han pogut dur a terme gràcies als diners recollits en la primera edició de l’Oncobike, una cursa solidària de 200 km en BTT i per equips que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa.

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el proper divendres 26 de maig al Palau de Fires de Girona la 16a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que l’any passat, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de l’entitat, va reunir més de 700 persones. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat i que fan possible que cada any es puguin celebrar actes com aquest.

Unes 350 persones han participat avui a la tercera edició de l’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. La majoria dels participants han optat per fer el circuit més curt, de 7,5 km, mentre que només 36 corredors han optat per l'opció més llarga, de 18 km, que exigia més preparació física. Enguany, com a novetat, el punt de sortida i arribada no ha estat la platja de Castell, com en les dues edicions anteriors, sinó la platja de la Fosca. El recorregut de la prova, però, s'ha mantingut dins dels termes municipals de Palamós i Mont-ràs i ha transcorregut en bona part a l’entorn de Cap Roig.

L’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, arriba el pròxim diumenge, 7 de maig, a la tercera edició i ho fa estrenant nou itinerari. Així, enguany el punt de sortida i arribada no serà la platja de Castell, com en les dues edicions anteriors, sinó la platja de la Fosca. El recorregut de la prova, però, es manté dins dels termes municipals de Palamós i Mont-ràs i transcorre en bona part a l’entorn de Cap Roig.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han unit esforços per impulsar un circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits. L’objectiu és fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari, ja que tot el que es recapti amb les inscripcions es destinarà a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines. El projecte, batejat amb el nom d’Oncokids, s’ha presentat avui a Figueres, que serà la seu de la primera cursa oficial del circuit, la Cursa del Castell de Sant Ferran del pròxim 1 de maig.

La Fecec, Junts contra el càncer, organitza el pròxim 6 de maig la XIII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona). Aquesta trobada anual té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots els voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya. La jornada és, també, un reconeixement a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

La Fundació Oncolliga Girona impulsarà la creació d’una comissió de treball per avançar en la millora de les polítiques de reinserció laboral dels supervivents de càncer. La presidenta de l’entitat, Lluïsa Ferrer, ho ha anunciat avui en el decurs de la jornada “Reinserció laboral i càncer, un tema de debat” celebrada a l’Auditori Josep Irla, durant la qual s’han posat sobre la taula les dificultats a què sovint han de fer front els afectats de càncer quan s’han d’incorporar al món laboral a causa de les seqüeles físiques i emocionals que provoca la malaltia. La jornada, que ha reunit un centenar d’assistents, ha estat presentada i moderada pel periodista Martí Gironell.

El 31 de març se celebra el Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon, una jornada en què les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluitem contra el càncer dediquem esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure els programes de detecció precoç.

El càncer i el seu tractament poden deixar seqüeles físiques i emocionals que fan difícil la reincorporació al lloc de treball i que sovint dificulten també l’accés a productes financers i assegurances. Una problemàtica poc coneguda que la Fundació Oncolliga Girona ha volgut fer visible organitzant la jornada “La reinserció laboral i el càncer. Un tema de debat”, el 6 d’abril a l’Auditori Josep Irla de Girona, amb la participació de representants de l’àmbit sanitari, de l’Administració i de l’empresa, així com de diversos testimonis.

El Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot (CIT) ha lliurat avui als representants de la nostra delegació en aquesta població la quantitat de 1.100 €, corresponents a l’euro solidari de tots els participants al sopar popular de colles del Carnaval d’Olot, celebrat el proppassat dissabte, 4 de març, al Pavelló Firal. L’acte s'ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Olot, i ha estat presidit per l'acalde, Josep Ma Corominas, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, que ha expressat el seu agraïment per aquesta iniciativa solidària, que va partir de les mateixes colles. 

L’ICO Girona i la Fundació Oncolliga Girona han celebrat avui, dimarts 14 de març, l’acte simbòlic de donació del nou material, per valor de 83.890 euros, que s’ha pogut adquirir amb els diners recollits en l’última edició de l’Oncotrail. L’acte s’ha realitzat a les dependències de l’ICO Girona, amb la presència de Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona; Lluïs Comet, tresorer de l’entitat i director de l’Oncotrail, i el director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo.

Més de 260 persones van participar ahir en la quarta edició de la 4a Marxa Nòrdica Solidària, organitzada per l'associació Nordic Walking Girona i la Fundació Oncolliga Girona i que aquest any va tenir un caràcter especial perquè va ser la cloenda del I Congrés de Marxa Nòrdica de l'Estat. Aquest congrés, fruit de la col·laboració entre les dues entitats i amb el suport del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), s'ha celebrat aquest cap de setmana i ha tingut un total de 65 persones inscrites, una quantitat de participants que els organitzadors han valorat satisfactòriament en tractar-se d'una primera convocatòria.

La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat avui en roda de premsa el nou material adquirit amb els fons recollits a l’Oncotrail 2016, que ha de servir per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer atesos en aquest centre hospitalari. Gràcies a aquests fons, s’han comprat 8 sofàs-llit, valorats en 7.671,88 euros, que estaran instal·lats a la Unitat 2 d’hospitalització, en la qual reben atenció els malalts de cures pal·liatives. La majoria d’aquests malalts passen per processos oncològics i els sofàs-llit milloraran l’estada dels seus familiars i/o acompanyants.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona celebraran el pròxim diumenge 12 de març la quarta edició de la Marxa Nòrdica solidària, que enguany tindrà un caràcter especial, ja que serà la cloenda del I Congrés de Marxa Nòrdica de l’Estat, que se celebra aquell cap de setmana a Girona i que neix de la col·laboració entre les dues entitats.

El Carnaval d’Olot tornarà a tenir aquest any una vessant solidària. En aquesta ocasió, el Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT), responsable de l’organització, ha pensat en la delegació d’Olot de la Fundació Oncolliga de Girona com a entitat destinatària de l’aportació solidària. Un euro de cada tiquet del sopar de la Gran Rua del dissabte 4 de març anirà destinat íntegrament a la nostra entitat, molt arrelada a la capital garrotxina. Des de la delegació olotina han expressat el seu agraïment pel fet que el CIT hagi pensat en l’Oncolliga com a beneficiària d’aquesta acció solidària.

La segona edició de l’ONCOSWIM ja té data: el pròxim 17 de juny. La Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim han tornat a sumar esforços per organitzar aquest repte esportiu i solidari que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen la platja de l’Estartit de la platja de Port Bo, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. Per segon any consecutiu, els diners recaptats amb aquesta travessia solidària es destinaran a finançar un projecte d’investigació impulsat per la Universitat de Girona sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.

Sota el lema “Ajudo, corro, camino”, un total de 3.404 persones han participat avui a la tercera edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions diferents de la demarcació de Girona, que actuen com a seus comarcals.

La Fundació Oncolliga Girona i la Universitat de Girona han començat a treballar en l’elaboració d’un mapa de recursos per a afectats de càncer i cuidadors de les comarques gironines, amb l’objectiu d’ajudar-los en el procés d’apoderament de la malaltia. La iniciativa neix com a resultat d’un estudi elaborat pel Grup de recerca Salut i Atenció Sanitària de la UdG i l’Oncolliga que es va presentar ahir en el decurs d’una taula rodona organitzada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra demà, 4 de febrer.

La Fundació Oncolliga Girona i la Universitat de Girona celebraran el pròxim dijous, 2 de febrer, una taula rodona en la qual es donaran a conèixer els resultats d’un estudi conjunt que s’ha elaborat amb l’objectiu d’identificar els recursos que les persones amb càncer i els seus cuidadors perceben com a necessaris per al seu apoderament en la gestió de la malaltia.

La FECEC juntament amb els establiments Condis torna a posar en marxa la campanya “Posem-li pebrots al càncer 2017”. Una campanya solidària que se celebra per tercer any consecutiu, amb motiu del “Dia Mundial contra el Càncer”, els dies 3 i 4 de febrer. L’objectiu és fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC.

La delegació de la Fundació Oncolliga Girona a Platja d'Aro va rebre dilluns passat un xec de 1.500 euros de mans del grup municipal d'ICV. El donatiu correspon als fons recaptat pel grup municipal amb la venda de loteria de Nadal. Ja fa anys que des d'ICV es fan donacions solidàries amb aquests fons i aquest any l'entitat escollida ha estat l'Oncolliga, en reconeixement a la seva tasca d'ajuda als malalts de càncer i les seves famílies. El xec es va entregar al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro, davant de diversos voluntaris de l'Oncolliga a la població, encapçalats per la delegada, Natàlia Regualta.
Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Salt (Gironès) acolliran el pròxim 5 de febrer la tercera edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en set comarques diferents de la demarcació al mateix temps.

L'Associació pel Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós FECOTUR ha fet entrega avui a la Fundació Oncolliga Girona d’un xec per valor de 1.550 euros, quantitat recollida en la tercera edició de la campanya gastronòmica “De nits + que plats” celebrada l’estiu passat.

El fenomen Oncotrail no para de créixer. La quarta edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km, celebrada el cap de setmana l’1 i 2 d’octubre passat, va superar totes les expectatives i es va tancar amb un balanç final de 173.802,32 euros recaptats, una xifra que representa un creixement del 82% respecte a l’any 2015 (95.161,34 euros recaptats). Les entitats organitzadores -Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell- han explicat avui a què s’han destinat aquests diners en una roda de premsa celebrada al Museu del Suro de Palafrugell que ha servit també per donar el tret de sortida a la cinquena edició, prevista per als dies 7 i 8 d'octubre d’aquest any.

El Concert de Nadal solidari promogut per la Junta de Confraries de Girona i celebrat divendres passat a la Basílica de Sant Feliu de Girona va recaptar 1.034,35 euros que es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, entitat social d’ajuda al malalt de càncer de les comarques gironines.

La Fundació Oncolliga Girona va posar ahir el punt i final a la celebració del seu vintè aniversari amb un concert benèfic de Pep Sala a l'Auditori de Girona. Més de 400 persones van omplir la Sala de Cambra de l'Auditori per gaudir de dues hores i mitja de concert, en una vetllada enèrgica i vibrant en què el músic osonenc excomponent de Sau va repassar diversos èxits de la seva llarga carrera musical, recollits en el seu darrer treballs discogràfic, 'OPS! Mireu què he fet'.

La Fundació Oncolliga i l’artista i dissenyadora Cristina Julià han sumat esforços per impulsar el programa Mimosa creant una joia de plata que recull la força de les dones que han superat grans obstacles. La peça, batejada amb el nom de ‘la joia Mimosa’, és un collaret que s’inspira en les formes orgàniques i arrodonides de la planta que li dóna nom, símbol de feminitat i superació, i es podrà adquirir en diferents botigues de Girona i també online per un preu de 60 euros.

Èxit de participació en la primera edició de l’Oncobike, el nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i Klassmark, especialitzada en l’organització de proves de muntanya. Un total de 47 equips de sis ciclistes han pres la sortida aquest matí a Sant Gregori amb l’objectiu de pedalar per la millor de les causes: recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies.

La Fundació Oncolliga Girona posarà el pròxim 18 de desembre punt i final als actes de celebració del seu vintè aniversari amb un concert benèfic de Pep Sala a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona. El concert, que forma part de la gira Ops! Última ronda, serà la darrera oportunitat de veure Pep Sala en directe a Girona abans que posi punt i a part a una etapa important de la seva carrera artística i iniciï un període sabàtic de concerts.

Un total de 47 equips, d'un màxim de sis ciclistes, participaran el pròxim 12 de novembre en la primera edició de l'Oncobike, un nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i l’empresa Klassmark. La prova segueix la dinàmica de l’Oncotrail, és a dir, es disputa per relleus i no és competitiva, però aquest cop va dirigida als amants de la bicicleta de muntanya. El centre neuràlgic estarà situat al municipi de Sant Gregori que acollirà la sortida i l’arribada. Els participants hauran de recórrer 200 km pels camins i corriols de la Vall de Llémena amb un desnivell positiu de 5.750 metres.

L'empresa Tomàs Arrieta, distribuidora a Girona de les principals màquines per a bosc i jardí, ha posat en marxa el sorteig d'una original motoserra Husqvarna de color rosa amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar els malalts de càncer. Per participar en el sorteig d'aquesta màquina, valorada en 450 euros, només cal omplir la butlleta d'inscripció que trobareu en aquest enllaç i fer un donatiu de 2 euros a benefici d'Oncolliga.

Un centenar de persones van respondre ahir a la crida de la Fundació Oncolliga Girona per participar en el desplegament a Girona d’un gran llaç rosa humà per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama (19 d'octubre). L’acte simbòlic, que va tenir lloc a les 5 de la tarda la plaça Miquel Santaló, es va celebrar en un ambient festiu i va servir per fer visible la malaltia i donar suport a tots els afectats.

La Fundació Oncolliga Girona ha ampliat aquest nou curs els serveis que ofereix als malalts de càncer de la comarca de la Garrotxa en col·laboració amb l’Hospital d’Olot. Segons ha explicat Roser Grabulosa, delegada d’Oncolliga a Olot, gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col·laboren en les activitats benèfiques de l’entitat s’ha pogut reforçar el servei de psicooncologia i s’ha creat un grup de gimnàs per a afectades de càncer de mama.

La Fundació Oncolliga Girona ha organitzat una tallada solidària de cabells per diumenge vinent 2 d’octubre, coincidint amb la Cursa de la Dona de Girona, que aquest any se celebra a benefici del Grup Iris i del programa Guapes&Valentes de la fundació. Tothom qui ho vulgui es podrà tallar els cabells per només 5 euros i tots els donatius, així com els cabells tallats que compleixin uns requisits mínims de llargada, es destinaran a Mechones Solidarios, un projecte solidari que ofereix als afectats de càncer perruques de cabell 100% natural fetes a mida.

Un total de 1.131 persones han participat aquest cap de setmana a les jornades Girona novaCultura de Salut organitzades per la Fundació Oncolliga Girona. L’esdeveniment, concebut per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i els sentiments en la salut física, pretenia en aquesta tercera edició apropar l’individu al concepte de consciència, sota la premissa que “ser conscients és el camí per a transformar-nos”. Totes les activitats han estat gratuïtes i s’han desenvolupat en diferents espais del Barri Vell de Girona.

Les jornades Girona novaCultura de Salut que organitza la Fundació Oncolliga Girona s'han obert avui amb una conferència inaugural a càrrec de la filòsofa i escriptora Victòria Camps, qui ha reflexionat sobre l'"autoconsciència" i la necessita de "saber estar malalt" davant del centenar de persones que omplia el
Saló de Descans de l'Ajuntament de Girona.

L’esdeveniment Girona novaCultura de Salut, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona, arriba aquest cap de setmana a la seva tercera edició amb una àmplia proposta d’activitats que tenen com a objectiu oferir eines útils per fer front als problemes vitals. Les jornades, concebudes per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i els sentiments en la salut física, pretenen en aquesta ocasió apropar l’individu al concepte de consciència, sota la premissa que “ser conscients és el camí per transformar-nos”. Totes les activitats són gratuïtes i es desenvolupen en diferents espais del Barri Vell.

El Sopar de les Consciències organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del seu 20è aniversari va reunir ahir 270 persones al Mas Marroch, l’espai de banquets d’El Celler de Can Roca. El menú d’aquest sopar benèfic -100 euros el cobert – va anar a càrrec dels cuiners Quim Casellas (Restaurant Casamar – 1 estrella Michelin) i Marc Gascons (Restaurant Tinars - 1 estrella Michelin) i del mestre pastisser Jordi Roca (El Celler de Can Roca – 3 estrelles Michelin).

La Fundació Oncolliga Girona tornarà a omplir el Barri Vell d’activitat el cap de setmana del 23 al 25 de setembre amb la celebració de les terceres jornades Girona novaCultura de Salut. L’esdeveniment, concebut per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i els sentiments en la salut física, pretén en aquesta ocasió donar eines per apropar l’individu al concepte de consciència, sota la premissa que “ser conscients és el camí per transformar-nos”.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació