Logo
Fes una donació
El Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon es una jornada que es celebra el 31 de març, en la que les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluiten contra el càncer dediquen esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure programes de detecció precoç.

La Fundació Oncolliga Girona s'adhereix al Dia Mundial, juntament amb el conjunt d'entitats que formen part de la FECEC. En aquest sentit, i per tal d’oferir informació precisa orientada a augmentar el grau de conscienciació en la societat sobre aquesta malaltia, la FECEC difon, al llarg d el’any, les recomanacions que estableix el Codi Europeu Contra el Càncer per prevenir aquesta malaltia on es poden trobar els 12 consells per adoptar un estil de vida més saludable per prevenir el càncer.

La prevenció i la detecció precoç
El càncer de còlon i recte, tot i ser el més freqüent a Catalunya, és també un dels que més es pot beneficiar de la prevenció. La majoria s’evitarien portant una vida saludable: alimentació rica en fruita i verdura, reducció del consum de greixos i de carn vermella, exercici físic de manera regular, no fumar i evitar el consum de begudes alcohòliques.

D’altra banda, el càncer de còlon i recte pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Per això els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i augmenta les possibilitats de curació.

El Programa de Cribratge ofereix realitzar una senzilla prova, el test de sang oculta a la femta, amb la finalitat de detectar precoçment el càncer colorectal o les lesions precanceroses. El que es fa és analitzar si existeix sang no visible a simple vista en una petita mostra de femta.
Les lesions canceroses i precanceroses sagnen i, precisament, és aquesta sang la que s’intenta identificar a través del test de sang oculta en femta.

Mira en aquest vídeo què post fer per prevenir-lo:

Autor: FECEC
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació