Logo
El 31 de març se celebra el Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon, una jornada en què les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluitem contra el càncer dediquem esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure els programes de detecció precoç.

Cal recordar que el càncer de còlon és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys, el segon més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes, i s’estima que es diagnostiquen 5.000 casos nous a Catalunya cada any

Les persones amb més risc de contraure aquesta malaltia són les majors de 50 anys, persones amb adenomes o malalties intestinals cròniques, que tinguin antecedents familiars o bé factors associats a l’estil de vida, com ara un tipus de dieta amb molts greixos, sedentarisme, tabaquisme, obesitat, etc.

Per aquest motiu el programa de detecció precoç del càncer colorectal  fa tot un seguit de recomanacions a seguir per prevenir l’aparició de la malaltia, a més d'informar dels símptomes que cal consultar amb el metges, en cas que es produeixin.

El programa s’adreça a homes i dones de 50 a 69 anys, període d’edat en què la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa. Es calcula que a finals del 2017 el programa de deteció precoç haurà arribat a un total de 400.000 homes i dones de 50 a 69 anys.

Font: FECEC i Generalitat de Catalunya
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació