Logo
Fes una donació
La bona acollida que van tenir les dues gales de dansa celebrades l’estiu passat al Teatre de Bescanó a benefici de la Fundació Oncolliga Girona ha animat els impulsors de la iniciativa a repetir l’experiència. En aquesta segona edició, la gala tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona (9 de setembre, 19.00h) i comptarà amb la participació de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en companyies internacionals i que portaran a l’escenari diversos estils de dansa: clàssic, neoclàssic, contemporani, folklore i balls de saló. A més, la gala posarà punt i final a tres dies d’activitats relacionades amb la dansa, sota el títol de “Girona en moviment”.

Al capdavant de la iniciativa hi ha de nou el ballarí gironí David Rodríguez, membre de la companyia Gauthier Dance – Dance Company Theaterhauss Stuttgart, que va posar en marxa aquest projecte amb l’objectiu de promocionar el talent català i alhora recaptar fons per a una bona causa. “Les gales de l’estiu passat van tenir molt bona acollida i el públic va demanar per unanimitat, a través de l’enquesta de satisfacció, que es tornés a repetir una gala semblant”, ha explicat el ballarí. La Fundació Oncolliga Girona tornarà a ser la beneficiària d’aquesta iniciativa, amb la qual l’any passat es van recaptar 7.500 euros que s’han destinat a projectes com el banc de perruques i l’atenció psicològica.

Una segona edició amb novetats destacades
Si l’any passat la gala va estar protagonitzada per ballarins gironins acompanyats de companys de les seves respectives companyies, en aquesta ocasió el ventall s’obre per donar cabuda a ballarins de tot Catalunya que estan triomfant en companyies internacionals i que presentaran un repertori de coreògrafs de prestigi com Marco Goecke, Kenneth MacMillan, Hans van Manen, John Cranko i John Neumeier, entre d'altres. La gala tornarà a ser presentada per l’actor i dramaturg català Martí Peraferrer.

L’altra novetat destacada és que la gala del Teatre Municipal tancarà tres dies d’intensa activitat al voltant de la dansa, sota el títol "Girona en Moviment". Hi haurà activitats de dansa al carrer, una conferència sobre dansa i salut i un curs intensiu per a joves ballarins i ballarines. “L'objectiu – ha explicat David Rodríguez - és realitzar un esdeveniment cultural, artístic i benèfic que ajudi a fer visible el gran talent que tenim en el món de la dansa.”

Un Verkami per buscar mecenes
Tot i que els ballarins actuaran a la gala de forma gratuïta i voluntària, la seva presència a Girona comporta unes despeses bàsiques que s’han de cobrir des de l’organització. Per tal que tot el que es recapti de la venda d’entrades es pugui destinar íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona, els impulsors de la iniciativa han organitzat una campanya de crowdfunding a Verkami per buscar mecenes que vulguin col·laborar a fer possible la gala sufragant, amb les seves aportacions, els costos de transport, allotjament i dietes dels artistes que hi participaran. Les recompenses que es poden obtenir són ben diverses, en funció de l’aportació que es vulgui fer: entrades VIP; aparició en els crèdits dels vídeos i tràilers promocionals; aconseguir pòsters i DVDs signats pels ballarins; tours backstage del Teatre Municipal de Girona guiats per l'actor Martí Peraferrer; participació a tallers de dansa; participació com a membre honorable de “Girona en Moviment”; foto professional emmarcada amb els ballarins de la gala; accés als assajos generals o assistir al sopar a peu dret de comiat amb els artistes i l'equip organitzador.

La campanya de crowdfunding ja està en marxa en el següent enllaç:
https://www.verkami.com/locale/ca/projects/19917-ballarins-catalans-junts-contra-el-cancer

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació