Logo
La cinquena edició de l'Oncotrail, la cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha reunit aquest cap de setmana 1.584 participants de 196 equips a la plaça de Can Mario de Palafrugell per prendre la sortida de la que ja s'ha consolidat com una de les proves esportives de caràcter benèfic més multitudinària de les comarques gironines. L'objectiu de la cursa, organitzada amb la col·laboració del Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista de Palafrugell i el suport de més de 500 voluntaris, és recollir fons per a millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les seves estades als hospitals gironins, així com per a avançar en la investigació de nous tractaments per combatre la malaltia. En les quatre primeres edicions (2013, 2014, 2015 i 2016) es van recollir un total de 390.000 euros i aquest any ja es porten recaptats 220.000 euros, una xifra que s'espera que s'incrementi encara més en les pròximes setmanes ja que es podran continuar fent aportacions online a través de la web www.oncotrail.cat. Els diners es recullen gràcies al donatiu que fan els participants, que ha de ser d'un mínim de 1.000 euros per equip, tot i que molts d'ells acaben superant aquesta aportació mínima.

La participació en aquesta cinquena edició de la prova ha superat totes les expectatives dels organitzadors: un total de 198 equips inscrits, dels quals 196 van predren la sortida dissabte al matí (l'any 2016 van ser 138 i al 2015, 78). Aquesta xifra rècord confirma la consolidació de la prova com a una de les cites ineludibles del calendari de curses solidàries a les comarques gironines. Tot i que la cursa no és competitiva, alguns equips es preparen a fons per participar-hi i fer un bon temps. Així, l’equip Traginers (dorsal 173) va ser el primer a creuar la línea de meta, amb un temps de 09:22:21. Pocs minuts després va arribar el segon classificat,  Audi Autopodium Team (dorsal 52), amb un temps de 09:28:20, mentre que el tercer i quart lloc de la classificació va ser  per a dos equips de Palafrugell: AEP-CAP (09:31:40) i AEP KEEP CALM (09:34:55). La resta d'equips formats per corredors van anar arribant al llarg de la nit i matinada i diumenge al matí ho van fer els participants que van optar per fer el recorregut caminant. Per segon any consecutiu la cursa es va poder seguir en directe a través de l'APP Oncotrail i la web www.9hsports.cat.

La prova s'esta tornant tot un referent en la seva categoria i no només a les comarques gironines. El creixement de participants és exponencial i enguany hi ha hagut atletes procedents de tot Catalunya i també de diversos punts de l'Estat espanyol, com ara Mallorca, València o Madrid. També hi han pres part dos equips formats per corredors de les comarques del Vallespir i el Rosselló, a la Catalunya Nord.

L'impulsor i director de l'Oncotrail, Lluís Comet, va agraïtra tots els participants el seu compromís solidari i va destacar, un cop més, la important tasca que duen a terme els voluntaris que des del primer moment s'han implicat amb aquest esdeveniment des de diferents àmbits: assistència en els avituallaments, servei de fisioteràpia, servei de podologia, assistència sanitària, forestals, etc... "És gràcies a tots plegats, corredors i voluntaris, que aquest repte és possible any rere any", va assenyalar.

En els parlaments previs a la sortida hi van intervenir  també la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer; l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer; el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, i el representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Pep Pujols.

Una fórmula que funciona
Sota el lema Suma’t al repte, Oncotrail ha tornat a apostar per un itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell, amb algun petit canvi en el recorregut respecte a anys anteriors. El recorregut ha portat els participants a passar per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres. El repte consisteix a recórrer els 100km de l'itinerari en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament: platja de Castell, Llafranc, Puig Son Ric, Platja del Racó, Pals, Mas Serra, Camp de la Cadena, Fitor, Cruïlla de Calonge i Vall-llobrega.

GALERIA OFICIAL DE FOTOS ONCOTRAIL 2017   - CLASSIFICACIÓ ONCOTRAIL 2017

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació