Logo
La tercera edició de la cursa benèfica Oncotrail, celebrada el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre de 2015, va aconseguir recaptar 95.161,34 euros, gràcies a les donacions dels equips participants.

Aquests diners s’han distribuït de la següent manera: 

La partida més gran, 71.115,54 euros, s’ha dedicat a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals l’administració no pot arribar, com ara la compra de llits, sillons i altres materials que serviran per millorar les habitacions on els malalts de càncer estan ingressats o les sales on reben la quimioteràpia (veure quadre adjunt).

Una altra partida, de 15.000 euros, s’ha destinat a la I Beca d’Investigació Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona, concedida el passat mes de desembre i dotada amb un total de 25.000 euros. D’aquests, 10.000 euros provenen de la recaptació de l’Oncotrail 2014 i 15.000 de l’edició del 2015. El guanyador de la beca ha estat un projecte del grup d’Hematologia de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi), dirigit pel doctor David Gallardo, que té com a objectiu identificar quins són els pacients de leucèmia aguda amb alt risc de recaiguda per tal de poder oferir-los un tractament més individualitzat. L’ estudi té una durada de dos anys i es farà amb mostres procedents d’uns 200 pacients d’hospitals de tota Catalunya. L’objectiu de la Fundació Oncolliga Girona és finançar una beca d’investigació cada dos anys amb fons recaptats a l’Oncotrail, de manera que la proper aconvocatòria es faria al 2017.

Finalment, un total de 9.045,80 euros han servit per finançar la compra de material ortopèdic que la Fundació Oncolliga Girona ofereix en préstec als malalts de càncer de manera totalment gratuïta: cadires de rodes, matalassos antinafres, crosses, cadires de dutxa, caminadors, baranes, etc (veure quadre adjunt). El material està disponible al magatzem als magatzems que l’entitat té a Girona, Palafrugell, Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà, Castelló d’Empúries, Olot, Ripoll, Camprodon, Sant Hilari de Sacalm, Breda i Arbúcies.pdfTOTAL_DONACIONS_ONCOTRAIL_2015.pdf

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació