Logo
La FECEC organitza la 14ena edició de la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic el proper 5 de maig. Un espai per fomentar el nexe d’unió entre tots els voluntaris que col·laboren en aquest àmbit arreu de Catalunya i per reconèixer la seva tasca solidària. En aquesta edició la FECEC vol treballar la cohesió i el sentiment de pertinença dels voluntaris amb l’entitat amb la qual col·laboren. El proverbi africà "Si vols arribar ràpid, camina sol. Si vols arribar lluny, fes-ho acompanyat" sintetitza l’essència de la jornada. Per això aquesta edició té el lema, ‘La cohesió, força del voluntariat’.

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació Gas Mountain Kids han posat punt i final a l’Oncokids, el circuit de curses de muntanya a l’Alt Empordà dirigit als més petits, amb un balanç molt positiu. La iniciativa ha aconseguit recaptar 2.119,96 euros i el que és més important, ha assolit l’objectiu de fomentar l’activitat física i de lleure a la natura en família, promoure els valors positius de l’esport no competitiu i fomentar l’esperit solidari.

El Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon es una jornada que es celebra el 31 de març, en la que les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluiten contra el càncer dediquen esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure programes de detecció precoç.

Els alumnes de 4 ESO (A i B) de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, amb la col·laboració de l’AMPA del centre, han portat a terme durant el mes de març de 2018, un taller de “Coixins del Cor”, un projecte solidari. L’objectiu d’aquest taller és ’elaborar uns coixins amb forma de cor, els anomenats “Coixins del Cor”, que s’inscriuen dins de “Projecte Micky”. Són uns coixins en forma de cor que es donen de forma gratuïta a les pacients recent operades de càncer de mama, que es col·loquen a l’aixella i serveixen per a alleugerir els efectes de la cirurgia durant el postoperatori.

La bona acollida que van tenir les dues gales de dansa celebrades l’estiu passat al Teatre de Bescanó a benefici de la Fundació Oncolliga Girona ha animat els impulsors de la iniciativa a repetir l’experiència. En aquesta segona edició, la gala tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona (9 de setembre, 19.00h) i comptarà amb la participació de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en companyies internacionals i que portaran a l’escenari diversos estils de dansa: clàssic, neoclàssic, contemporani, folklore i balls de saló. A més, la gala posarà punt i final a tres dies d’activitats relacionades amb la dansa, sota el títol de “Girona en moviment”.

L’Oncoextreme, la cursa d’obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, ja ha obert les inscripcions per a la pròxima edició, que se celebrarà el 6 de maig. Serà la quarta edició d’un esdeveniment que enguany potencia el seu caire familiar i proposa un únic circuit circular de 7,5 km i un desnivell de 161 metres, pensat perquè grans i petits gaudeixin junts d’un matí d’activitat física diferent i divertida.

Prop de 240 persones han participat aquest matí a la 5a edició de la Matinal de Marxa Nòrdica que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de  l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona.  L'activitat és totalment solidària i tot el que es recapta amb les inscripcions es destina a finançar els serveis que l'Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a les comarques gironines. Enguany s'han recaptat prop de 2.500 euros.

La Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Hospital de Palamós, posarà en marxa aquest mes un cicle de conferències psicoeducatives sobre el càncer colo-rectal amb l’ objectiu de complementar la informació que reben els afectats per la malaltia i els seus familiars. Les conferències aniran a càrrec de diferents professionals de la medicina, la infermeria o la dietètica que hi aportaran informació tècnica. En total s’han programat 7 conferències per tractar temes tant diversos com l’ostomia, l’alimentació en el postoperatori, la incontinència anal o l’afrontament de la malaltia.

Va néixer com un projecte de superació personal i s’ha acabat convertint en una iniciativa solidària. El seu impulsor i protagonista és l’Andreu Cufí, un jove de 22 anys, veí de Quart, a qui al febrer del 2017 li van detectar un càncer al fèmur de la cama dreta. Va començar així un llarg període de malaltia: operacions, quimioteràpia, cadira de rodes… L’Andreu, però, no va perdre en cap moment les ganes de continuar vivint i un cop acabat el procés, va voler demostrar-se a si mateix que tot i la malaltia podia tirar endavant els projectes que li venien de gust. Així va anar naixent la idea de travessar la península en bicicleta com agraïment a les persones que han estat al seu costat en moments complicats, i també com una manera de tancar una etapa.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa aquest mes de març un nou servei de marxa nòrdica dirigit a dones que han passat un càncer de mama amb l’objectiu d’ajudar a prevenir l’aparició del limfedema o minimitzar-ne els danys en el cas que s’arribi a produir. El nou servei s’inscriurà dins dels grups de gimnàs que ja funcionen des de fa anys a l’Oncolliga sota la supervisió dels fisioterapeutes de l’entitat i es posarà en marxa, en una primera fase, a Girona, Palamós i Olot, tot i que en breu es pretén engegar-ho també a Figueres.

La tercera edició de l’ONCOBIKE, la prova de 200km en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona, ja té data: 20 d’octubre. L’escenari de la cursa tornarà a ser la Vall de Llémena, però l’objectiu solidari es renova. Després de dos anys pedalant per recollir fons per a reformar les dues llars-residència que l’entitat posa a disposició dels familiars de malalts de càncer hospitalitzats, el nou repte solidari serà recollir diners per finançar un nou servei d’Estètica Oncològica Integral que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones.

El Cor i Orquestra de Cambra de l’Empordà (COCE) actuarà el pròxim 4 de març a les 5 de la tarda a l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles en un concert benèfic a favor de la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies. L’obra triada per a aquest concert solidari és el Rèquiem en re menor de Wolfgang Amadeus Mozart, una de les peces més emblemàtiques de la història de la música clàssica, que el COCE va estrenar l’estiu passat al Festival de Sant Pere Pescador.

❖ Les inscripcions es van obrir el 9 de febrer i en només quatre dies ja s’han cobert les quinze places disponibles per fer la travessia de 30km per equips

❖ Les inscripcions per a la Milla Solidària (1,5km) continuen obertes i els organitzadors esperen arribar als 300 participants

Una quinzena d’equips participaran el pròxim 2 de juny a la tercera edició de l’ONCOSWIM, el repte esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen la platja de l’Estartit i Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.

La Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, posarà en marxa aquest any un grup de suport per a afectades de càncer de mama que té com a objectiu empoderar les dones a través d’un intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-les guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. El grup estarà dirigit per una psicòloga que en farà el seguiment i promourà la dinàmica del grup, i per diferents professionals de la medicina, la infermeria o la dietètica que hi aportaran informació tècnica.

Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 3.527 persones han desafiat el fred aquest matí per participar a la  quarta  edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions de set comarques diferents. La cursa amb més afluència de participants ha estat, un any més, la d’Olot-Garrotxa, amb 943 inscrits, seguida de Figueres-Alt Empordà (588); Palafrugell-Baix Empordà (586), Tossa de Mar Salt-Selva Marítima (400), Salt-Gironès (380), Riudellots de la Selva-Selva Interior (332), Porqueres-Pla de l'Estany (213) i Planoles-Ripollès (85).

La cursa solidària provincial posarà aquest diumenge punt i final als actes organitzats amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer).

Els dies 2 i 3 de febrer voluntaris de l’entitat participaran en la campanya “Pebrots contra el Càncer” que impulsen la FECEC i Condis Supermercats.

Durant tot el cap de setmana establiments del Forn Boix i del Forn Sant Antoni posaran a la venda bosses de galetes contra càncer a benefici de l’Oncolliga.

La Fundació Oncolliga Girona farà donació als hospitals gironins d’un total de 158.000 euros per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies a les aportacions recollides en la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada el 7 i 8 d’octubre del 2017. La cinquena edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km va tornar a superar totes les expectatives, amb un total de 198 equips inscrits i una recaptació de 233.768,50 euros, una xifra que representa un creixement del 34,5% respecte a l’any 2016 (173.802,32 euros).

La Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB) ha donat a la Fundació d´Oncolliga de Girona els diners recaptats en la campanya solidària que va fer durant la primavera i la tardor del 2017 i amb la qual van aconseguir tenyir de rosa molts camps de les comarques gironines. La campanya, pionera a Catalunya, consistia en animar els pagesos a embolicar les seves bales de farratge amb plàstic de color rosa, el color que s’identifica amb la lluita contra el càncer de mama, enlloc de amb els tradicionals plàstics negres, blancs o verds. D’aquesta manera s’aconseguia un doble objectiu: donar visibilitat a la lluita contra la malaltia i recollir fons per ajudar les persones afectades, ja que el plàstic rosa tenia un sobrecost en qualitat de donatiu a la Fundació Oncolliga Girona.

LLUÍS COMET. Ideòleg, director i coordinador de la prova esportiva Oncotrail, de la Fundació Oncolliga Girona, per recaptar fons per l'ajuda al malalt de càncer

Va néixer a Figueres el 27 d’abril del 1952. El seu besavi per part de pare va crear la fàbrica de Xocolates Comet. Al besnet, l’actual tresorer de la Fundació Oncolliga Girona i ideòleg de l’Oncotrail, tot i no haver viscut la flaire de l’obrador de xocolata, li agrada recordar que les seves arrels són molts dolces i xocolateres. Així com també els números, atès que prové de família de banquers i que, en definitiva, és l’ofici pel qual es va decantar. Resulta que el seu avi matern va ser un dels creadors de Caja de Ahorros Provincial de la Diputación de Gerona juntament amb la Diputació de Girona, i el primer director de l’entitat avui desapareguda. I és on ell, en Lluís Comet, va treballar fins que es va prejubilar l’any 2010 coincidint amb la fusió de Caixa de Girona amb la Caixa de Pensions, i que li van diagnosticar el càncer.

Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima) i Salt (Gironès) acolliran el pròxim 4 de febrer la quarta edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en set comarques gironines al mateix temps. Es tracta de les set comarques on l’Oncolliga té delegacions (la Cerdanya és l’única comarca de la demarcació de Girona on l’entitat no està present). La iniciativa se celebra cada any el diumenge més proper al dia 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, i es dona la circumstància que aquest any l’efemèride cau en diumenge.

Jarabe de Palo presentarà el pròxim 29 de desembre (21.00h.) a l’Auditori de Girona el seu nou disc, “50 palos”, en un concert solidari en favor de la Fundació Oncolliga Girona. El nou disc recull 21 de les cançons més conegudes de la banda liderada per Pau Donés i que a dia d’avui ja formen part de la banda sonora de la vida de molts de nosaltres. La gira de presentació d’aquest nou treball suposa la tornada als escenaris de Jarabe de Palo després de dos anys d’aturada a causa dels problemes de salut del cantant i líder de la banda.

Una quinzena de dones afectades de càncer van assistir ahir al taller gratuït d’estètica oncològica organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu d’informar i aconsellar sobre com gestionar l’autocura de la pell i les mucoses per esmorteir els efectes col·laterals que provoquen els tractaments oncològics i millorar així la seva qualitat de vida. El taller estava patrocinat per Laboratoris Dermofarm, creadors de la marca Rilastil-Cumlaude, i va ser impartit per l’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo, qui durant dues hores va explicar a les assistents quina és la simptomatologia associada a aquests tipus de tractaments i com es poden disminuir els seus efectes a través de la cosmètica o els massatges, per exemple.

El passat diumenge 22 d’octubre es va organitzar per primera vegada a les Preses la cursa de la dona. Un grup de dones de l’entitat Amics de les Preses amb la col·laboració de l’Ajuntament van organitzar aquesta cursa solidària i oberta a totes les edats. Aquesta primera edició va ser un èxit rotund de participació amb la inscripció de 1832 dones. La cursa ha esdevingut una activitat benèfica feta per a dones i amb la voluntat que els beneficis recaptats es destinin íntegrament a projectes adreçats a pacients amb càncer de mama de la comarca de la Garrotxa. Aquest dijous 30 de novembre, el grup de dones que va organitzar la primera edició de la cursa, acompanyades de l’alcalde de les Preses, el Sr. Pere Vila i de la presidenta d’Oncolliga Girona, la Sra. Lluïsa Ferrer, han presentat la recaptació econòmica aconseguida en aquesta primera edició, que ha estat de 7.600€. La destinació de tots aquests beneficis aniran a Oncolliga Girona.

El Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, que també presta servei a l’IAS, ha estrenat la nova àrea de biologia molecular, gràcies a una donació de prop de 23.000 euros de la Fundació Oncolliga Girona. L’aportació de l’entitat, provinent dels donatius fets pels equips participants a l’Oncotrail 2017, ha servit per adquirir nous aparells que permeten una major precisió en la indicació terapèutica dels pacients oncològics. Entre d’altres tècniques l’equipament permet fer el processament de les biòpsies líquides, unes proves que s’han començat a practicar amb pacients amb càncer de pulmó i que amb una simple extracció de sang permeten obtenir uns biomarcadors molt valuosos per a fer el seguiment de les malalties oncològiques.

Ja feia temps que la junta local de Blanes de la Fundació Oncolliga Girona havia fet arribar al consistori blanenc el seu interès per poder trobar un local on poder centralitzar les accions que duen a terme des d'aquesta entitat. Conscients de la important tasca social que desenvolupa en aquesta població, finalment des de l'Ajuntament han trobat un espai municipal adequat per cobrir aquesta necessitat. Ahir dimarts al migdia es va formalitzar aquesta demanda a través de la signatura d'un conveni entre l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de la Fundació  Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. També van ser-hi presents Ma Pau de la Fuente i Eva Piñol, en representació de la junta local de l'entitat social.

La vetllada artística musical “Aquest any sí!” celebrada diumenge dia 12 de novembre a Palafrugell i organitzada per la delegació local de la Fundació Oncolliga Girona ha aconseguit recollir 2.870 euros que es destinaran a finançar els serveis que l’esmentada entitat ofereix als malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

Es tractava de la quarta edició d’aquest esdeveniment cultural i solidari, que enguany tenia com a fil conductor la figura de Joan Amades i el seu costumari català, i que un cop més va aconseguir omplir la platea del Teatre Municipal de Palafrugell.

La Vall de Llémena va ser ahir l’escenari de luxe de la segona edició de l’Oncobike, la cursa solidària en BTT impulsada per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de recaptar fons per millorar el servei de llar-residència que l’entitat ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars. Aquest any s’han inscrit a la cursa un total de 306 ciclistes repartits en 51 equips -quatre més que en la passada edició- i entre tots han aconseguit recollir 31.374 euros per a aquesta causa. La xifra encara no és definitiva, ja que la plataforma de donacions continuarà oberta a la web www.oncobike.cat uns quants dies més.

Un total de 51 equips de sis ciclistes participaran el pròxim dissabte, 21 d’octubre, en la segona edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per segon any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km (+4.913 m) o 150 km (+3.416m).

Un total de 190 nens i nenes de cinc escoles garrotxines van participar el 10 d’octubre passat a Olot en el Festival de la Fruita, una activitat educativa i preventiva que organitza la delegació olotina de la Fundació Oncolliga Girona en el marc de la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure entre els més petits bons hàbits alimentaris que els ajudin a millorar la seva qualitat de vida.

La cinquena edició de l'Oncotrail, la cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha reunit aquest cap de setmana 1.584 participants de 196 equips a la plaça de Can Mario de Palafrugell per prendre la sortida de la que ja s'ha consolidat com una de les proves esportives de caràcter benèfic més multitudinària de les comarques gironines. L'objectiu de la cursa, organitzada amb la col·laboració del Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista de Palafrugell i el suport de més de 500 voluntaris, és recollir fons per a millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les seves estades als hospitals gironins, així com per a avançar en la investigació de nous tractaments per combatre la malaltia.

L’Ajuntament de les Preses col·labora amb l’entitat Amics de les Preses en l’organització de la primera cursa de la dona a les Preses. La cursa es farà el diumenge 22 d’octubre a les 10 del matí i està oberta a totes les edats. El recorregut són uns cinc quilòmetres de distància i està pensat perquè sigui adequat a tots els nivells de mobilitats. És una cursa no competitiva i es podrà fer corrent o bé caminant. No hi haurà cronometratge, ni tampoc classificacions.

Un total de 1.600 corredors i caminadors repartits en 198 equips participaran el pròxim cap de setmana en la cinquena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell. La xifra de participants ha superat un cop més totes les previsions de l’organització, fet que farà possible que enguany se superin amb escreix els 200.000 euros en donatius.

La VI Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) organitzada per la FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer) se celebrarà enguany del 29 de setembre al 8 d’octubre i inclourà una vintena d’activitats repartides pel territori català. A les comarques gironines la Fundació Oncolliga Girona, entitat membre de la federació, ha organitzat diverses sessions de l’espectacle “L’Hort d’en Marçal”, una obra de teatre adreçada a infants de 4 a 6 anys per promoure el consum de fruita i verdura, i dos tallers d’alimentació saludable a la carmanyola, a Ripoll i a l’Estartit. 

Unes 450 persones van participar ahir al matí la Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la delegació gironina de la Fundació Oncolliga Girona que enguany ha arribat ja a la 16a edició. La marxa va començar a les 10 del matí a la plaça dels Jurats i els participants van fer un itinerari de 5 km per part de la Vall de Sant Daniel.

El pròxim diumenge, 17 de setembre, tindrà lloc la ja tradicional Marxa del Xuixo, una activitat esportiva i solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que enguany arriba a la 16a edició. L’objectiu de la marxa és promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar els malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

La gala benèfica de dansa impulsada per diferents ballarins gironins que han treballat o treballen en companyies internacionals ha recaptat un total de 7.500 euros que es destinaran a millorar l’atenció psicològica als malalts de càncer i el servei de banc de perruques que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) acaba de posar en marxa el primer espai digital a Catalunya dirigit exclusivament a les persones que han superat o cronificat la malaltia del càncer. S’estima que hi ha més de 110.000 persones que han superat o cronificat la malaltia i que aquesta xifra augmenta, cada any, entre um 1,6-1,7%. El creixement d’aquest col·lectiu planteja -d’una banda- la necessitat d’oferir un suport que ajudi a l’adaptació d’aquestes persones, infants i adults, a una nova situació.

Diferents ballarins gironins professionals ballaran units, per primera vegada, els pròxims 27 i 28 de juliol (20.00 h) al Teatre de Bescanó amb la voluntat de recaptar fons per a la Fundació Oncolliga Girona. El resultat d’aquesta iniciativa, impulsada pel ballarí David Rodríguez, és una gala benèfica de dansa amb un ampli ventall d’estils que van des del ballet clàssic fins a la dansa del ventre, passant pels balls de saló.  A més del mateix David Rodríguez, a la gala hi participaran els ballarins Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Pere Planas, Virginia Joëlle López, Andrea Fernández i Marià Huguet.

Els professionals de la Fundació Oncolliga Girona van atendre 154 malalts de càncer de la Garrotxa durant l’exercici del 2016, segons es recull en la memòria anual de l’entitat. El servei més sol·licitat va ser el suport psicològic, que va ser demandat per un total de 89 persones de la comarca, 61 de les quals eren d’Olot. L’Oncolliga compta actualment a Olot amb dos psicooncòlegs que treballen en estreta col·laboració amb els professionals de l’Hospital d’Olot i que visiten tant en consultes externes com a domicili.