Logo
La Fundació Hospital de Palamós i la Fundació Oncolliga Girona han presentat avui el material adquirit amb el donatiu de 20.624,55 euros de l’Oncotrail 2016, una cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa, es van recaptar un total de 174.000 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre el càncer i a la compra d’un vehicle per a l’Oncolliga.

Gràcies als prop de 21.000 euros donats a l’Hospital de Palamós, el centre hospitalari ha pogut adquirir i instal·lar un sistema de suspensió per facilitar la marxa dels pacients post-operats de neos cerebrals i altres malalties, sis unitats de TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) per al tractament del dolor neoplàsic de pacients ingressats i ambulatoris, una grua per a la mobilització i higiene de pacients de la unitat de pal·liatius, i un Eco-doppler per a la col·locació de catèters especials per a pacients que reben quimioteràpia a l’Hospital de Dia.

A l’acte hi han assistit la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer; el director de l’Oncotrail, Lluís Comet; el president del Patronat de la Fundació Hospital de Palamós, Lluís Puig; responsables de diverses àrees del centre que s’han beneficiat del donatiu i alguns dels treballadors que han participat com a corredors en les diferents edicions, com ara el director assistencial, Xavier Pérez, el director d’Urgències, Marc Pérez, o la coordinadora del Servei de Rehabilitació, Maria Maly.

Participació activa de SSIBE a l’Oncotrail
Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran per oferir diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple el banc de perruques solidàries, l’atenció psicològica, el servei de fisioteràpia o els grups de suport.
A més, Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) participa activament amb la prova amb equips de corredors des del primer any, essent una de les empreses amb més equips participants. En aquests 4 anys, s’hi ha inscrit 17 equips que sumen un total de 122 treballadors. El 2013, 12 treballadors van formar 3 equips. La xifra ha anat augmentant cada any: el 2014 eren 24 treballadors en 4 equips; el 2015 38 treballadors i 5 equips; i el 2016, 48 treballadors i 6 equips. El 2017, el SSIBE també serà a la línia de sortida amb 5 equips i 40 corredors.

La donació rebuda d’Oncolliga també ha seguit una dinàmica ascendent durant aquests 4 anys. Així, el primer any es van rebre 3.630€, que va baixar als 2.344€ el 2014. La xifra va pujar als 12.704€ en l’edició del 2015 i l’any passat es van donar 20.624,55€.

ssibe eco doppler

ssibe grua mobilitzacio
ssibe sistema suspensió

ssibe tens

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació