Logo
Unes 450 persones van participar ahir al matí la Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la delegació gironina de la Fundació Oncolliga Girona que enguany ha arribat ja a la 16a edició. La marxa va començar a les 10 del matí a la plaça dels Jurats i els participants van fer un itinerari de 5 km per part de la Vall de Sant Daniel.

El pròxim diumenge, 17 de setembre, tindrà lloc la ja tradicional Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que enguany arriba a la 16a edició. L’objectiu de la marxa és promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

La gala benèfica de dansa impulsada per diferents ballarins gironins que han treballat o treballen en companyies internacionals ha recaptat un total de 7.500 euros que es destinaran a millorar l’atenció psicològica als malalts de càncer i el servei de banc de perruques que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) acaba de posar en marxa el primer espai digital a Catalunya dirigit exclusivament a les persones que han superat o cronificat la malaltia del càncer. S’estima que hi ha més de 110.000 persones que han superat o cronificat la malaltia i que aquesta xifra augmenta, cada any, entre um 1,6-1,7%. El creixement d’aquest col·lectiu planteja -d’una banda- la necessitat d’oferir un suport que ajudi a l’adaptació d’aquestes persones, infants i adults, a una nova situació.

Diferents ballarins gironins professionals ballaran units, per primera vegada, els pròxims 27 i 28 de juliol (20.00 h) al Teatre de Bescanó amb la voluntat de recaptar fons per a la Fundació Oncolliga Girona. El resultat d’aquesta iniciativa, impulsada pel ballarí David Rodríguez, és una gala benèfica de dansa amb un ampli ventall d’estils que van des del ballet clàssic fins a la dansa del ventre, passant pels balls de saló.  A més del mateix David Rodríguez, a la gala hi participaran els ballarins Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Pere Planas, Virginia Joëlle López, Andrea Fernández i Marià Huguet.

Els professionals de la Fundació Oncolliga Girona van atendre 154 malalts de càncer de la Garrotxa durant l’exercici del 2016, segons es recull en la memòria anual de l’entitat. El servei més sol·licitat va ser el suport psicològic, que va ser demandat per un total de 89 persones de la comarca, 61 de les quals eren d’Olot. L’Oncolliga compta actualment a Olot amb dos psicooncòlegs que treballen en estreta col·laboració amb els professionals de l’Hospital d’Olot i que visiten tant en consultes externes com a domicili.

La segona edició de l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim, ha superat totes les expectatives i ha aconseguit recaptar més de 18.000 euros que es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu. Un total de divuit equips de quatre nedadors s’han sumat a aquest exigent repte esportiu (l’any passat hi van prendre part cinc equips) i han nedat avui els 30 km que separen l’Estartit de la platja de Port Bo, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. A més, 135 de nedadors s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,5 km).

La Fundació Hospital de Palamós i la Fundació Oncolliga Girona han presentat avui el material adquirit amb el donatiu de 20.624,55 euros de l’Oncotrail 2016, una cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa, es van recaptar un total de 174.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre el càncer i a la compra d’un vehicle per a l’Oncolliga.

Un total de divuit equips s’han inscrit per participar en la segona edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de 30 km entre l’Estartit i Calella de Palafrugell impulsada per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim. La xifra suposa un augment espectacular respecte la primera edició, celebrada l’any passat, quan la iniciativa va comptar amb la participació de cinc equips. Per segon any consecutiu, la travessia de 30 km es complementarà amb una altra nedada més curta, la Milla Solidària (1,5 km), de caràcter popular i apte per a tots aquells a qui els agradi nedar al mar. Els diners que es recaptin amb les dues proves es destinaran íntegrament a finançar un projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu que està desenvolupant un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, amb el suport d’ICO-Girona.

La Fundació Oncolliga Girona i l’Obra Social “la Caixa” han signat avui un conveni de col·laboració per finançar el servei de banc de perruques durant l'exercici 2017. El suport de la l’Obra Social “la Caixa” s'ha traduït en una aportació de 6.000 euros. El banc de perruques és un servei creat en el marc del programa "Guapes i Valentes", dirigit a les dones afectades de càncer de mama que durant el procés de superació de la malaltia han de fer front a un deteriorament de la imatge personal provocat per la caiguda del cabell.

La Fundació Oncolliga Girona ha reunit avui 430 d’alumnes de 1r d’ESO a la Sala Simfònica de l’Auditori de Girona per celebrar la cloenda del programa educatiu No et fumis la salut, que pretén alertar els joves sobre els riscos que el consum de tabac comporta per a la salut i que aquest curs ha arribat a 4.200 estudiants. L’acte de cloenda se celebra cada any en dates pròximes a la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) i es converteix en una festa en la qual es posen en comú les campanyes antitabac dissenyades pels propis alumnes i es fa el lliurement de certificats als guanyadors.

Prop de 700 persones van assistir ahir al vespre al sopar benèfic de la Fundació Oncolliga Girona, que aquest any arribava a la 16a edició. El sopar, que es va celebrar al Palau de Fires de Girona, va aplegar personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, així com també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat. Per assistir a aquest sopar solidari els participants han de fer un donatiu de 35 euros, uns ingressos als quals cal afegir l’apadrinament de taules que fan diverses empreses i institucions.

Reprèn és un servei d’orientació laboral gratuït dirigit als usuaris de les entitats de la FECEC (Federació d'Entitats contra el Càncer de Catalunya) que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les necessitats físiques i/o emocionals derivades de la malaltia. L’objectiu és acompanyar i donar suport a aquest col·lectiu en el seu procés de cerca de feina, facilitar el seu accés a la reincorporació laboral i reduir l’estigma.

La Fundació Oncolliga Girona ha inaugurat avui les reformes fetes en una de les llars-residència de què disposa al costat de l’Hospital Dr. Josep Trueta per acollir familiars de malalts de càncer que preveuen una llarga hospitalització. Les reformes, que han tingut un cost de 21.835 euros, s’han pogut dur a terme gràcies als diners recollits en la primera edició de l’Oncobike, una cursa solidària de 200 km en BTT i per equips que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa.

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el proper divendres 26 de maig al Palau de Fires de Girona la 16a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que l’any passat, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de l’entitat, va reunir més de 700 persones. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat i que fan possible que cada any es puguin celebrar actes com aquest.

Unes 350 persones han participat avui a la tercera edició de l’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. La majoria dels participants han optat per fer el circuit més curt, de 7,5 km, mentre que només 36 corredors han optat per l'opció més llarga, de 18 km, que exigia més preparació física. Enguany, com a novetat, el punt de sortida i arribada no ha estat la platja de Castell, com en les dues edicions anteriors, sinó la platja de la Fosca. El recorregut de la prova, però, s'ha mantingut dins dels termes municipals de Palamós i Mont-ràs i ha transcorregut en bona part a l’entorn de Cap Roig.

L’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, arriba el pròxim diumenge, 7 de maig, a la tercera edició i ho fa estrenant nou itinerari. Així, enguany el punt de sortida i arribada no serà la platja de Castell, com en les dues edicions anteriors, sinó la platja de la Fosca. El recorregut de la prova, però, es manté dins dels termes municipals de Palamós i Mont-ràs i transcorre en bona part a l’entorn de Cap Roig.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han unit esforços per impulsar un circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits. L’objectiu és fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari, ja que tot el que es recapti amb les inscripcions es destinarà a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines. El projecte, batejat amb el nom d’Oncokids, s’ha presentat avui a Figueres, que serà la seu de la primera cursa oficial del circuit, la Cursa del Castell de Sant Ferran del pròxim 1 de maig.

La Fecec, Junts contra el càncer, organitza el pròxim 6 de maig la XIII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona). Aquesta trobada anual té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots els voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya. La jornada és, també, un reconeixement a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

La Fundació Oncolliga Girona impulsarà la creació d’una comissió de treball per avançar en la millora de les polítiques de reinserció laboral dels supervivents de càncer. La presidenta de l’entitat, Lluïsa Ferrer, ho ha anunciat avui en el decurs de la jornada “Reinserció laboral i càncer, un tema de debat” celebrada a l’Auditori Josep Irla, durant la qual s’han posat sobre la taula les dificultats a què sovint han de fer front els afectats de càncer quan s’han d’incorporar al món laboral a causa de les seqüeles físiques i emocionals que provoca la malaltia. La jornada, que ha reunit un centenar d’assistents, ha estat presentada i moderada pel periodista Martí Gironell.

El 31 de març se celebra el Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon, una jornada en què les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluitem contra el càncer dediquem esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure els programes de detecció precoç.

El càncer i el seu tractament poden deixar seqüeles físiques i emocionals que fan difícil la reincorporació al lloc de treball i que sovint dificulten també l’accés a productes financers i assegurances. Una problemàtica poc coneguda que la Fundació Oncolliga Girona ha volgut fer visible organitzant la jornada “La reinserció laboral i el càncer. Un tema de debat”, el 6 d’abril a l’Auditori Josep Irla de Girona, amb la participació de representants de l’àmbit sanitari, de l’Administració i de l’empresa, així com de diversos testimonis.

El Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot (CIT) ha lliurat avui als representants de la nostra delegació en aquesta població la quantitat de 1.100 €, corresponents a l’euro solidari de tots els participants al sopar popular de colles del Carnaval d’Olot, celebrat el proppassat dissabte, 4 de març, al Pavelló Firal. L’acte s'ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Olot, i ha estat presidit per l'acalde, Josep Ma Corominas, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, que ha expressat el seu agraïment per aquesta iniciativa solidària, que va partir de les mateixes colles. 

L’ICO Girona i la Fundació Oncolliga Girona han celebrat avui, dimarts 14 de març, l’acte simbòlic de donació del nou material, per valor de 83.890 euros, que s’ha pogut adquirir amb els diners recollits en l’última edició de l’Oncotrail. L’acte s’ha realitzat a les dependències de l’ICO Girona, amb la presència de Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona; Lluïs Comet, tresorer de l’entitat i director de l’Oncotrail, i el director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo.

Més de 260 persones van participar ahir en la quarta edició de la 4a Marxa Nòrdica Solidària, organitzada per l'associació Nordic Walking Girona i la Fundació Oncolliga Girona i que aquest any va tenir un caràcter especial perquè va ser la cloenda del I Congrés de Marxa Nòrdica de l'Estat. Aquest congrés, fruit de la col·laboració entre les dues entitats i amb el suport del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), s'ha celebrat aquest cap de setmana i ha tingut un total de 65 persones inscrites, una quantitat de participants que els organitzadors han valorat satisfactòriament en tractar-se d'una primera convocatòria.

La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat avui en roda de premsa el nou material adquirit amb els fons recollits a l’Oncotrail 2016, que ha de servir per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer atesos en aquest centre hospitalari. Gràcies a aquests fons, s’han comprat 8 sofàs-llit, valorats en 7.671,88 euros, que estaran instal·lats a la Unitat 2 d’hospitalització, en la qual reben atenció els malalts de cures pal·liatives. La majoria d’aquests malalts passen per processos oncològics i els sofàs-llit milloraran l’estada dels seus familiars i/o acompanyants.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona celebraran el pròxim diumenge 12 de març la quarta edició de la Marxa Nòrdica solidària, que enguany tindrà un caràcter especial, ja que serà la cloenda del I Congrés de Marxa Nòrdica de l’Estat, que se celebra aquell cap de setmana a Girona i que neix de la col·laboració entre les dues entitats.

El Carnaval d’Olot tornarà a tenir aquest any una vessant solidària. En aquesta ocasió, el Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT), responsable de l’organització, ha pensat en la delegació d’Olot de la Fundació Oncolliga de Girona com a entitat destinatària de l’aportació solidària. Un euro de cada tiquet del sopar de la Gran Rua del dissabte 4 de març anirà destinat íntegrament a la nostra entitat, molt arrelada a la capital garrotxina. Des de la delegació olotina han expressat el seu agraïment pel fet que el CIT hagi pensat en l’Oncolliga com a beneficiària d’aquesta acció solidària.

La segona edició de l’ONCOSWIM ja té data: el pròxim 17 de juny. La Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim han tornat a sumar esforços per organitzar aquest repte esportiu i solidari que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen la platja de l’Estartit de la platja de Port Bo, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. Per segon any consecutiu, els diners recaptats amb aquesta travessia solidària es destinaran a finançar un projecte d’investigació impulsat per la Universitat de Girona sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.

Sota el lema “Ajudo, corro, camino”, un total de 3.404 persones han participat avui a la tercera edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions diferents de la demarcació de Girona, que actuen com a seus comarcals.

La Fundació Oncolliga Girona i la Universitat de Girona han començat a treballar en l’elaboració d’un mapa de recursos per a afectats de càncer i cuidadors de les comarques gironines, amb l’objectiu d’ajudar-los en el procés d’apoderament de la malaltia. La iniciativa neix com a resultat d’un estudi elaborat pel Grup de recerca Salut i Atenció Sanitària de la UdG i l’Oncolliga que es va presentar ahir en el decurs d’una taula rodona organitzada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra demà, 4 de febrer.

La Fundació Oncolliga Girona i la Universitat de Girona celebraran el pròxim dijous, 2 de febrer, una taula rodona en la qual es donaran a conèixer els resultats d’un estudi conjunt que s’ha elaborat amb l’objectiu d’identificar els recursos que les persones amb càncer i els seus cuidadors perceben com a necessaris per al seu apoderament en la gestió de la malaltia.

La FECEC juntament amb els establiments Condis torna a posar en marxa la campanya “Posem-li pebrots al càncer 2017”. Una campanya solidària que se celebra per tercer any consecutiu, amb motiu del “Dia Mundial contra el Càncer”, els dies 3 i 4 de febrer. L’objectiu és fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC.

La delegació de la Fundació Oncolliga Girona a Platja d'Aro va rebre dilluns passat un xec de 1.500 euros de mans del grup municipal d'ICV. El donatiu correspon als fons recaptat pel grup municipal amb la venda de loteria de Nadal. Ja fa anys que des d'ICV es fan donacions solidàries amb aquests fons i aquest any l'entitat escollida ha estat l'Oncolliga, en reconeixement a la seva tasca d'ajuda als malalts de càncer i les seves famílies. El xec es va entregar al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro, davant de diversos voluntaris de l'Oncolliga a la població, encapçalats per la delegada, Natàlia Regualta.
Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Salt (Gironès) acolliran el pròxim 5 de febrer la tercera edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en set comarques diferents de la demarcació al mateix temps.

L'Associació pel Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós FECOTUR ha fet entrega avui a la Fundació Oncolliga Girona d’un xec per valor de 1.550 euros, quantitat recollida en la tercera edició de la campanya gastronòmica “De nits + que plats” celebrada l’estiu passat.

El fenomen Oncotrail no para de créixer. La quarta edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km, celebrada el cap de setmana l’1 i 2 d’octubre passat, va superar totes les expectatives i es va tancar amb un balanç final de 173.802,32 euros recaptats, una xifra que representa un creixement del 82% respecte a l’any 2015 (95.161,34 euros recaptats). Les entitats organitzadores -Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell- han explicat avui a què s’han destinat aquests diners en una roda de premsa celebrada al Museu del Suro de Palafrugell que ha servit també per donar el tret de sortida a la cinquena edició, prevista per als dies 7 i 8 d'octubre d’aquest any.

El Concert de Nadal solidari promogut per la Junta de Confraries de Girona i celebrat divendres passat a la Basílica de Sant Feliu de Girona va recaptar 1.034,35 euros que es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, entitat social d’ajuda al malalt de càncer de les comarques gironines.

La Fundació Oncolliga Girona va posar ahir el punt i final a la celebració del seu vintè aniversari amb un concert benèfic de Pep Sala a l'Auditori de Girona. Més de 400 persones van omplir la Sala de Cambra de l'Auditori per gaudir de dues hores i mitja de concert, en una vetllada enèrgica i vibrant en què el músic osonenc excomponent de Sau va repassar diversos èxits de la seva llarga carrera musical, recollits en el seu darrer treballs discogràfic, 'OPS! Mireu què he fet'.