Logo
Després d’uns quants anys de treballar en el camp dels drenatges limfàtics manuals m’adono que molta gent no sap ni què és, ni per què serveix. Es tracta d’una tècnica que realitza un fisioterapeuta amb les seves mans a través d’uns moviments molt suaus, lents i repetitius que afavoreixen la circulació de la limfa, millorant inflamacions i retencions de líquid.

La resiliència es defineix com la capacitat de les persones per a adaptar-se, aguantar i superar situacions adverses, sortint-ne fins i tot enfortit de la situació traumàtica. Col·loquialment en podríem dir la capacitat per a tirar endavant davant de l’adversitat.

El terme resiliència és jove dins de la psicologia, es va començar a popularitzar a les acaballes del S. XIX i principis del XXI.

L'equinoteràpia és una teràpia que utilitza el cavall com a instrument terapèutic. Aquesta teràpia inclou tres àrees:

1- Hipoteràpia
2- Munta terapèutica
3- Equitació esportiva

Com a tal, abasta la integració de quatre àmbits professionals: la medicina, la psicologia, la pedagogia i l'esport.

Volem parlar-vos de l'apoderament (1) ...i més concretament de l'apoderament en la salut. Davant d'un diagnòstic de càncer, com s'ha dit a bastament, l'impacte sobre la mateixa persona i la família d'aquesta és enorme. En la majoria dels casos es tracta d'una situació nova, sovint inesperada, amenaçant, carregada de mites i creences errònies... en la qual la persona es veu engolida en una pèrdua de control i sense recursos, aparentment.

És obvi que tothom en el seu dia a dia vol tenir la millor qualitat de vida possible, però aquest objectiu agafa un gran pes quan es tracta d’afrontar un procés de cures pal·liatives. Cada cop es dona més importància a l’atenció precoç dins d’aquesta especialitat per tal de millorar els efectes positius per a la persona que la rep.

Què significa ser voluntari? Ser voluntari és estar compromès, en el marc d’una acció conjunta, per treballar a favor d’un col·lectiu. És descobrir la solidaritat i la participació no com el resultat d’una acció, sinó com una forma de plantejar la vida i la convivència en la comunitat.

Càncer i dolor formen un binomi que malauradament s'instaura en una gran part dels casos que ens arriben als professionals que convivim dins l'àmbit pal·liatiu. De fet, si valorem el dolor en tota la seva globalitat, en un cent per cent dels casos podem afirmar que entra en escena des del moment en què es rep el diagnòstic, és a dir, des del minut 1.

Quantes vegades hem sentit a dir que, un cop superat el tractament mèdic, la persona que pateix un càncer de mama deixa de ser considerat com a malalt? Sortosament és així, però l’eradicació del tumor no evita automàticament que l’afectat segueixi “sentint-se malalt” en múltiples aspectes de la vida quotidiana.

El Codi Europeu Contra el Càncer, editat per l’Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer (IARC) proposa als ciutadans de la Unió Europea un conjunt de recomanacions per prevenir aquesta malaltia.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació