Logo
Fes una donació
Mimosa
La Fundació Oncolliga i l’artista i dissenyadora Cristina Julià han sumat esforços per impulsar el programa Mimosa creant una joia de plata que recull la força de les dones que han superat grans obstacles.

La peça, batejada amb el nom de ‘la joia Mimosa’, és un collaret que s’inspira en les formes orgàniques i arrodonides de la planta que li dóna nom, símbol de feminitat i superació, i es pot adquirir en diferents botigues de Girona i també online per un preu de 60 euros.

Diari d’una experiència - ART ENTRE DONES
Primera hora del matí. Un espai diàfan i ple de flors en algun lloc de Girona. Les primeres llums del dia ressegueixen cada forma. Al centre, una gran taula. Damunt, fulles, tiges, gerros, llenços i pintures. Rams de mimosa per tot arreu. La seva olor delicada sura damunt les coses. La intensitat del groc inunda cada racó. Hi ha un grup de dones treballant juntes. Experimentant juntes. Creant juntes. Són les artesanes del col·lectiu Mimosa i l’artista i dissenyadora Cristina Julià. Enmig d’esbossos, branques i textures, donen forma a la joia Mimosa. Una peça de plata que recull la força de dones que han superat grans obstacles. La llavor de quelcom molt gran i alhora tan fràgil i ple de vida com una planta. Art entre dones. Art per a dones; totes les que afronten el càncer i les que lluiran la joia.

La mimosa és la planta que dóna sentit, nom i forma a aquest projecte que uneix art i solidaritat. A través d’un taller floral experimental, l’artista i dissenyadora de joies Cristina Julià i les artesanes del col·lectiu Mimosa han unit sensibilitats per crear una peça única: la joia Mimosa, un collaret elaborat amb plata que s’inspira en les formes orgàniques i arrodonides d’aquesta planta símbol de feminitat i superació.

Cristina Julià combina la direcció creativa de la marca de joies Joid’art amb la seva pròpia obra artística. En aquest projecte ha volgut anar més enllà de la peça en si, plasmant l’essència de la mimosa i la intensitat del seu color en un treball pictòric abstracte que il·lustra el pack en què es presenta la joia. També l’ha traslladat a una sèrie limitada de pintures de gran format en les quals explora els significats visuals d’aquesta planta.

Les Mimoses són les artesanes del programa de reinserció laboral Mimosa expertes en l’elaboració de productes fets a mà. Es tracta de dones que pateixen o han patit càncer i això ha frenat la seva vida professional. També inclou familiars d’aquestes dones afectats emocionalment per l’entorn de la malaltia. Amb el suport de Fundació Oncolliga Girona, Mimosa treballa per millorar la realitat socioeconòmica d’aquestes dones a través de l’elaboració productes que elles mateixes creen i comercialitzen. En aquest cas, han participat en el projecte de la joia empaquetant i etiquetant cada peça.

La solidaritat entre dones, la sensibilitat femenina i la força reparadora de l’art han fet la resta...

Fitxa tècnica

Disseny i direcció: Cristina Julià
Producció: Carla Garrido
Joiera: Carme Fàbregas
Imatge gràfica i packaging:estudi BAG Disseny
Fotografia: Sílvia Poch
Tècnica Joiera: Carme Fàbregas
Story Telling: Elisabet Baurier
Localització: Escola Universitària Eram
Atretzzo: Flors Jummel i Muy Mucho Girona
Vestuari: Sedes
Model: Model On Top
Maquillatge i perruqueria: Anna Repiso

Descarrega't  DOSSIER DE PREMSA
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació