Logo
Un total de 140 equips participaran el proper 1 i 2 d’octubre en la quarta edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell. La xifra de participants ha superat totes les previsions de l’organització i representa un creixement del 80% respecte a l’edició del 2015, quan hi van participar 78 equips. Cada equip està format per un mínim de 6 i un màxim de 8 integrants, el que significa que en aquesta edició se superarà el miler de participants.

Sota el lema 'Suma’t al repte', Oncotrail proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell. El recorregut portarà els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres. Els 140 equips que s’han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi 4 integrants en marxa.

Els corredors sortiran el dissabte 1 d’octubre a les 9 del matí de la plaça de Can Mario de Palafrugell i l’arribada dels primers participants està prevista pel mateix dissabte cap a les 7 o les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà) de la mateixa població. Al llarg del recorregut, els corredors passaran per deu punts d’avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich, Sa Riera, Pals, Mas Serra, Mas Plaja, Fitor, Mas Ribot i Vall-llobrega.

Ajudar els malalts de càncer

La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. En l’edició del 2015 es van recaptar 95.161,34 euros, dels quals la partida més important, 70.000 euros, es va destinar a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar. La resta de l’import recaptat va servir per a finançar la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, a més de necessitats pròpies de la Fundació.

La celebració de l’Oncotrail no seria possible sense la col·laboració dels prop de 300 voluntaris que hi participen fent funcions de logística i suport en els punts d’avituallament i oferint els serveis de fisioteràpia i podologia, a més de Creu Roja de Palafrugell, els Serveis Emergències Mèdiques, el Consorci de Transports Sanitaris de Catalunya, l’Hospital de Palamós, ADF i policia local.

Tres entitats unides per una causa

Fundació Oncolliga Girona. Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines. També treballem per la prevenció primària del càncer i per sensibilitzar a la societat sobre aquesta patologia. Oferim serveis diversos, sobretot aquells que no contempla la sanitat pública, com ara el drenatge limfàtic, fisioteràpia a domicili, programes d'ajuda domiciliària, etc.
www.oncolligagirona.cat


Club Atlètic Palafrugell. Fundat a finals de 1971. Set anys després, el 1978, va ser el club pioner a l'Estat espanyol en organitzar una marató, la I Marató Catalunya. A principis del 2000 va crear un ambiciós projecte atlètic: el Girona Costa Brava-Club Atlètic Palafrugell, que pretén aglutinar els esforços de diferents nuclis atlètics de les comarques de Girona.
www.capalafrugell.cat


Agrupació Excursionista Palafrugell. Fundada l'any 1985 amb l'objectiu que totes aquelles persones aficionades a la pràctica de l'excursionisme, l'esquí, l'escalada i l'espeleologia, tinguessin una entitat de referència que els fes d'enllaç amb les Federacions, sobretot pel que fa a la gestió de l'assegurança i la targeta federativa. En l'actualitat, l'Agrupació compta amb uns 800 socis.
www.aepalafrugell.orgTwitter: @oncotrail

Facebook: https://www.facebook.com/Oncotrail/

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació