Logo
La plaça de Can Mario de Palafrugell es va omplir de gom a gom dissabte, 1 d'octubre, per acollir la sortida de la quarta edició de l’Oncotrail, la prova solidària de 100 km per equips que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l’Agrupació Excursionista i el Club Atlètic de Palafrugell i que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Els 138 equips d’aquesta edició (un total de 1.100 participants) van prendre la sortida a les 9 del matí enmig d’un ambient molt festiu, després d’uns breus parlaments dels organitzadors, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández -que també va córrer la cursa-, i el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols. Durant l’acte s’ha dedicat també un emocionat record a Fàtima Portí, Pep Higueras i Marc Garrido, tres amants de l'esport que han perdut la vida en els darrers mesos i que tenien previst participar en aquesta edició d'Oncotrail.

La participació en aquesta quarta edició de la prova ha superat totes les expectatives dels organitzadors. Un total de 138 equips s’han inscrit a la cursa, el que representa un creixement del 80% respecte el 2015, quan van córrer la prova 78 equips. Aquesta xifra confirma la consolidació de la prova com a una de les cites ineludibles del calendari de curses solidàries a les comarques gironines. Tot i que la cursa no és competitiva, alguns equips es preparen a fons per participar-hi i fer un bon temps. Així, l’equip MERCAT DEL LLEÓ (dorsal 97) va ser el primer a crear la línea de meta, amb un temps de 9h i 11 min. En segon lloc va arribar l'equip KEEP FIGHTING TEAM4 (9h 36 min) i el tercer classificat va ser AEP-CAP (9h 47 min). La resta d'equips van anar arribant al llarg de la nit i durant el diumenge al matí. Únicament un equip, Oncocroda III (dorsal 15), va haver d'abandonar abans de finalitzar la prova. Es pot consultar la classificació a través de l'APP Oncotrail o d'aquest enllaç: http://www.9hsports.cat/live/179/243

Un doble repte
L’Oncotrail planteja un doble repte: esportiu i solidari. El repte esportiu consisteix a aconseguir recórrer els 100 km de l’itinerari, passant per camins de ronda de la Costa Brava i per les Gavarres, dins d’un termini màxim de 30 hores i amb avituallaments cada 10 km. La cursa es pot fer corrent o caminant i l’únic requisit és que sempre hi hagi quatre integrants de l’equip en moviment. La superació d’aquest repte esportiu és sens dubte un al·licient, però el que de veritat mou els participants és l’altre repte, el solidari. Per participar a l’Oncotrail, cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona, que destina aquests diners a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer.

En l’edició del 2015 es van recaptar 95.161,34 euros, dels quals la partida més important, 70.000 euros, es va destinar a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar. La resta de l’import recaptat va servir per a finançar la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona, a més de necessitats pròpies de la Fundació.

En aquesta quarta edició, els organitzadors porten recollits més de 166.000 euros, però la plataforma on line a través de la qual es fan les donacions, a la web www.oncotrail.cat, continuarà oberta encara unes quantes setmanes , per la qual cosa s’espera que aquesta xifra continuï augmentant.

La celebració de l’Oncotrail no seria possible sense la col·laboració dels prop de 300 voluntaris que hi participen fent diferents tasques, des de logística i avituallament als punts de control fins a serveis de podologia i fisioteràpia, ADF, assistència mèdica, etc.

FOTO: DAVID FAJULA

GALERIA D'IMATGES ONCOTRAIL 2016

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació