Logo
El fenomen Oncotrail no para de créixer. La quarta edició d’aquesta exigent cursa benèfica de 100 km, celebrada el cap de setmana l’1 i 2 d’octubre passat, va superar totes les expectatives i es va tancar amb un balanç final de 173.802,32 euros recaptats, una xifra que representa un creixement del 82% respecte a l’any 2015 (95.161,34 euros recaptats). Les entitats organitzadores -Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i Agrupació Excursionista Palafrugell- han explicat avui a què s’han destinat aquests diners en una roda de premsa celebrada al Museu del Suro de Palafrugell que ha servit també per donar el tret de sortida a la cinquena edició, prevista per als dies 7 i 8 d'octubre d’aquest any.

L’Oncotrail és una cursa solidària de 100 km per equips que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. L’itinerari és circular i transcorre per paratges de mar i muntanya del Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell. Una altra de les característiques que fan d’aquesta prova un esdeveniment esportiu i solidari únic és que l’organització va íntegrament a càrrec de voluntaris, prop de 500 entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris i forestals.

Presentació Oncotrail17 3

La primera edició es va celebrar l’any 2013 i des d’aleshores el nombre d’equips participants i de donatius ha crescut un 200%, passant dels 45 equips i 57.850 euros d’aquell primer any, als 138 equips i 173.802 euros de recaptació de la darrera edició, celebrada l’octubre passat. Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat.

Conscients de les pròpies limitacions organitzatives, els promotors de la cursa han marcat per a la pròxima edició un límit màxim de 150 equips participants. Les inscripcions per a l’Oncotrail 2017 s’obriran demà, però de moment únicament per als equips que ja van participar en l’edició de l’any passat. “L’únic requisit que demanem als equips que ja van participar l’any passat i que vulguin repetir aquest any és que tinguin el mateix nom i que com a mínim quatre dels seus components siguin els mateixos”, ha explicat Lluís Comet, director de la prova. A partir de l’1 de març, les inscripcions estaran obertes per a tothom. La plataforma d’inscripcions i donacions està habilitada a www.oncotrail.cat.

LLITS, SOFÀS LLIT I APARELLS TERAPÈUTICS
Del total de diners recaptats el 2016, la partida més gran, 137.877 euros, s’ha dedicat a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals l’administració no pot arribar, com ara la compra de llits, sofàs-llit i aparells terapèutics que serviran per millorar les habitacions on els malalts de càncer estan ingressats o les sales on reben la quimioteràpia. Aquesta partida inclou també 12.000 euros que es destinaran a reforçar el servei de suport psicològic per a malalts de càncer tractats a l’Hospital d’Olot.

Una altra partida destacada és la que es destina a la investigació sobre el càncer, a través de l’ICO Girona. L’objectiu de la Fundació Oncolliga Girona és finançar una beca d’investigació cada dos anys amb fons recaptats a l’Oncotrail. La primera convocatòria es va fer l’any 2015, amb una dotació total de 25.000 euros, i l’objectiu dels

organitzadors és doblar aquesta quantitat en la propera convocatòria, que es faria el 2017. De moment ja s’hi ha destinat 22.000 euros recollits a l’edició de l’Oncotrail del 2016.

Per últim, un total de 13.710 euros s’han destinat a necessitats de la mateixa Fundació Oncolliga Girona, concretament a l’adquisició d’una furgoneta per fer visites a domicili (6.000 euros) i un aparell de pressoteràpia (7.710 euros) que s’utilitzarà en les sessions de drenatge limfàtic que es duen a terme a l’entitat.

TOT UN CLÀSSIC
L’Oncotrail s’ha consolidat en tan sols quatre anys com tot un clàssic del calendari dels amants de les curses de muntanya. La cursa manté la mateixa estructura que en edicions anteriors: 100 km, 10 punts d’avituallament i equips integrats per un mínim de 6 persones i un màxim de 8. Les bases i l’itinerari de la cursa ja es poden trobar en els apartats corresponents de la pàgina web: http://www.oncolligagirona.cat/esports/oncotrail/bases-i-recorregut.html

DOSSIER DE PREMSA:  Presentació_Oncotrail_2017__DOSSIER.pdf

 

Organitzadors

Col·laboradors

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de l'usuari, optimitzar la navegació sense identificar-lo i obtenir estadístiques de l'ús del lloc.
Continuar la navegació en aquest web comporta l'acceptació de la política de galetes.
Més informació