Logo
Oncoswim
L'Oncoswim és un prova esportiva i solidària de natació en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Natació RadicalSwim que se celebrarà el proper 17 de juny. L'objectiu d'aquesta iniciativa és recaptar fons per ajudar els malalts de càncer. Aquest 2017 se'n celebrarà la segona edició i els donatius es destinaran per segon any consecutiu a finançar part d'un estudi clínic sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer de mama que és molt agressiu i que afecta sobretot dones joves. El projecte està dirigit per la Dra. Teresa Puig i la  Dra. Gemma Viñas, membres del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia, i té un pressupost total de 20.000 euros.

Oncoswim - 30 km
Es du a terme a la Costa Brava i té un recorregut de 30 km amb sortida a l'Estartit i arribada a Calella de Palafrugell. Els equips han d'estar formats per quatre nedadors i el recorregut es pot fer en dues modalitats: per equips (nedant tots quatre integrants alhora), o per relleus (cada nedador fa només un tram). 

La Milla Solidària - 1,5 km
És una prova individual de natació en aigües obertes menys exigent, que consisteix a recórrer la distància que hi ha entre la platja de Llafranc i la de Port-Bo, a Calella de Palafrugell. Es tracta d'un recorregut d'aproximadament 1,5 km que es correspon amb l'últim tram de l'Oncoswim. La inscripció solidària a aquesta mini travessa té un cost de 12 euros (15 euros si no es disposa de llicència federativa). La sortida es farà el mateix 17 de juny a la tarda (16.30 aprox), per tal de fer-la coincidir amb l'arribada dels primers equips de l'Oncoswim. 

Suma't al repte
Si et sumes al repte, a més de passar-ho bé, contribuiràs a recollir fons per ajudar la Fundació Oncolliga Girona a tirar endavant els seus projectes i iniciatives solidàries a favor dels malats de càncer i les seves famílies. A més, ens ajudaràs a conscienciar la societat de la importància de la lluita diària contra el càncer.

L'organització
Aquesta cursa està impulsada per la Fundació Oncolliga Girona, Lliga catalana d'ajuda al malalt de càncer, amb el suport del Club Natació RadikalSwim en els aspectes tècnics i logístics. 

RADIKALSWIM es va constituir l'any 2011 com el primer  club de natació exclusivament d’aigües obertes de l’Estat i té per objectiu el foment i la difusió d'aquesta modalitat esportiva. Organitza anualment la Radikal MarBrava entre Calella de Palafrugell, les Illes Formigues i Llafranc .A més els seus membres han realitzat diversos reptes solidaris com són: Lupus 42195 (una marató a favor de la malaltia del lupus) i Cruïlla 43 (43km canal Mallorca-Menorca per recaptar fons pel Centre Cruïlla).

Radikal swim Logo Horizontal 1


Organitzadors

Col·laboradors